Penger

Jeg tok min deltidshastighet fra $ 12K til $ 30K på bare ett år. Dette er hvordan

Jeg tok min deltidshastighet fra $ 12K til $ 30K på bare ett år. Dette er hvordan


I det siste året har jeg mer enn doblet min hustleinntekt.

Og når jeg sier doblet, mener jeg ikke at jeg gikk fra $ 500 i 2015 til $ 1000 i 2016.

Jeg laget $ 12000 fra min sidegig i 2015. Men i 2016 tok jeg hjem nesten $ 30.000, som mange ville vurdere en heltidsinntekt.

Min opprinnelige plan var å holde en heltidsjobb i 2017, mens jeg satte opp frilansinntektene mine fra skriving og sosial medieadministrasjon. Jeg planla ikke å gå på full tid som frilanser til 2018. Men på grunn av en tøff uforutsette situasjon som ikke tillater meg å komme tilbake til min heltidsjobb, Jeg planlegger å slå freelance-siden til en komfortabel heltidsinntekt i 2017.

Hvordan begynte jeg som freelancer

Jeg begynte å freelance i 2011 som en høyskole student. Jeg jobbet heltid og hadde en familie, så jeg hadde ikke mye tid til å dedikere til en sidegig.

Men jeg studerte kreativ skriving, og journalistikken pekte på min interesse, så frilansskriving virket som en naturlig passform. Jeg var interessert i høyere utdanning, økonomi, helse og livsstil, så jeg gjorde disse fagene mine nisjer.

Til slutt skjønte jeg at jeg ikke maksimert mitt inntjeningspotensial som freelancer. Og jeg vet Det er sannsynligvis så mange mennesker som gjør de samme feilene jeg gjorde da jeg kom i gang.

Her deler jeg de nøyaktige trinnene jeg tok for å maksimere inntektene mine og hvordan du kan gjøre det også.

Jeg setter profesjonelle priser fra starten

Jeg hadde ikke skrevet freelancer lenge, og jeg hadde bare noen få klipp for å presentere potensielle kunder, så jeg trodde jeg måtte jobbe meg opp til profesjonelle priser.

Men et opptak fra Ed Gandia, en prisvinnende freelanceinnholdsskaper og forfatter av "The Rich Freelancer," forandret mitt perspektiv.

Gandia hevder at innstillingen av profesjonelle priser fra begynnelsen vil gjøre potensielle kunder tar deg seriøst, og du vil kunne jobbe mindre mens du tjener mer penger.

Jeg brukte dette prisarket fra Writer's Market og nådde ut til andre frilansskribenter jeg hadde bygget rapport med for å bestemme profesjonelle priser i mitt felt.

På den tiden skrev jeg blogginnlegg for $ 15 eller aksepterte arbeid som betalte 2 til 15 cent et ord. Jeg fornyet dette og bestemte meg for at jeg ville akseptere ikke mindre enn $ 50 per 500 plus-ord-blogginnlegg - og belaste vanligvis mer, avhengig av ordtall og forskning som kreves.

Så langt som et per-ordavgift, satte jeg mitt startgebyr på 30 cent et ord, som jeg også øker basert på kompleksiteten av stykket.

Jeg nå gjennomsnittlig $ 75 til $ 100 per blogginnlegg. En av mine høyere betalende kunder betaler $ 200 per innlegg. Min siste per-ord-oppgave betalte 65 cent et ord for 1200 ord.

Jeg begynte å plassere klienter i stedet for å stole på arbeidsstasjoner

Jeg fant arbeid på Elance og Craigslist da jeg startet freelancing. Det meste betalte ikke bra, men jeg trodde at hvis jeg kunne finne nok arbeid, var det verdt det. Jeg brukte ganske mange timer på å søke jobbstavler, skrive innbrev og sende dem til potensielle kunder.

Da lærte jeg om pitching, som er når en forfatter kommer opp med en ide, gjør forundersøkelse og sender forslaget til en redaktør ved en publikasjon eller markedsdirektør i en bedrift.

For mange magasiner, aviser og blogger er en delredaktør den personen som skal pitche. Magasiner har vanligvis en masthead, som er en stor ressurs for å finne redaktørinformasjon. Mange nettblade og blogger har også en "Skriv for oss" eller "Kontakt oss" -siden med detaljerte instruksjoner om hvordan du legger en ide til nettstedet.

Bedrifter er litt annerledes. Vanligvis legger jeg noen i markedsavdelingen - vanligvis en markedsføringsleder.

Først trodde jeg at prosessen ville være for tidkrevende å være verdt. Hvorfor foreta foreløpig forskning på en ide som kanskje ikke blir akseptert? Jeg lærte fra andre frilansskribenter at bedrifter bare aksepterte en liten prosentandel av deres plasser da de startet. Men jeg bestemte meg for å gjøre en prøvekjøring, til tross for mine bestillinger.

Jeg begynte å kaste blogger og publikasjoner jeg ofte leser. Disse var enkleste for meg fordi jeg var mest kjent med dem. Noen ganger vil en ide komme til meg som ikke passer inn i en blogg eller publikasjon jeg leser. Etter å ha kjørt ut ideen, ville jeg begynne å undersøke publikasjoner ideen kunne passe inn i. For eksempel skrev jeg en artikkel om veteraner, så jeg undersøkte magasiner som fokuserer på militær- og veteranansatte.

Plassen tok en stund å sette sammen, men det landet meg 65 prosent per ord-artikkel jeg diskuterte tidligere - med en nasjonal publikasjon.

Nøkkelen til pitching er å sette inn innsatsen på forhånd for å imponere din potensielle klient.

Her er min trinnvise prosess for å lage plasser:

  • Jeg kommer opp med en ide for en artikkel og forskningseksperter å intervjue om emnet.
  • Jeg lager en tonehøyde som inkluderer hvorfor artikkelen passer godt i publikasjonen, hvorfor det er relevant for sine lesere, akkurat hvordan jeg vil formatere det og sitater fra ekspertene jeg snakket med.
  • Så brenner jeg den av.

Ikke misforstå: Jeg har fått tonnevis av plasser avvist - omtrent 80% da jeg startet. Men jeg fortsatte å sende dem.

Noen ganger vil en redaktør ikke svare i det hele tatt. Andre ganger, de ville svare og fortelle meg hvorfor stykket mitt ikke ville fungere. Men nå og da, ville det være en aksept-epost.

Jeg lar gå med lavt betalende arbeid

Da jeg skrev blogginnlegg for $ 15, hadde jeg massevis av arbeid.

Jeg kontrakt med et innholdsfirma som hadde regneark full av innlegg de trengte skrevet. Jeg ville registrere meg selv for 10 innlegg på tid. De fleste av dem krevde noen form for forskning og et bestemt ordtall. Hvert innlegg tok meg i gjennomsnitt en time å skrive, som oversatte til omtrent $ 15 per time.

Men min tidsramme kom bare etter at jeg ble vant til å skrive denne typen innhold. Det er alltid en lærekurve når det gjelder å skrive for nye kunder, så i virkeligheten var jeg mye mindre enn $ 15 en time fordi innleggene tok lengre tid enn en time å skrive i begynnelsen. Det var også ganger et innlegg tok mer tid til forskning eller nødvendige intervjuer. Jeg tjente en nominell avgift for massevis av arbeid.

Etter å ha justert mine priser og pitching potensielle kunder, innså jeg at disse lavbetalte konsertene tok opp verdifull tid.

Til slutt bestemte jeg meg for å gi slipp på lavpenger, noe som åpnet mer tid for markedsføring og skriving for kunder som var villige til å betale mer. I gjennomsnitt økte min timepris fra $ 15 til $ 70.

Jeg holdt på å lære

En av de beste måtene å forsikre deg om at du har de ferdighetene som trengs for å konkurrere i et konkurransedyktig sidefartsmarked, er å fortsette å lære.

Jeg tok en klasse på pitching klienter til opp spillet mitt. Klassen koster $ 299, men jeg gjorde over $ 900 av en tonehøyde jeg sendte ut etter å ha brukt strategiene jeg lærte.

Krydrede frilansskribenter Carol Tice og Linda Formichelli lærte klassen, og redaktører fra nasjonale publikasjoner, som Redbook, var til stede for å kritisere elevene. Klassen fokuserte på fire hovedpoeng av pitching prosessen:

1. Hvordan å kutte ut en idé til et bearbeidbart emne.

2. Hvordan forsker publikasjoner der ideen passer.

3. Hvordan få tilbud og intervjuer fra eksperter.

4. Hvordan ta all denne informasjonen og skriv et godt undersøkt, solidt forslag til å sende til redaktører.

Jeg har nettopp registrert meg for en klasse designet for å hjelpe unge frilansskribenter til å tjene mer penger. Klassen er en felles innsats av Tice og Christina Vanvuren, som laget $ 72 000 i fjor fra frilansskriving og sosial medieadministrasjon. Vanvuren setter opp hver modul som en trinnvis veiledning for å hjelpe unge frilansere til å bli organisert, sette mål og utnytte deres erfaring som tusenår for å tjene mer penger.

Jeg ble med i et fellesskap av mennesker som gjorde det samme arbeidet

Dette kan være den mest nyttige tipsen jeg kan gi når det gjelder å maksimere sidens hustlees opptjeningspotensial.

For noen år siden fant jeg og kom til Tice's online fellesskap av frilansskribenter, The Freelance Writer's The Den. Jeg har vært medlem i tre år nå, og det er en fin blanding av freelancing veteraner og nybegynnere. Jeg har lært noe fra alle jeg har interaksjon med.

Faktisk er alle forslagene jeg presenterte i dag hentet fra den gruppen og implementert i min egen karriere.

Enten du skriver, redigerer, fotograferer, går hundene eller lager varer til å selge på Etsy, er det fordelaktig å finne en gruppe av dine jevnaldrende for å sprette ideer av og lære av.

Jeg anbefaler ikke å bli med i den første gruppen du kommer over. Gjør litt forskning for å sikre at gruppen vil være verdt tiden din. Her er noen spørsmål å spørre deg selv før du blir med.

  • Er skaperen av denne gruppen vellykket i feltet jeg vil lykkes i?
  • Betyr avgiften for gruppen (hvis det er en) rimelig?
  • Vil denne gruppen hjelpe meg med å vokse min travle side?

Se opp for konstant selvfremmende og spamming. Dette er røde flagg at gruppen kan være sløsing med tiden din. Vurder å undersøke nåværende medlemmer, om mulig, og nå ut til dem for mer info.

Din sving: Har du gjort en minimal sidelustinntekt til noe betydelig? Hvordan gjorde du det?

Nicole Slaughter-Graham (@ nicoleg_86) er en redaktør på duPont REGISTRY Media og en frilansskribent. Hun er en sann boknerd og blogger om bøker og skriving på manyhatsblog.com.

Skrive Inn Din Kommentar