Penger

Jeg vil bruke arv til å betale studielånene mine. Min familie hater ideen

Jeg vil bruke arv til å betale studielånene mine. Min familie hater ideen
Kjære Penny,

Jeg prøver å bestemme hva jeg skal gjøre om studielånet mitt. Jeg har en arv fra min far som er satt opp som en pensjon som jeg ikke kan få tilgang til før jeg er 65 år. (Jeg er 53 nå.)

Det er en bestemmelse om at jeg kan bruke midler til undervisning, men. Jeg skylder nå 33,804 dollar på studentlånet mitt. Det er på en inntektsbasert tilbakebetaling og jeg betaler $ 240 per måned, men det vil gå opp hvert år. (I fjor var det bare $ 79). Jeg betaler 5,75% interesse. For de to siste årene har ingen av betalingene gått mot rektor.

Pengene i min tillit tjener kun ca 3% i et svært konservativt fond. Hvis jeg trekker pengene, må jeg ikke betale en straff, men det blir skattepliktig inntekt. Så, å trekke ut $ 33 000 ville sette meg i 24% skattekonsollen neste år. Jeg ville trenge å ta ut en ekstra $ 8000 for å dekke skatteforpliktelsen, noe som gjør min totale uttak $ 41.000.

Min familie sier at jeg gjør "følelsesmessige beslutninger" om penger fordi jeg bare vil betale lånet og bli ferdig med det. Jeg hater den månedlige påminnelsen om det beløpet jeg brukte på en utdanning som ikke har avansert karrieren min økonomisk, og jeg hater ideen om å gi regjeringen $ 13.000 i interesse.

Min tanke var at jeg kunne ta $ 250 til $ 300 per måned og sette den i en Roth IRA eller en annen sparing rente som er litt mer flytende siden både min arbeidsgiverbaserte pensjonsplan og min arvstro kan ikke trekkes tilbake eller lånes imot. Jeg kunne sikkert tjene mer enn 3%, ikke sant?

Er det andre alternativer jeg ikke ser?

-J


For det første, stol på meg at du ikke er den eneste personen i 50-årene som prøver å finne ut den beste måten å betale studentlån på.

En Pew Research Center analyse av Federal Reserve data viser at 7% av voksne i alderen 45-59 har studentlån gjeld fra egen utdanning. Men gjelden går sikkert vondt når du ikke ser den konkrete karriereveksten du forventet da du registrerte deg for disse lånene.

Hvis du tok en følelsesmessig beslutning, ville du ha drenert det som stole på og betalte dine lån allerede. Ved å veie alternativene dine og spørre om det er andre du ikke har vurdert, er det klart for meg at du tenker dette gjennom veldig nøye.

Etter min teller betaler du disse lånene i ytterligere 11 år før du har en ren skifer. Det ville ta deg opp til 64 år - bare ett år før du kunne få tilgang til disse arvsmidlene ellers.

Hvordan betale av studentlån med arv

Jeg ønsket å være sikker Jeg vurderte alle alternativene, så jeg reiste ut til sertifisert finansiell planlegger Mike Chadwick.

Basert på informasjonen du oppgav, sa Chadwick å vurdere mulighetskostnaden.

Chadwick forklarte at mengden penger i tilliten vil vokse raskere før du går på pensjon enn om du startet en ny pensjonskonto. "Hun kunne spare $ 240 per måned til en Roth, og det er flott, men det ville ikke komme nær å gjøre hva engangsbeløpet ville gjøre når det gjaldt akkumulering over tid," sa han.

"En alternativ strategi ville være å bare ta ut den månedlige betalingen fra tilliten til å betale studielånet, i hovedsak vaske de to bortene," sa Chadwick.

Du vil ikke få tilfredsstillelsen med å betale ut studielånene dine med en engangsbeløp, men du vil minimere skattekonsekvensene dine og unngå å måtte betale månedlig lånebetaling fra inntektene dine. Det gjør at du fortsatt kan investere den $ 250 eller så i et flytende investeringsfond.

Chadwick foreslo også omfordeling av tilliten hvis den bare tjener 3%. "Det er en mengde alternativer for det, avhengig av reglene i dokumentet," sa han.

Kort sagt: Ta en titt på vilkårene i tilliten og vurder å kontakte en finansiell rådgiver for en grundig undersøkelse av alternativene dine. Avhengig av hvordan det ble satt opp, må du kanskje ta nødvendige distribusjoner uansett, hvilket Chadwick sa ville redusere noe av blowbacken fra familien din.

Uansett hva du bestemmer, kan jeg forsikre deg om at du fortsatt må snakke om dette og andre pengerproblemer med familien din.

Jeg vil minne deg på at din far forlot tilliten til deg og deg alene. Du kan tenke på hva din far vil ha deg til å gjøre, hvis du var nær. Det er greit.

Men du kan ikke ta denne avgjørelsen basert på hva dine (levende) familiemedlemmer tenker. Hvis du er den eneste mottakeren på den tilliten, er det ingen beslutning, men din egen, og du bør ta ditt (vel gjennomtenkte, økonomiske rådgiver-godkjent) neste skritt med tillit.

Har et vanskelig penger dilemma? Send det til [e-postbeskyttet]

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun for generelle informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Skrive Inn Din Kommentar