Penger

Dette Google-regnearket hjulpet en familie, spare 60% av deres inntekt i fjor

Dette Google-regnearket hjulpet en familie, spare 60% av deres inntekt i fjor

For to år siden dro jeg min heltidsjobb når mannen min jobbet ga oss en unik mulighet til å flytte til bayerske Tyskland i noen år. Reis verden eller jobben 9-5? Beslutningen var lett, men budsjettforbedringer var ikke. Hvordan, akkurat, skulle vi bo på en enkelt inntekt?

Rask fremover to år, og vi har hatt vårt første barn. Vi har reist rundt i Europa på lange helger og helligdager, og vi har gjort to turer hjem til USA. Vi har vedtatt en andre hund, vi har flyttet inn i et større hjem, og vi har fortsatt klart å spare mer penger hver år enn vi gjorde før jeg dro på heltidsansatte.

Før jeg dro min jobb, brukte vi penger mer fritt fordi vi hadde råd til det. Etterpå sprang vi ned fordi vi trengte å. I fjor legger vi ca 60% av inntekten til langsiktige besparelser og investeringer, og vi er på rette spor for å gjøre det samme i år.

Trikset? Familiens episke Google Budsjettmal, som du kan laste ned for deg selv her.

Våre budsjettregler kan være enkle, men resultatene er forbløffende; i slutten av fjoråret hadde vi spart 6000 dollar mer enn vi hadde håpet å lagre! Slik gjør vi det:

1. Spor alle kostnader

Hver utgift går inn i budsjettet. Hver siste krone. Hvis vi bruker to dollar på parkering, sporer vi utgiften. Hvis jeg kjøper en tre dollar kopp kaffe, går det inn i budsjettet. Ingen utgift er for liten til å ta hensyn til.

2. Hold alle kvitteringer

Når noen av oss blir spurt spørsmålet "Vil du ha kvittering?" Svaret er alltid "Ja". Kvitteringene går inn i en stabel på kjøkkendisken vår, og noen få dager legger jeg inn kvitteringene i vår budsjettmal.

Malerens innebygde formler viser oss umiddelbart hvordan hver utgift påvirker våre faktiske utgifter i forhold til våre budsjetterte utgifter - for hver kategori, for måneden og for året.

Det er sannsynligvis smarttelefonprogrammer der ute som vil bidra til å automatisere denne prosessen for oss. Vi har imidlertid lagret mer enn $ 1200 i året ved å dublere våre dataplaner, så det er verdt det for oss å manuelt skrive inn utgiftene våre.

3. Slå en balanse

Noen ganger overskrider vi i en enkelt måned i en enkelt kategori. Når det skjer, prøver vi å bli under våre utgiftsgrenser i andre kategorier. Tanken er at hvis en kategori går over budsjettet, kan vi holde tingene balansert ved å forbli under budsjett på andre områder.

Ta for eksempel hosting Thanksgiving middag for åtte sultne expats og baking for to fellesskap fundraisers i samme måned i 2014. Vår matvarebudsjett var maxed ut, så vi brukte ikke mye på personlige ting som klær eller reise. På slutten av måneden var vi i stand til å balansere ting ut.

4. Når måneden ikke balanserer, se på større bilde

Unntaket til den månedlige balansen regelen er dette: Hvis måneden ikke balanserer, vær sikker på at året vil.

Et perfekt eksempel på dette er vår flybillett for en kommende tur til USA. Kostnaden for våre flyreiser tippet vårt månedlige budsjett opp ned. Vi prøvde fortsatt å begrense andre unødvendige utgifter den måneden, men babyen trengte bleier, hundene trengte mat og det var andre utgifter vi ikke kunne unngå. Vi overspent.

Når det månedlige budsjettet bare ikke skal balansere, se på det større bildet: årlige utgifter. Hvis du fortsatt kan balansere året, gjør du det bra. Hvis ikke, må du enten stramme beltet eller vurdere dine langsiktige spare- og investeringsmål.

5. Husk det er ikke en diett

Dette har trolig vært den viktigste delen av å gjøre familiens episke budsjettmåte for Google for oss: Budsjettet hjelper oss med å overvåke delstørrelser uten å endre kostholdet helt.

Vi nyter fortsatt hyggelig ting. Vi har hver en kategori for personlig utgiftstillegg i budsjettet hver måned, men fordi vi sjelden kan maksimere disse godtgjørelsene, kan vi av og til splurge på et billett med høyere billett.

Når du spiser sunt mesteparten av tiden, spretter den decadente sjokolade vulkan lava kaken ikke vekkene. Familiens budsjett fungerer på samme måte; Hold det i balanse oftere enn ikke, og du har råd til sporadisk splurge.

Vi lagret en ekstra $ 6000

Familiens episke Google Budget-mal har hjulpet oss med å sette bort $ 6000 mer enn vi forventet å lagre i fjor. Vi brukte våre besparelser til å betale for en uforglemmelig opplevelse: En ukentlig tur til Tromsø, Norge for å se nordlysene. Minner vi gjorde i Norge var verdt hver eneste dollar vi spores i vårt familiebudsjett i fjor.

Hoarding pennies trenger ikke å bety å leve fattig. Stjel familiens episke Google Budsjettmal, følg disse fem enkle reglene, og se om familien din kan spare litt - og splurge litt - i år.

Din sving: Hvordan sporer du familiens utgifter? Hvordan har det hjulpet deg med å holde fast på budsjettet ditt?

Melissa Gilliam Shaw er freelance skribent og markedsføring profesjonell og skaperen av MilliGFunk: En reise, sunn levebrød og DIY blogg. Du kan finne Melissa på Facebook, Twitter (@MilliGFunk), Pinterest og LinkedIn.

Skrive Inn Din Kommentar