Liv

Bekymret om å betale for sommerleiren? Prøv dette morsomme, rimelige alternativet

Bekymret om å betale for sommerleiren? Prøv dette morsomme, rimelige alternativet

Slutten av skoleåret bringer glede til barn, men frykt for å jobbe foreldre igjen for å ordne - og betale for - barnepass over sommeren.

Sommerleiren kommer ikke billig. Foreldre kan ende opp med å dolle ut tusenvis av dollar for å okkupere sine barns tid mens skolen er ute.

Imidlertid finner noen familier en økonomisk pause i å organisere sine egne sommerleirkooperativer.

I en kooperativ, eller samarbeid, sørger en gruppe foreldre kollektivt om barnevern for sine barn i løpet av sommeren. Som Care.com setter det, vil foreldrene som regel se på hverandres barn, overvåke aktiviteter som ligner på hva barna kan oppleve på tradisjonelle sommerleirer.

Denne uformelle arrangementet holder sommeren moro uten sommerleirprisene.

Familier kan tilpasse sitt samarbeid for å passe det som passer best for dem. Noen grupper trenger bare en uke eller to leir, mens andre trenger leiren til å vare hele sommeren. Noen foreldre vil begrense samarbeidet for å lukke venner eller familiemedlemmer, mens andre er åpne for å sette opp et arrangement med naboer eller kolleger som de bare vet tilfeldig.

Det er ingen planer for å lage en sommerleir co-op. Slik gjorde en gruppe foreldre det for dem.

Tar sommerleir i sine egne hender

For omtrent seks år siden bestemte en gruppe venner og naboer i Rockland County, New York, seg for å utvikle sin egen co-op til sommerleir.

«Vi fant oss selv på sommeren - 12 eller 13 uker uten skole - og kostnaden for leiren er uoverkommelig for de fleste av oss i så lang tid,» sa Vicki Larson, en av foreldrene som organisert leiren.

Datteren hennes var 5 år da gruppen startet samarbeidets første år i 2012. De fortsatte leiren i tre somre og slutter i 2014.

Larson sa den opprinnelige ideen var å få om et dusin familier til å delta, vekslende hus hver uke. Vertsforeldrene ville ha tatt en uke uten jobb for å lede leiren. Men det var ikke ideelt for alle, så i stedet de endte med å ansette sine egne leirrådgivere: foreldre, studenter og lærere på sommerferien.

Larson sa at foreldrene tok avgjørelser til leiren i sine hjem, og barna tilbrakte også tid i nabolagsparker og på andre lokale arenaer. Som en tradisjonell sommerleir, brukte barna tid på å lage kunst og håndverk, leke ute og utforske naturen.

"En uke, de ville gå til bassenget hver dag," sa Adam Gorlovitzki, en annen foreldre arrangør hvis barn var 4 og 5 den første sommeren. "En uke skulle de gå på fjellvandring."

De fleste barna deltok på samme skole, selv om noen var venner som nettopp bodde i samme område. De varierte fra førskolebarn til tidlig grunnskoleelever.

Gorlovitzki sa at det var flott for barna, fordi de allerede hadde venner i leiren, og gunstige for foreldrene fordi de skulle velge lærerne og kunne veie inn på leiraktiviteter.

Sommertid

I tillegg til å få kontroll over hvordan sommerleiren din kjøres, er en stor fordel ved å sette opp et samarbeid, de økonomiske besparelsene.

Larson husket foreldre som betalte rundt 225 dollar i uken, noe som var betydelig billigere enn hva noen tradisjonelle sommerleirer lades tilbake da.

"I gjennomsnitt var det lett som $ 500 i uken at leirene ville belaste deg," sa Leslie Laboriel, en av leirens arrangører, hvis sønn ble 4 den første sommeren. "Så vi kutter kostnadene i halvparten."

Pengene de samlet inn, gikk for å betale lærerne og dekke kostnaden for mat og forsyninger. Foreldrene som håndterer de administrative oppgaver jobbet som ubetalte frivillige.

"Det er ingen overhead her, det er ingen forsikring, så det kutter mye av kostnadene," sa Gorlovitzki.

Laboriel sa at vertsfamiliene betalte lite til ingen leiravgift da gruppen brukte sine hjem. Foreldre ville betale for hver uke av leir via nettbank for å gjøre prosessen stressfri.

"Det tillot dem ikke å måtte bekymre seg for å sette inn en post i posten eller huske at de trengte å slippe en sjekk av," sa Laboriel. "Og så måtte vi ikke bekymre oss om å håndtere å gjøre innskudd på banken. Det fungerte bra og var fint og praktisk for oss alle. "

Happy Campers

Selv om sommerleiren co-op ble oppløst etter tre år da ungene ble litt eldre og gruppen begynte å vokse større enn det som var forventet, sa Larson, Gorlovitzki og Laboriel at de ville anbefale denne typen sommeroppsett til andre foreldre.

"Det var en stor hjelp," sa Larson, med henvisning til den økonomiske fordelen av å organisere leiren med vennene sine. Og det var flott for barna. De elsket det. "

For foreldre vurderer å starte en sommerleir co-op av seg, sier hun til legg inn mye tanker i de stedene hvor leiren skal holdes. Stedene skal være barnevennlige, vertene må være komfortable å åpne opp sine hjem og det må være nok plass til å imøtekomme alle barna, sa Larson.

"Barn trenger en rekke aktiviteter i løpet av dagen, så du vil sørge for at rommet gir seg til [det]," sa hun.

"Det er fornuftig å ikke forplikte seg til et sted hvis det er noen hjemme fordi du virkelig liker å overta plass," tilføyde Laboriel. "Det er hyggelig å kunne flytte [leiren] rundt for å gi [vertsforeldre] muligheten til å få sine hjem tilbake."

Larson sa det er viktig å få alle foreldrene i gruppen til å signere dokumenter som fjerner vertsfamilien og ansvarlæreren dersom eventuelle hendelser oppstår.

Definitivt har foreldre signere et frafall, " hun sa. "Det er ikke ironclad, men det gir deg en liten følelse av sikkerhet at hvis noe skjer, kommer du ikke til å bli saksøkt."

Etablering av en sommerleir samarbeid innebærer forhåndsplanlegging. Larson foreslår at foreldre identifiserer hvem som er komfortabel med å gjøre de administrative oppgavene, organisere regnearkene og finne ut prisene.

I planleggingene bør arrangørene tenke på hvordan de vil strukturere leiren, hvilke typer aktiviteter de vil at barna skal gjøre, hvem skal håndtere kommunikasjon med alle foreldrene og hvordan de ønsker å håndtere økonomi uten å gjøre det besværlig, anbefaler Laboriel.

Gorlovitzki's råd til de som er motvillige til å lage en sommerleir co-op er å Begynn liten med noen få familier og bygg derfra.

"Vær ikke redd. Bare vær med, "sa han. "Det kan ikke være perfekt den første dagen, men du lærer når du går."

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun liker å skrive om foreldre og penger.

Skrive Inn Din Kommentar