Pensjonering

Unngå den største feilen i tidlig pensjonering

Unngå den største feilen i tidlig pensjonering

Å være en finansiell planlegger kommer med en viss mengde stress.

De fleste vil bidra til det schizofrene aksjemarkedet som den ledende synderen av de høye stressnivåene.

Og det er helt riktig. Dang du markedet!

Komme inn på en svært nær sekund er å hjelpe en klient strategisk plan for deres tidlig pensjonering.

Hva definerer jeg som en førtidspensjon?

Enhver klient som går på pensjon før de kan oppnå trygghet (og ikke har pensjon). Å forsøke å lette inntektsbehovet for pensjonisttilværelsen gir ekstra stress for å sikre at de ikke går tom for penger i sine gyldne år.

Et ekstra nivå av stress oppstår ved å gjøre klientene klare til planen.

Altfor ofte begynner klienter å se sine pensjonskontoer som ATM-maskiner, og jeg må sørge for at de ikke blir for gale med sine utgifter vaner.

Å ja, tidlig pensjonering kan være veldig stressende for alle involverte parter.

Den store feilen

Når det gjelder å gjøre den største feilen i å trekke seg tidlig, har jeg sett det gjort utallige ganger, og det kan være en veldig kostbar.

Så, hva er den store feilen? La meg illustrere ved å dele en nylig samtale jeg hadde med en person som nylig hadde endret jobber og måtte ta en beslutning med sin gamle 401 (k).

Denne personen var 50 år gammel og hadde en beslutning å gjøre med sin 401 (k). Han hadde vært på sin tidligere jobb i flere år og hans 401 (k) hadde samlet en fin sum på rundt $ 500.000. Han prøvde å ta avgjørelsen om å rulle 401 (k) til sin nye 401 (k) eller rulle den over til en online megling som Scottrade eller eTrade. I samtalen kunne jeg fortelle mye av hans fokus var på gebyrer, hvor å investere pengene, tilgang til pengene, etc.

Den ene delen som han ikke klarte å vurdere, er hva som skjer hvis han ønsket å pensjonere tidlig. Etter litt innledende fakta fant jeg et enkelt spørsmål:

Planlegger du å pensjonere tidlig?

Han skutt raskt tilbake og sa

"Ja, jeg håper at jeg kan pensjonere et sted rundt 57 år."

Denne enkle utsagnet fører til slutt den største feilen som mange mennesker gjør når man skifter jobb og går tidlig tilbake. En liten kjent IRS-regel tillater at folk som går tidlig, begynner i en alder av 55 år, tar for tidlige utdelinger fra deres arbeidsgiverbaserte plan, samtidig som de unngår 10% tidlig tilbaketrekningsstraff.

Hvordan er dette en feil? Feilen har alt å gjøre med tekniskiteten i begrepet "arbeidsgiversponsorert plan". Arbeidsgiversponsorert plan vil inkludere 401 (k), 403 (b), TSP eller 457. Hva det gjør ikke inkludere er din IRAs.

Det er riktig, din IRA, ifølge IRS, er ikke en arbeidsgiversponsorert plan, så hvis du ruller det over til en IRA, mister du muligheten til å ta ut pengene dine og unngå 10% tidlig tilbaketrekningsstraff. Og sist jeg sjekket, liker ingen å betale en 10% straff bare for moro skyld.

Hadde denne personen rullet over hans 401 (k) til en IRA, mistet han denne iboende gave fra IRS.

Ikke bare om jobbendring

Det trenger ikke bare å skje når du bytter jobb. Jeg har sett flere personer som før jeg jobbet med meg, hadde pensjonert tidlig og rullet sine 401 (k) til en IRA uten å vite om 10% fritt uttaksregel. Dessverre, mesteparten av tiden jeg har sett det, jobber personen med en finansiell rådgiver som ikke klarte å avsløre dette. Enten rådgiveren ikke var i fart på reglene, eller jeg tror at øynene deres var på premien, noe som betyr at de bare ville få betalt hvis den klienten rullet over pengene til en IRA som de klarte. Har jeg bevis? Nei, bare kaller det en hunch.

Hvis du planlegger å pensjonere tidlig, må du huske at for å unngå å betale en unødig 10% tidlig tilbaketaksstraff, må du legge pengene dine i 401 (k). Ikke gjør den feilen.

Merk: Innen i IRA har du lov til å ta for tidlig distribusjon hvis du følger regel 72t eller oppfyller visse forhold. 72t er en mer komplisert planleggingsstrategi som knytter opp pengene dine i minst fem år. Hvis du vil ha mer regler om 72t, kan du sjekke ut et annet innlegg der jeg skrev om 72t regler og måter å unngå straff på uttak fra din IRA.

Planlegger du å pensjonere tidlig? Har du tenkt på å rulle 401k til en IRA? I så fall vær forsiktig!

Skrive Inn Din Kommentar