Liv

Ikke choke! 10 intervju spørsmål (med svar) som vil hjelpe deg å lande din drøm jobb

Ikke choke! 10 intervju spørsmål (med svar) som vil hjelpe deg å lande din drøm jobb

Justering av slipset mitt for 17. gang gikk jeg nervøst inn i avdelingslederens store kontor. Dekorert av en profesjonell med en av de største eikebordene jeg noensinne har sett, gjorde det meg enda bedre ut av min liga. Avdelingsleder gjorde mye penger og var ikke redd for å vise det.

Arbeidsmarkedet var mangel på at Dot-com-boblen fortsatt hadde den effekten på økonomien, og mange av mine klassekamerater hadde problemer med å finne en jobb. Dette var mitt første "ekte" intervju. Sikker på at jeg hadde intervjuet på mcdonald's, ulike mall jobber og få kontor type stillinger. Men dette var min karriere, og jeg ønsket å være en finansiell rådgiver.

Selv om jeg hadde støtte fra en av de største produsentene på kontoret, måtte jeg stadig få tak i avdelingslederens velsignelse. For å gjøre det måtte jeg gi et fantastisk intervju.

Ikke noe press!

Enten du går på ditt første eller ditt 400. intervju, er det alltid mulig for et intervjuespørsmål å fange deg flatfotet. Og siden intervjuet er den potensielle arbeidsgiverens førsteinntrykk av deg, kan et dårlig uttalt svar ikke gi noen håp om at du kan jobbe for bedriften.

Her er 10 vanlige intervju spørsmål, sammen med riktig og feil måte å svare på:

1. Fortell meg om deg selv.

Dette er trolig det vanligste av alle intervju spørsmål, og det virker som en myk ball. Men hvis du ikke er forberedt på dette spørsmålet, kan du finne deg kjedelig for intervjueren din med historier om familien din og din stadig voksende samling av klassiske Matchbox-biler. Akkurat som med et intervju spørsmål, vil du være forberedt.

Feil respons: Å bli for personlig, å være helt uforberedt, eller å fokusere på informasjon som intervjueren din ikke trenger å vite er alle kjennetegn ved dårlige svar på denne spørringen. Hvis du finner deg selv stammering gjennom en forklaring på hvordan din tarmkirurgi gjorde det umulig for deg å jobbe i et par år, slik at du for øyeblikket er en ekspert på TV på dagtid, har du loused dette svaret opp.

Riktig respons: Når en intervjuer spør deg om dette spørsmålet, hva de virkelig vil vite er hvem du er i ditt profesjonelle liv. Så kom deg tilberedt med et minuts sammendrag av din profesjonelle karriere - bare ta kontakt med den personlige hvis det har hatt noen effekt på den profesjonelle. For eksempel, hvis du intervjuer for en journalistikkposisjon og har vært en nyhets- og politisk junkie siden du var barn, kan du fortelle intervjueren din om at du lytter til Ross Perots morsomme ordspill i 1992-presidentens debatter utviste interessen for dagens hendelser, som førte til en bachelorgrad i journalistikk etterfulgt av X, Y og Z jobber i feltet.

2. Hvorfor er du interessert i denne jobben?

Dette er et spørsmål hvor få intervjuere virkelig vil ha et ærlig svar. Intervjuer ville nesten ikke komme ut av bakken hvis alle reagerte på dette spørsmålet med "lønn og fordeler høres godt ut", eller "Jeg er villig til å jobbe på dette punktet fordi jeg trenger å legge mat på bordet." Hva dette spørsmålet Er virkelig spør er hvordan du ville passe inn i organisasjonens kultur.

Feil respons: Fokus på hva jobben vil gi deg, er ikke hva intervjueren ønsker å høre. Formentlig vet han allerede at lønnen, fordelene og fordelene vil være til nytte for den som tar stillingen.

Riktig respons: Dette er et spørsmål du trenger for å legge inn litt lekser. Du ønsker å vite så mye som mulig om det selskapet du intervjuer med, slik at du ikke bare kan imponere intervjueren med din kunnskap om organisasjonen, men slik at du også kan gjøre det klart at du jobber der, vil være gjensidig fordelaktig. For eksempel kan en ingeniør fortelle en bilprodusent som hun tror på og er kunnskapsrik om bilene de produserer, og den som jobber der, vil hjelpe henne til å oppnå drømmen om å hjelpe amerikanerne til å redusere sitt karbonavtrykk gjennom å jobbe kontinuerlig for å forbedre effektiviteten for som selskapet er kjent med.

3. Hvor ser du deg selv i X år?

Intervjuer spør dette spørsmålet delvis for å se om dine mål og forventninger til deg selv stemmer overens med selskapets. Det kan imidlertid være et vanskelig spørsmål å manøvrere rundt, men fordi du ikke kjenner din intervjuer godt.

For eksempel sier du at du ønsker å komme til poenget i din karriere hvor du vurderes for kampanjer som instituttleder, kan du bare gni intervjueren (som er nåværende leder av avdelingen) på feil måte.

Så hvordan svarer du på dette potensielle landmine?

Feil svar: Å gi intervjueren din for mange detaljer er en feil. Så selv om du har hele karrieren din kartlagt i forkant av tiden, så hold den til deg selv.

Riktig svar: Dette spørsmålet er i siste instans på jakt etter bevis på at du både vil være fornøyd med jobben du intervjuer for, men vil også være en go-getter som er villig til å ta på seg mer ansvar. Et av de beste svarene på dette spørsmålet jeg noensinne har sett, ble lagt ut av L. Bosco på Work Coach Café bloggen:

"Jeg har ikke en bestemt plan! Jeg vil gjerne fortsette. Imidlertid er jeg fleksibel. Jeg vil gjøre min nåværende jobb til det beste jeg har, og hold øynene mine åpne for muligheter innen organisasjonen for å fremme selv om det betyr å skifte roller.Jeg er forberedt på å lære nye ting og bidra til den overordnede suksessen til organisasjonen på en rekke måter. Den eneste spesifikke innenfor den "villighetsplanen" er at muligheten ligger innenfor min evne til å lære, interessant nok for meg å grave seg inn og gjøre en god jobb, og kompensasjonen øker en rimelig mengde i forhold til stillingenes krav.

4. Hva er din største svakhet?

Dette er et av de intervjuevilkårene som nesten ikke synes å være rettferdige. Det er vanligvis en oppfølging til Hva er din største styrke? men det er et mye vanskeligere spørsmål å svare godt. Intervjuere er hippe til «Jeg er en overakiever som ikke vet når jeg skal slutte» uten svar på dette spørsmålet, så det kan være veldig vanskelig å vite riktig måte å svare på.

Feil svar: Både brutal ærlighet ("Jeg er en forferdelig procrastinator") og lyver gjennom tennene dine ("Jeg har ingen!") Er feil.

Riktig svar: Dette er en mulighet til å være ærlig om deg selv mens du fortsatt gir inntrykk av at du er en god kandidat. For eksempel kan du fortelle intervjueren at din tidligere arbeidsgiver hadde uttalt at du noen ganger fokuserte på detaljer når du trengte å se mer av det større bildet. Men stopp ikke der. Fortsett deretter å snakke om hva du har gjort for å jobbe på den feilen, og bruk spesifikke eksempler fra ditt CV for å sikkerhetskopiere påstandene dine om at du jobber med dette problemet. Du får poeng for ærlighet, og du har gjort dette vanskelige spørsmålet til en gjennomgang av hva du har gjort og hvordan du har jobbet gjennom et problem.

5. Hva er dine lønnskrav?

En forretningsmann en gang fortalte meg at den første personen til å nevne et nummer i enhver forhandling - fra å skaffe seg over prisen på en bil til lønnsforhandlinger - er taper.

Så dette spørsmålet er definitivt en vanskelig en. Men på den annen side er det viktig for deg og intervjueren å vite at du er på samme side økonomisk.

Så hvordan svarer du?

Feil svar: Å gi et bestemt lønnsbeløp er vanligvis en dårlig ide før du har mottatt et tilbud. Spesielt vil du ikke avsløre hvor mye du for tiden gjør, og bruk det som referanse for hvor mye du vil gjøre: "Jeg tjente $ 40.000 i min siste jobb, og jeg vil gjerne få minst $ 45.000 til $ 50 000. "Dette er en feil fordi du ennå ikke vet hva dine jobbkrav vil være. Du kan enten være lavballsverdi din verdi, i så fall kan du lande jobben, men tjene mindre enn du kan ha, eller du kan prissette deg selv utenfor deres rekkevidde, selv om du kanskje er villig til å tjene mindre for å jobbe for det selskapet.

Riktig svar: Hvis mulig, utsette denne samtalen til etter at du enten har et tilbud, eller du er i et intervju som inkluderer Human Resources, som indikerer at et tilbud er trolig kommende. Å utsette, kan du fortelle intervjueren at du vil være åpen for en diskusjon om rettferdig lønnsforventning videre i intervjuprosessen. Hvis du trykker på, fortsett og navngi en rekke tall, i stedet for et bestemt dollarbeløp, og baser det spekteret på forskning i lønnsforventningene til feltet ditt. For eksempel kan du si: "Jeg vet at programmører kan tjene mellom $ 50.000 og $ 60.000 per år i dette området, og jeg tror at et rettferdig og konkurransedyktig nummer for oss begge kan bli funnet i dette området."

6. Hva slags kolleger finner du vanskelig å jobbe med?

Dette er et annet spørsmål som du nesten lurer på hvorfor er fortsatt på rutene. Intervjuer må vite at folk ikke kan være ærlige i å svare. Tiptoeing rundt denne landgruven kan være vanskelig uten å forberede seg på forhånd.

Feil svar: Legge ut dine peeves og irritasjoner ved å håndtere for mye-parfyme-dame, tar-kreditt-for-andre-folks arbeidssjåfør, og har vært så herlige-territoriale-om-latterlig-ting- Battle-Axe kan føles bra, men de vil få ditt CV plassert i den sirkulære filen. På den annen side, hevder du at du aldri har hatt noen arbeidskonflikter i karrieren din, får du uhyggelig utseende.

Riktig svar: Bekreft at arbeidsplasskonflikter skjer, men prøv å fokusere på hvordan du arbeider for å avlede eller unngå dem. For eksempel kan du si at du aldri har jobbet med noen du har funnet virkelig vanskelig, men det har vært din erfaring at den sporadiske mellommenneskelige konflikten alltid har vært en lærerik opplevelse. Du kan følge opp med et eksempel på en mindre konflikt som du jobbet med med den andre personen. Det vil tillate intervjueren å se at du er en lagspiller som kan overvinne de uunngåelige sammenstøtene på arbeidsplassen.

7. Beskriv et problem du har oppstått og hvordan du løste det.

Dette er et ganske greit spørsmål, men det kan fortsatt være vanskelig å svare, spesielt hvis du er tidlig i karrieren din.

Intervjueren ser ut til å se at du er i stand til å tenke kritisk og utvikle løsninger på problemer. Hvis svaret på spørsmålet ditt viser hvor godt egnet du er til den aktuelle jobben og industrien, enda bedre. Men å komme opp med et eksempel kan være tøft.

Feil svar: "Jeg kan ikke tenke på noe." Dette er nok det verste du kan si som svar på dette spørsmålet. Selv om problemet du beskriver har lite å gjøre med hva dine plikter vil være i den potensielle jobben, vil det ta mye bedre enn å tegne et tomt.

Riktig svar: Ta tid før du begynner å intervjue for å tenke over eventuelle problemer du har oppstått, enten i din karriere eller i din skolegang.Enten du løst problemet med samvittighetsløs utleier som nektet å fikse en lekkasje i leiligheten i løpet av dine grunner, eller du løste et produksjonsproblem i ditt siste selskap som førte til å spare tusenvis av dollar for organisasjonen, vil intervjueren din vite at du er i stand til å ta et problem av hornene.

8. Hva er de fem første tingene du ville gjøre hvis du fikk denne stillingen?

Dette er et annet spørsmål som kan være potensielt farlig, avhengig av hvem som intervjuer deg og hvordan de føler seg om stillingen.

Feil svar: De fleste vet bedre enn å svare på dette spørsmålet med en liste over slakkere aktiviteter: "Planlegg min første ferie, speider ut kaffemaskinen ..." Men går i motsatt retning og opplistes på fem måter som du vil revidere avdelingen eller gjøre store endringer til nåværende praksis kan også bite deg i baken. Intervjueren din kan føle at ting fungerer bra eller har noen konkrete ideer om hvilke endringer som trengs, som er forskjellige fra din.

Riktig svar: Dette er en tid å fokusere på hvordan du passer inn i firmaet og avdelingen du går med. Så svaret på dette spørsmålet bør starte med å ta litt tid å lære kultur og praksis. Du kan kanskje si at du vil begynne med å tilbringe tid med X-teamet eller Y-avdelingen for å lære hva som er mest nødvendig fra din posisjon.

Men du vil ikke helt utsette spørsmålet ved å si at du trenger mer informasjon. I tillegg til å gi noen ideer om hvor du skal begynne å lære om prosessene i selskapet, vil du kanskje også liste to eller tre steder som potensielt kan bruke noen justering, basert på det du allerede kjenner til organisasjonen. Et godt svar kan se slik ut:

"Jeg vil gjerne starte med å bli kjent med teamet mitt og dagens infrastruktur. Jeg vil ha en god følelse av hva som fungerer og hva som kan forbedres før du tar noen store beslutninger. Jeg har imidlertid noen ideer som kommer inn i dette. For eksempel, fra det jeg har lest om firmaet ditt, vet jeg at det å finne en balanse mellom kundetilfredshet og kostnadsbesparende tiltak har vært et konsistent problem, så jeg vil se på muligheten ... "

Derfra kan du liste opp noen ideer du har kommet på for å løse problemer, uten å dukke opp på noen tær.

9. Det ukonvensjonelle spørsmålet.

Mange intervjuere vil spørre et helt off-the-wall spørsmål for å se hvordan du gjør det i en stressende situasjon. Noen eksempler på disse spørsmålene inkluderer Hvis du kunne sammenligne deg med et livløs objekt, hva ville det være? og Hvis du kunne være en superhelt, hva ville din supermakt være?

Bedrifter vender seg til ukonvensjonelle intervju spørsmål fordi de er mye vanskeligere for en kandidat å prep for, og kan ofte gi intervjueren en bedre følelse av en kandidat er virkelig.

Feil svar: "Wha ...?" Selv om du kanskje føler deg helt til sjøs, ikke la intervjueren se din forvirring.

Riktig svar: Disse spørsmålene er utformet for å ta deg av vakt fordi du antagelig er godt forberedt på de vanlige spørsmålene. Så sørg for at du tar et øyeblikk til å tenke på spørsmålet og tonen i intervjuet og selskapet før du svarer. Du kan til og med si noe i tråd med "Wow, det spørsmålet er en første for meg. Hmm ... "å kjøpe deg litt tid til å tenke. Deretter gir du et svar som er sant for deg - om det betyr at du bruker lett humor eller svaret på spørsmålet seriøst basert på din forståelse av stillingen. Intervjueren din vil bli imponert over at du er i stand til å forbli rolig og komme opp med et kreativt svar.

10. Hvilke spørsmål har du for meg?

Dette er det klassiske intervjuet, og det har undergravet mange et ellers godt intervju.

Feil svar: Det er to måter å svare på dette spørsmålet på feil måte. Den første er å ikke ha noen spørsmål utarbeidet. Det viser at du mangler interesse for organisasjonen og har forsømt å gjøre noen avansert forskning. Den andre er å spørre bare selvbetjente spørsmål. Hvis du for eksempel spør om fordeler, ferie, eller potensial for økninger eller fremskritt, vil det få intervjueren din til å tro at du bare er interessert i hva selskapet kan tilby deg.

Riktig svar: Spørsmål som fokuserer på hvordan du kan betjene selskapet, vil bidra til å avrunde et godt intervju. For eksempel kan du spørre om bestemte prosjekter du vil jobbe med, eller om hvordan avdelingen vil dra nytte av din spesialiserte kunnskap.

I tillegg til slike spørsmål, og spørre om detaljer om hvordan selskapet opererer og hva man kan forvente fra stillingen kan det tyde på at du har gjort leksene dine, og håper virkelig å få en god innvirkning på organisasjonen. Disse spørsmålene inkluderer: Til hva tilskriver du suksessen til organisasjonen din? og Kan du fortelle meg hvorfor denne stillingen er åpen? og Kan du beskrive den ideelle kandidaten til denne stillingen?

Forbereder for intervjuet

Forbereder seg på intervjuer handler om mer enn bare å polere ditt CV og få den beste plassen tørrrenset. Å finne ut på forhånd hvordan du vil svare på vanlige spørsmål - og deretter ta deg tid til å øve på å svare dem - vil hjelpe deg med å skille seg ut fra mengden og land den jobben.

Har du et jobbintervju som kommer opp som du trenger å lande? Ikke la det være tilfeldig. Få denne veiledningen som gir deg over 177 bevist intervjuer for å hjelpe deg med å lande jobben du søker. Finn ut hvordan du gir det perfekte jobbintervjuet her.

Skrive Inn Din Kommentar