Liv

Jeg fikk en billig hårklipp for å se hvor mye det ville spare meg i år (det er mye)

Jeg fikk en billig hårklipp for å se hvor mye det ville spare meg i år (det er mye)

Dette er pinlig å innrømme, men jeg bruker vanligvis $ 54 for å få min frisyre.

Det inkluderer et tips, men jeg vet, jeg vet - slår meg på håndleddet. Fortell meg det er sløsing med penger.

For å være rettferdig har jeg "min fyr", som jeg har gått til i årevis. Selv da jeg var borte for college, surgte jeg hårklipp i løpet av mine korte besøk hjemme. Vi ville fange opp mitt kjærlighetsliv, mine klasser og min opp-i-luft-fremtid.

Vi er venner, egentlig. Så da jeg bestemte meg for at jeg ikke trengte å bruke $ 54 på et hårklipp, følte jeg at jeg var fusk.

Men jeg gjorde det. Jeg tok et skritt.

Og jeg legger tillit til en fremmed på en inn-og ut-salong-franchise.

Min første erfaring med en "billig" frisyre

Jeg vet at dette er dumt, men jeg var nervøs.

Den siste stylisten som kuttet håret mitt og ikke var "min fyr", var helt opptatt. Og det var ikke engang på en "billig" salong.

Men jeg har hårgudene på min side. Håret mitt krever ikke farging, og kuttet er rett over. Det er bare noen få bølger i blandingen. Enkel nok.

Ut av bekvemmelighet krysset jeg gaten fra The Penny Hoarder-hovedkvarteret og kom inn i Great Clips. Leder og stylist, Donnie Rogowski, fikk meg til å ligge.

Pro tips: Sjekk inn online. Jeg så omtrent 15 minutter før mitt planlagte besøk, og ventetiden lest 16 minutter. Jeg snagged min plass i kø mens jeg fortsatt var i stolen min, og det var sømløst. Jeg lagret også $ 2 gjør dette.

For å omfavne den sanne pengerbesparende opplevelsen valgte jeg ut av $ 4 shampooing.

Rogowski følte seg umiddelbart som en gammel venn da vi chattet det opp, og han undersøkte mitt statisk riddende hår. Med en rynke sprøytte han det ned med vann og noen permisjoner.

Jeg lærte snart Rogowski har 30 års salongopplevelse. Han fortalte meg at han en gang eide en salong, men foretrukket strukturen til Great Clips - og de fantastiske klientene han møter. Som meg. (OK, han sa ikke akkurat det ...)

Han gjorde alt "min fyr" gjør vanligvis: feier håret mitt frem og tilbake, undersøker min del plassering og eyeing lengden. Han brukte selv en hårføner. Det hele så legit ut.

Til slutt - mindre enn 20 minutter senere - følte jeg meg bra. Så gjorde håret mitt. Det er rent og friskt og mykt. Ingen stragglers. (Du vet, de plutselig glemte hårstrengene som er lengre enn andre.)

Jeg følte meg enda bedre når Jeg kom opp til disken og bare skyldte $ 12. Det er normalt $ 14, men fordi jeg sjekket inn på nettet fikk jeg den $ 2 rabatten.

Ut av entusiasme - og i stedet for å gi Rogowski en klem - jeg tippet ham $ 5.

"Takk skal du ha mye, "sa jeg da jeg dro. Jeg kastet til og med et "Se deg senere" løfte.

Hvor mye jeg kan spare - eller gjør - ved å få en "billig" frisyre

Med en mer standard tips ($ 3 for ca 20%), ville jeg betale omtrent $ 15 for et kutt på Great Clips. Sammenlignet med "min fyr" det er nesten $ 40 i besparelser per kutt (holder den avrundet).

Tatt i betraktning får jeg haircuten min fire ganger i året, det tilsvarer omtrent $ 160 i besparelser per år.

La oss sette dette i perspektiv. Med pengene spart fra ett år med billigere hårklipp, kunne jeg ...

  • Kjøp en rundtur, non-stop billett fra St. Petersburg, Florida, til New Orleans for Mardi Gras med $ 19 til overs for perler.
  • Bestil 11 store ostepizzaer fra Papa John's
  • Nyt 41 pints av Ben & Jerrys iskrem
  • Fyll opp med 71 liter gass
  • Kjøp 3 Eric Church konsertbilletter til øverste dekk på Amalie Arena med $ 25 igjen for et par brewskis
  • Betal 20 måneders verdi av Netflix
  • Lag opp på 20 flasker av min foretrukne sjampo

(La oss ikke glemme: Jeg vil lagre ca 160 minutter - eller mer enn 2,5 timer hvert år - å sitte i en salong.)

Jeg kunne også investere besparelsene.

Si for de neste 10 årene, dumper jeg den ekstra $ 160 i året inn i en høyrente sparekonto med en 5% APY (gjennomsnittlig prosentvis avkastning).

Jeg kunne faktisk gjøre $165. Det er ikke tonn, men trekker ut $ 1,765 etter 10 år - bare fordi jeg gjorde en enkel livsstilsendring - ville være utmerket. (Jeg brukte denne kalkulatoren, forresten ...)

Eller, jeg kunne bruke besparelsene til å gå tilbake til "min fyr" - etter 10 år jeg kanskje trenger ekstra hjelp som dekker de uunngåelige gråhårene.

Din sving: Hvor mye kan du spare for å få en billig frisyre?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar