Penger

Hvordan lager jeg en ekstra $ 150 per måned? Ett nikkel om gangen

Hvordan lager jeg en ekstra $ 150 per måned? Ett nikkel om gangen

Korreksjon: Dette innlegget uttalt tidligere at det var "teknisk juridisk" å plukke bokser fra resirkuleringsbeholdere i Oregon. Vi oppdaterte dette innlegget for å gjenspeile gjeldende lov.

Jeg har alltid vært den typen person som henter resirkulerbare gjenstander og legger dem på sitt rette sted. Men i 2015 flyttet jeg inn i en bygning i Portland, Oregon, hvor flere innbyggere innkasserte på de store mengder øl de forbruket ved å returnere bokser til markedet.

Så jeg tenkte, hvorfor ikke tjene litt penger på siden ved å gjenvinne for profitt?

Jeg trengte også å komme med en måte å tjene ekstra penger etter å ha vedtatt mitt første kjæledyr, en hund som heter Sunny. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg kom inn økonomisk: veterinærregninger, pleiekostnader osv. Jeg begraver ikke en krone jeg bruker på poochet mitt, men han bruker mesteparten av pengene jeg tjener fra å samle bokser og flasker.

Innsamling av bokser kommer ikke til å gjøre meg rik, men jeg prøver å øke forrige måneds fortjeneste hver måned. Da jeg startet, laget jeg rundt $ 70 per måned. Nå er det mer som $ 150 i måneden.

Slik får jeg mest mulig ut av min tid til å ta med denne ekstra penger.

Hvilke stater har kan og flaske innløsningslover?

Dessverre vil denne strategien bare fungere hvis du bor i en av de 10 statene som har innskuddsbeskyttelsesloven. Etter min mening bør alle stater gjøre dette, men for nå, her er hvor du kan tjene penger med kan og flaske innløsning.

California

Californians kan tjene 10 cent for 24 unser eller større containere, eller 5 cent for mindre. Bokser eller flasker må være merket "CRV" for "California Redemption Value" eller "CA Cash Refund" for å kvalifisere.

Flasker eller bokser kan være fra øl, maltdrikke, vin kjølere, hardcider, brus, sportsdrikker, vann og de fleste andre alkoholfrie drikkevarer. Flasker eller bokser fra vin, melk og babyformel, samt store fruktjuicebeholdere, er ikke kvalifisert. (Men vær så snill å resirkulere dem, selv om du ikke får penger for dem!)

Connecticut

I Connecticut tjener forbrukerne 5 cent for hver returbeholder fra øl, brus, mineralvann og ikke-karbonholdige drikker som vitamin Vann og ikke-smaksatt flaskevann.

Hawaii

Hawaiianer kan returnere glass, aluminium og plastbeholdere fra øl, maltdrikke, vin kjølere, brus og vann - nesten alt annet enn melk, vin og brennevin. Bare se etter "HI 5 ¢" -logoen.

Iowa

Iowans tjener et nikkel for hver øl, vin, brennevin, vin kjøligere, brus eller mineralvann flaske, eller kan de returnere. Så lenge det er alkoholisert, karbonisert eller vann, og det er merket med "IA-5 ¢", vil det koste deg 5 cent.

Maine

I Maine kan du få 5 cent for hver øl, vin kjøler, hard cider, brus, ikke-karbonisert vann og annen ikke-karbonert drikkevarebeholder du kommer tilbake, unntatt meieriprodukter.

Vin og brennevin flasker vil tjene deg 15 cent hver!

Kontroller beholderetiketter for "Maine" eller "ME".

Massachusetts

Massachusetts tilbyr en 5-prosent innløsningsbelønning for de vanlige mistenkte: øl, malt, brus og andre karboniserte drikkevarebeholdere.

Flasker og bokser fra vin, meieriprodukter, ikke-karbonholdige drikker og brennevin teller ikke.

Michigan

Progressive Michigan har lenge brukt et depositum på 10 prosent til øl, brus, vann (glitrende og fremdeles), vinkjøler og hermetisert cocktailbeholder. Du kan ikke returnere brennevin eller vinflasker eller containere fra meieriprodukter.

Mitt eneste spørsmål for Michigan er: Hvem drikker hermetisert cocktailer?

New York

New Yorkers bør se etter "NY 5 ¢" -merket på etiketten på bokser og flasker øl, maltdrikke, brus og "vann som ikke inneholder sukker" (så antagelig er vitaminvannene ute).

Det er ingen innløsning tilgjengelig på vin, hard cider, brennevin, melk, sportsdrikke eller juicebeholdere.

Oregon

Til slutt kommer vi til min stat. Som om jeg trengte en annen grunn til å elske Oregon, ble Oregon Bottle Bill oppdatert 1. april 2017, og jeg tjener nå 10 cent for hver kan eller flaske øl, brus, maltdrikke og flaskevann, inkludert Smart Water, Vitamin Vann og mineralvann.

Juice, te, kaffe, kokosvann og hardciderflasker og bokser er foreløpig ikke dekket, men begynner i januar 2018. Vask, vin og meieriprodukter beholdere vil fortsatt være fritatt, men igjen bør du likevel gjenvinne dem.

I 2015 var Oregons innløsningsraten falt til 64,5%. Formentlig, det vil endres som tomme bokser og flasker morph til ekstra dollar. Statens mål er å få sin innløsningsgrad over 80%.

Vermont

I forkant av resirkuleringsindustrien er Vermont med en respektabel innløsningsgrad på 85%. Det er trolig på grunn av en 15-prosent returrefusjon på brennevinflasker.

Øl, vinkjøler, maltdrikke, brus og andre kullsyreholdige beholdere kan returneres til nikkel. Vin, hard cider, melk, vann og juice flasker og bokser vil ikke tjene deg noe. Kontroller beholderen for merket "Vermont 5-cent" eller "Vermont 15-cent".

Hvor å løsne bokser og flasker for kontanter

Innløsningsregler varierer etter stat, men i de fleste tilfeller kan du returnere dine containere til dagligvarebutikker, nærbutikker eller innløsningssentre.

De fleste dagligvarebutikker har et område forkoblet for sine innløsningsmaskiner, noen ganger bak butikken eller i deres underjordiske parkeringsplasser. Min favorittbutikk holder sin maskin på taket, og selv om det bare er en, bryter det sjelden ned, og hvis det virker svakere, ser det som en vennlig kontorist å fikse det likhetssplitt.

Hvis du ikke bor i nærheten av en matbutikk, spør ved nærliggende bensinstasjoner og nærbutikker. Min lokale nærbutikk lar meg bare returnere 50 bokser om dagen, men det er fem dollar og det er bare nede i blokken - mye nærmere enn matbutikken.

Før du går tilbake, må du sjekke dem for statens trykking, hvis den har en. Jeg sjekker alle mine flasker og bokser, og håper å se "ELLER" i blandingen. Hvis en boks har et "CA CRV IA-ME" -stempel, vil det ikke gi meg en krone - så jeg legger den i min papirkurv i stedet.

Beste praksis for å samle bokser og flasker

Ikke bare er det klebrig, men i noen stater er det faktisk ulovlig å trekke ting ut av curbside-skuffer uten tillatelse. Det er bedre måter å gå om den gleaning virksomheten.

1. Spør venner og naboer for deres uønskede bokser og flasker

Mange av mine naboer sier at de ikke vil ha bryet med å gå tilbake til butikken for å få 50 cent eller en bok. Hvorfor ikke la du vite at du er villig til å sette i innsatsen? Hvis du kan returnere mange containere samtidig, vil du tjene mer penger.

Når et ord kom ut i bygningen min at jeg trengte $ 50 for å betale for hundens smertestillende behandling, ble jeg så rørt av hvor mange naboer tilbød meg deres bokser. Det kom til det punktet jeg ikke engang kunne åpne min inngangsdør uten å nudge plastposer fylt med returbeholdere.

2. Tilbyr å plukke opp tømmer fra barer

Besøk lokale barer og spør om du kan samle inn og returnere sine tomme containere. Tilbyr praktiske tider for henting og forsikre bar eiere du vil være rask og ansvarlig - ikke rot, ikke oppstyr.

Jeg har ikke gjort dette selv, men en venn av meg sirkulerte bokstaver med telefonnummeret sitt og fikk noen treff. Til slutt gjorde hun verbale avtaler med bar-eierne, som var glade for å hjelpe en sultende student å tjene litt ekstra penger.

3. Kikk rundt konstant

En stor prosentandel av min sidegig-penger kommer rett fra søppel, noe som er trist, men har blitt en stor motivator. Jeg kikker for alltid under busker for å finne resirkulerbare, og jeg kjøpte til og med en gripepinne for de vanskeliggjorte gjemestedene.

Når det skjer en begivenhet i sentrum eller i min nabolag, spesielt en maraton- eller gatemesse, rydder jeg opp - finansielt og bokstavelig talt. Det er forbausende hvor mange mennesker føler seg tvunget til å drikke renset vann for å rense kroppene sine for å slippe miljøet ved å kaste flasker i rennene og på bakken!

4. Vær forberedt og beskytt deg selv

Bruk alltid hansker, vær så snill. Som en resirkulering nybegynner lærte jeg denne leksjonen med en gang. Det er for enkelt å kutte hendene på brutte flasker eller den skarpe kanten av en boks kan noen stikke hull gjennom. Nå har jeg et par hagehansker for å holde hendene mine trygge.

Jeg har også gått glipp av muligheter for moneymaking ved å glemme å pakke søppelposer i vesken eller ryggsekken min. Når jeg går en tur, sørger jeg alltid for at jeg har en pose eller to stashed bort hvis jeg finner returbeholdere.

Og vet når belønningen ikke er verdt risikoen. Jeg var en gang begeistret på synet av en hvit plastpose på fortauet i nærheten av et busstopp, og funnet noen der igjen for en sulten gleaner som meg selv. Men da jeg unfurled twist slipsen, la jeg merke til noen sprøyter som boblet i blandingen, og innså at jeg måtte overføre den potensielle summen.

Hvor mye penger kan du gjøre fra kan og flaske innløsning?

Da jeg først begynte å samle flasker og bokser, lagde jeg rundt 70 dollar i måneden.

Nå er det nærmere $ 150, og med Oregon's nylig økte avkastningsincitament, forventer jeg at inntekten min forblir den samme eller gå opp i hakk, muligens til $ 200 i måneden.

Tiden jeg bruker til å samle inn og resirkulere for kontanter, varierer fra de to minuttene det tar å godta en boks med bokser fra en nabo til å stå i kø i 30 minutter på et innløsningssenter. Siden jeg vanligvis kombinerer å samle med alt annet jeg gjør - å gå rundt etter en doktors avtale, for eksempel - holder jeg ikke oversikt over tiden jeg bruker til å gleke.

For meg er det verdt de to til tre timene med daglig trening og innsats for å ha råd til de små statister for meg selv og Sunny. Hans bullypinner er dyrere enn min lattes, men det er ok.

Gleaning holder penger i folks lommer

Å kaste din sodavann inn i søppelet er ikke bare dårlig for miljøet, men det er også flott for å fylle bedriftens lommer og statskasser.

Flaske og distributører betaler deg et depositum når du kjøper en flaske eller hermetisert drikke. Hvis du ikke returnerer boksene eller flasker til innløsning, avhenger hvor du bor, enten staten eller distributøren får penger.

Du kan ikke bry deg om distributøren eller staten får en ekstra nikkel eller to, men multipliser det med millioner av forbrukere, og du kan se hvor jeg skal med dette.

Hvorfor ikke la disse ekstra nikkel og dimes - og dollar - legge opp i din egen lomme?

Din sving: Hvis du bor i en stat med flaskeinnløsningsregler, samler du drikkevarebeholdere?

Sandra E. Stevens er en Portland-basert forfatter som har bidratt til Salon.com, Kylling suppe for sjelen, skjørt kollektiv og mange andre publikasjoner. Hun kan nås via Twitter: @ sestevens4pdx

Skrive Inn Din Kommentar