Banker

10 Finansielle valg Du vil angre på 10 år

10 Finansielle valg Du vil angre på 10 år

"Alt jeg måtte gjøre var å slå i skjemaet til min HR-avdeling."

Det var en enkel oppgave, men en som ble skjøvet til siden for å håndtere de viktigste tingene kastet på oss.

Skjemaet var et 401k registreringsfirma, og jeg klarte ikke å spørre meg om hva som kunne vært at hun hadde registrert seg da den først ble tilgjengelig for henne.

Vi har alle møtt lignende beslutninger.

Noen får vi rett. Noen vi er igjen, lurer på mulighetene for hva som kunne og bør har vært.

La oss ta en titt på noen økonomiske beslutninger som du ville sparke deg selv om i 10 år.

Ikke gjør dem!

1. Starte budsjettveien for sent

Jeg er først til å innrømme at jeg hater budsjettering. Likevel anerkjenner min kone og jeg begge viktigheten av å ha et budsjett.

De fleste ser budsjettering som ikke å kunne bruke penger på de tingene du vil, men virkeligheten setter seg ned og å lage et budsjett er en frigjøringsøvelse. Det frigjør deg fordi du kan gjenkjenne områdene i livet ditt der du sparer penger på ting som ikke er viktige for deg.

Et enkelt eksempel kan være å bruke penger på en mobiltelefonpakke når du kanskje ikke trenger alle minutter med dataene den gir. Kan du sette den ekstra penger mot et feriefond eller bidra til å betale for barnets høyskoleutdanning? Å bruke pengene til noe som er mer ønskelig i stedet for en utgift som du kan bry deg mindre om, vil sette pengene dine bedre til bruk.

Hvis du har begynt å budsjettere, er det på tide å starte. Glem at du skulle ha startet i går, start idag og oppdag de fantastiske fordelene med budsjettering. Noen av fordelene vil strekke seg til andre områder av livet ditt i tillegg til økonomien din. . . .

For eksempel kan det hende du finner ut at et budsjett forbedrer forholdet til partneren din. Hvis du er gift, vet du sannsynligvis hvor vanskelig pengekampene kan være å overvinne. Vet du hva?

Et budsjett bidrar til å redusere pengekampene fordi du har inngått en avtale før du bruker pengene. Ingen overraskelser, ingen kamper.

2. Ikke betaler kredittkortene dine hver måned

Dette var noe som min far kjempet for, og jeg begynte å slite med da jeg tok opp college. Jeg plukket opp kredittkort til venstre og høyre og holdt meg fortelle meg at jeg bare kunne betale senere.

Vel, for meg ble det senere aldri, og kredittkortgjelden min startet og stakk på meg. Jeg skjønte til slutt bare etter å ha betalt hundrevis av dollar av unødvendig interesse.

Dessverre tar mange mennesker ikke tid til å finne ut hvor mye interessen betaler. Men hvis de fant ut, ville de sannsynligvis ønske å betale sine kredittkort ganske raskt.

Gjør et forsøk på å betale dine kredittkort raskt. Skjønnheten med å gjøre dette er at det vil sikre at du beholder mer penger i lommeboken din i stedet for å gi den over til noen store kredittkortselskaper. Hvis du ikke kan betale dem raskt, åpner du et av de 0 april kredittkortene, slik at du kan få din interesse ned til null og betale dem raskere.

Noen mennesker kan ikke kontrollere sine kredittkortutgifter. Hvis det er deg, er det best å holde seg borte fra kredittkort helt. Mens du kanskje går glipp av belønningene, blir du bedre.

3. Blind kjøp av et finansielt produkt uten å undersøke først

Det amazes meg det med muligheten til å gjøre et raskt søk på nettet at mange investorer fortsatt setter pengene sine inn i investeringsprodukter og de forstår ikke hvordan de jobber. Jeg snakket med dusinvis av investorer som har investert en stor del av deres livsbesparelser til noe de ikke kunne forklare for en venn eller nabo.

Gjør leksene dine, få en ny mening, og sørg for at du forstår hvordan denne investeringen fungerer. Hvor mye koster det deg? Er det noen overleveringsgebyrer? Dette er svartyper du trenger å vite.

Jeg kjenner en kvinne som betalte over $ 3.500 i variable livrente avgifter og visste ikke engang det. Ikke tro det kan ikke skje med deg.

Hvis noen selger deg en investering eller et forsikringsprodukt, må du sørge for at du gjør leksene dine før du investerer pengene dine.

4. Sette nødfonden på bakbrenneren

Nødfond bidrar til å beskytte deg mot det uunngåelige. Saken er, alle har en stor økonomisk krise på et tidspunkt. Det er derfor du trenger å forberede.

Det er en fantastisk ide å ha mange måneders verdifulle utgifter i fondet. Noen mennesker har tre måneder, andre har 12. Jeg tror du burde ha åtte måneder, men velg et beløp som gir mening for situasjonen din.

For eksempel, hvis du er single og har en jobb, vil du sannsynligvis ha mer penger i nødfonden din. Hvis du er gift, og både du og din ektefelle er ansatt, kan du sannsynligvis komme seg bort med færre penger i nødfonden.

Det er en rekke steder å sette dine nødfondsmidler. Husk at du bare bør plassere dine nødfondsmidler et sted som du kan hente det ganske raskt uten mye risiko for kapitalen din.

Et slikt sted er en online sparekonto. Det finnes en rekke flotte online sparekontoer som gir litt mer interesse enn du ville finne på en fysisk bank eller kredittforening.

I tillegg er det vanligvis ingen straff forbundet med å ta penger ut av en standard online sparekonto (hvis det er, se andre steder).

Det er bare en ide om hvor du kan holde nødfondet ditt. Jeg anbefaler at du leser De 11 beste kortsiktige investeringene for pengene dine på GoodFinancialCents.com for å lære om noen flere steder kan du beholde dine nødfondspenger. Men ikke bare stoppe der - handle på det du lærer og få beredskapsfondet ditt i riktig retning!

Husk: Hvis du lar nødfondet slippe inn i avgrunnen, kan du finne deg selv nedover veien med mer gjeld enn du kan håndtere. Pass på at du fyller på det!

5. Kjøpe en helt ny bil som du ikke har råd til

Kjøretøy er viktig for mange, men husk at de raskt kan bli et skjønnsmessig kjøp. Ikke kjøp alle klokkene og plystre når du ikke har råd til dem.

Forholdene til en bilbetaling overstiger godt det økonomiske resultatet av prisen på bilen, og du kan ende opp med å pensjonere deg uten å innse det.

Hør, jeg vet hvordan det er å kjøre rundt en gammel bil. Jeg pleide å ha en '98 Chevy Lumina Sedan som var noe en bestemor ville kjøre. Nå kunne jeg nok ha kjøpt noe mer avansert eller solgt bilen før jeg gjorde det, men i stedet bestemte jeg meg for at det ikke var kjempebra å ha bilbetaling. Men jeg tenkte ikke alltid på den måten.

Jeg husker min professor i en økonomiklass som påpekte at han ville ta en rekke ferier når han ville, fordi han ikke hadde en bilbetaling. Og du vet hva? Han hadde rett. Det ene lille poenget fra min finansprofessor gjorde en forskjell i mitt liv, og det lærte meg verdien av å eie ting direkte. Du kan også lære denne leksjonen og se enorme resultater.

Og vær så snill, ikke fortell meg at du tenker på å kjøpe en helt ny bil for barnet ditt på college fordi de trenger "pålitelig transport.”

Det er mange pålitelige, brukte biler tilgjengelig for kjøp som er mye rimeligere enn helt nye biler. Og du vet hva forskjellene er mellom en bil som er tre til fem år gammel og en helt ny bil? Det er ikke mange i de fleste tilfeller. Så hvorfor bruke ekstra penger?

6. Prøver å være en DIY investor når du ikke har noen anelse om hva du gjør

Hvis du ikke er en finansiell profesjonell eller ikke har vært utsatt for økonomisk utdanning, bør du ikke investere med mindre du gjør det ved hjelp av en finansiell rådgiver.

Jeg tror den største skaden i dette kommer når et eldre par er pensjonert og ektemannen har vært for det meste ansvarlig for parets investeringer. Altfor ofte er kone clueless i hva de faktisk investert i, og hvis noe uventet skjer med mannen, vet hun ikke engang hvor de skal begynne. Lei en finansiell rådgiver som kan møte med dere begge. Deretter har kona noen til å stole på i tilfelle noe skjer og er super viktig.

Finansrådgivere kan også spare deg for mye tid og penger, slik at din investeringsstrategi er relevant for din situasjon. Ikke gå uten denne verdifulle tjenesten.

7. Vise viktige forsikringspolicyer som lame

Hvis du skulle dø akkurat nå, ville familien din være økonomisk greit? Hvis ikke, trenger du livsforsikring.

Og det er bare ett eksempel. Det er en rekke viktige forsikringer du ikke bør forsinke med å sette på plass: uføreforsikring, kanskje langsiktig omsorg forsikring hvis du er over 60 år, og kanskje paraplyforsikring.

«Jeg skal komme rundt for å gjøre det.» Det var de tragiske siste ordene til en ektemann som etterlot sin kone og to barn. Det han skulle komme seg rundt, var å ta ut en livsforsikring. Faktisk hadde han begynt prosessen og gått gjennom livsforsikringsmulighetene, men aldri signert søknaden og aldri sendt inn en betaling slik at politikken ikke var aktiv.

I en hvilken som helst annen situasjon som ikke ville vært en stor sak, men i dette tilfellet tok mannen sin motorsykkel for en weekendspinn og var involvert i en kollisjon som forlot sin ektefelle enke. Hva kunne ha vært en økonomisk lettelse (en livsforsikring) er nå lagt til stress og bekymring for en sørgende enke (fravær av midler når familien trenger det mest). Hun må også håndtere det faktum at hun mistet sin ektemann og far til hennes to barn.

Forsikring beskytter deg mot økonomisk erstatningsansvar du ikke vil kunne dekke med nødfondet ditt alene. Ikke forsøm det.

8. Behandle din pensjonisttilværelse som en fjern nestes fetter

En av de første møtene jeg hadde som finansiell rådgiver var da jeg møtte et par som var nesten to og en halv ganger min alder. De håpet å pensjonere seg snart, og de søkte meg å være deres pensjonshåp.

Da jeg begynte å pore gjennom sine økonomiske dokumenter, lærte jeg raskt at det var ikke så nær å være pensjonert tidlig å være et alternativ for dem. Faktisk kan pensjonering i det hele tatt ikke være en mulighet. De sluttet å spare og planlegge for pensjonering altfor lenge.

De hadde lite besparelser og ingen pensjon, og det eneste de virkelig kunne falle på var Social Security. Merk: deres besparelser var omtrent $ 60.000. Ikke utsett lenger. Selv om du begynner å investere bare $ 100 i måneden, gjør du det.

Lagring for pensjon er kritisk. Hvis du stoler på sosial sikkerhet som din eneste inntektskilde, tenk igjen. Det er ikke sannsynlig at du vil være i stand til å opprettholde din livsstil med sosiale trygghetsgevinster alene. Hvis du vil kunne, gratulerer, lever du ganske sparsomt!

Invester i dag med en finansiell profesjonell du stoler på.

9.Forsinkelse av viktige penger samtaler med din ektefelle

Vil du krasje og brenne økonomisk? Prøv å ta på alle dine økonomiske mål uten å komme på samme side av din ektefelle.

Ekteskap betyr at du gjør livet sammen som en enhet. Alle beslutninger, spesielt pengerbeslutninger, bør diskuteres og avtalt.

Hvorfor ikke justere dine økonomiske mål? Snakk gjennom dine forskjeller, lær å kompromittere, og kom på samme side sammen. Det vil være verdt det - spesielt nedover veien.

10. Å være blind for dine gjentatte utgifter

Gjentatte utgifter kan spise et hull i lommeboken din. Og du vet hva? Mange vet ikke engang at det skjer med dem.

Ta en titt på de gjentatte utgiftene - store og små - og avgjøre hvilke du absolutt trenger og hvilke som ser ut som diskresjonære splurges. Det er greit å splurge hver eneste gang, men ikke gå overbord.

Når du jobber med budsjettet ditt, kan mange av disse utgiftene komme til tankene dine. Ikke bare glem dem - gjør noe med dem! Hvis du har en høy kabelregning, se om du kan få rabatt. Hvis du har et treningsmedlemskap som du ikke bruker, bør du vurdere å trene hjemme i stedet. Det er mange måter å spare penger på gjentatte utgifter.

Følg dette rådet, og du vil være mye mindre sannsynlig å sparke deg selv i fremtiden. Sikt for ingen angrer!

Dette innlegget opprinnelig dukket opp på Forbes.

Lagre

Lagre

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar