Pensjonering

Spare for pensjonisttilværelse - når er "sen", for sent?

Spare for pensjonisttilværelse - når er "sen", for sent?

I dag går millioner av amerikanere inn i pensjonsalder uten nok midler for å tillate dem å leve livsstilen de en gang gjorde.

Mens vi blir fortalt å begynne å investere tidlig i livet, gjør mange av oss ikke en eller annen grunn.

Gjennom årene har jeg snakket med mange individer som "ønsket at de ville ha spart mer" og "ønsket at de ville starte tidligere".

Det er en synkende følelse når pensjonering nærmer seg, og alt du har, er angre på dine tidligere økonomiske feil.

Hvis du finner deg nærmer deg pensjonsalderen og ikke har sett på pensjonsbehovet eller begynt å spare senere i livet, er det ikke for sent.

Men .... Du må handle nå.

Jo lenger du venter, jo vanskeligere blir det.

Les videre for noen gode tips for å hjelpe deg med å komme i gang.

Vet det er aldri for sent

Mange som ikke begynte å spare når de var yngre, ignorerer situasjonen og tenker at det er nå for sent å komme i gang.

Dette er ikke sant.

Selv om det sikkert kan være mer en utfordring å spare alle pengene du trenger, kan det fortsatt gjøres.

Jeg har fått mange til å kontakte meg på 50-tallet, og litt inn i 60-tallet, som har innsett at de ikke har lagret nesten nok. De frykter at de aldri vil kunne trekke seg tilbake.

Jeg er rask til å oppmuntre dem til at pensjonering kan bli en realitet, men de må gjøre endringer umiddelbart. De må også innse at en tidlig pensjon er ikke en realitet. De må jobbe godt inn i slutten av 60-tallet og kanskje 70-tallet for å kompensere for mangelen.

Se på din nåværende situasjon

Det første steget du vil ta, er å se på din nåværende situasjon og avgjøre hvor mye penger du trenger å ha spart for å leve en komfortabel pensjon. Du kan finne pensjonskalkulatorer på Internett eller jobbe med en finansiell rådgiver for å bestemme en figur. Når du kommer til et nummer, må du nå handle umiddelbart og opprette en spareplan.

Hvis du er en kronisk spender, er det viktig å slutte å kjøpe crap. Tror du trenger den nyeste iPhone? Tenk igjen! Du har mistet det privilegiet når du ikke klarte å starte en tilstrekkelig spareplan.

Se på sparealternativer

Det vil være viktig for deg å begynne å spare så fort du kan. Hvis du allerede har pensjonskonto, vil du være sikker på at du maksimerer årlige bidrag. Ingen unntak. Det kan hende du kan dra nytte av innkjøpsavgift før skatt, så sørg for å sjekke kontoen din for detaljer. De fleste kontoer lar deg gjøre dette når du når 50 år.

Du må kanskje også åpne flere kontoer for å lagre det du trenger. Mange investorer foreslår å se på Roth IRAs som pensjonsbesparelsesalternativer. Uansett hvor du bestemmer deg for å investere pengene dine, sørg for at du har en diversifisert portefølje som garanterer en jevn avkastning på bidragene dine.

Se på pengesparingsalternativer

Hvis du får en sen start på å spare, kan du slite for å spare mengden du trenger hver måned. Her er noen tips som kan være nyttige.

  • Se på måter å tjene ekstra penger. Har du en hobby eller interesse for at du kan bli en deltidsjobb eller har du en ferdighet som andre leter etter. Vær kreativ og se hva du kan komme med.
  • Kan du redusere? Se på din nåværende livssituasjon og avgjøre om du kanskje kan redusere. Hvis du har barn som er eldre og flyttet ut, må du kanskje ikke være i et så stort hjem.
  • Har du store billett elementer som du ikke lenger trenger eller bruker? Hvis du for eksempel har en båt, en campingvogn eller et annet stort billettelement som ikke blir brukt, kan det være en god tid å selge. Ta pengene og invester det i din pensjonskonto.

Det er ikke for sent

Uansett din situasjon, er det aldri for sent å ta ansvar for din økonomiske fremtid. Men bare du kan få det til å skje.

Skrive Inn Din Kommentar