Penger

4 overraskende måter å ha barn kan faktisk gjøre deg bedre på jobben din

4 overraskende måter å ha barn kan faktisk gjøre deg bedre på jobben din

Hvis du tenker på å starte en familie og bekymre deg for hvilken effekt det kan få på karrieren din, er du absolutt ikke alene.

Folk har en tendens til å tro at å ha en baby vil påvirke arbeidet ditt negativt.

Men hva om å ha barn kunne faktisk gjøre deg bedre på jobben din?

Sværhetene med å balansere arbeid med familie og andre forpliktelser er ubestridelig. Å legge et barn til ligningen i ditt liv vil definitivt tvinge endringer.

Men hvis du holder en positiv holdning til det, kan endringene barna bringe til ditt profesjonelle liv være mer hjelpsom enn du forventer.

1. Barn får deg til å jobbe Hardere

En av de største fryktene for nye foreldre - og deres arbeidsgivere - er at de som reiser barn, vil ta dem bort fra sitt arbeid.

Barn krever tid, energi og kreativitet som du ellers kunne sette mot profesjonell vekst.

Det er sant. Men barna er også en killer motivator for å gjøre jobben din bra. Å være ansvarlig for en familie kan oppfordre deg til å gjøre dristige valg.

"Jeg verdsetter tiden min mye mer enn jeg pleide å i før barnetidene," fortalte medisinsk forfatter Natalia Zhukovskaya Fast Company.

På grunn av dette, "Jeg begynte å presse for høyere lønn og fleksibilitet - uten å være skyldig i å våge å be om mer."

2. Barn vil hjelpe deg med å fokusere

Ja, barn er et stort ansvar å legge til i livet ditt. Ja, det er sannsynlig å omdirigere noe av fokus fra andre områder.

Hvis du, dine medarbeidere eller sjefen din er bekymret for at du blir foreldre vil bety færre timer på jobb og mindre tilgjengelighet, forsikre deg om at dette ikke vil være et problem.

Du kan være mindre tilgjengelig. Og du sannsynligvis ikke vil sette inn så mye overtid. Men det kan faktisk være en flink ting.

Å ha en liten hjemme kan tvinge deg til å sette klare grenser på arbeidsdagen din.

Å vite at du har en hard stopp klokka 5 er en seriøs motivator for å fokusere og gjøre god bruk av tiden du har på kontoret. Så lenge du respekterer grenser - arbeid på jobb, familie hjemme - du kan faktisk finne produktiviteten din øker etter å ha barn.

3. Barn gir deg et nytt perspektiv

Synes du at folk på jobb er bekymret for at det blir foreldre vil forandre deg?

er du bekymret for å ha barn vil distrahere deg fra dine langsiktige karriere mål?

Disse kan være sanne. Å ha barn vil nesten helt sikkert forandre måten du ser på verden - men er det ikke vanligvis en god ting?

Å ha barn gjorde Sheela Sinharoy oppmerksom på behovene til familier rundt om i verden, fortalte hun Fast Company. Hun studerte mors og barns helse og flyttet hennes familie til Bangladesh for å jobbe med mat og barn ernæring programmer.

"Jeg ville ikke gjøre noe av dette hvis det ikke var for min sønn," sa hun. "Han presset meg til å gjøre noe meningsfylt for å hjelpe andre som han."

Mange entreprenører har slått de behovene de opplevde som foreldre i produkter og tjenester som lanserte selskaper.

Raising kids kan distrahere deg fra dine karrieremål, ja. Men kanskje det vil åpne øynene dine for nye, bedre muligheter!

4. Barn kan utvide nettverket ditt

Du kjenner folk som skylden deres venner med den linjen, Vi ser deg aldri lenger siden du hadde babyen!

Du vil ikke være den som forsvinner fra verden etter at et barn kommer sammen. Du vil ikke gå glipp av cocktailer med medarbeidere og gni albuer med sjefen.

Men tenk på nettverksmulighetene ditt barn vil Legg til til livet ditt!

Selvfølgelig mener vi ikke at du burde bruk ditt barn for å vokse nettverket ditt. I stedet være åpne for nettverksmuligheter som naturlig oppstår.

Du kan gå glipp av happy hour for Math Night på grunnskolen. Men det vil også mange av foreldrene være der, og de vil være glade for din bedrift, hvis du er villig til å være vennlig.

Dine nye forbindelser kan bare vise seg verdifulle for din karriere - eller å flytte inn i en ny, hvis det er et mål! Å planlegge en spilledato er en enkel måte å følge opp og holde kontakten.

Din sving: Har blitt foreldre bidratt til å øke karrieren din?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer.

Skrive Inn Din Kommentar