Penger

Hvorfor ett mor ikke vil at hennes studenter skal få et kredittkort

Hvorfor ett mor ikke vil at hennes studenter skal få et kredittkort


Jeg fikk mitt første kredittkort da jeg var en 18-årig høyskole student.

Det var et varehus kort fra Sears og jeg belaste ikke mye. Men å være en høyskole student, hadde jeg ikke mye penger, og jeg gjorde ikke alltid mine betalinger til rett tid.

Det ødela ikke min kreditt for alltid, men det skapte absolutt litt hikke underveis, spesielt da jeg fikk min første heltidsjobb og prøvde å kjøpe en bil.

Så da datteren min ønsket å få et kredittkort før hennes ferske år på college, var svaret mitt en utvetydig "nei".

Noen av vennene hennes fikk kredittkort, men foreldrene deres var medsignering og planlagt å betale regningene.

Etter min egen kredittkortopplevelse ville jeg ikke sette datteren min opp for problemer.

Når skal du få ditt første kredittkort?

Det første kredittkortet kan være en økonomisk utdanningsmulighet, men kan alt for lett komme tilbake.

Det kan bygge opp kreditt, men foreldre som legger regningen kan også bygge dårlige vaner.

"Det er som å si, selv om det er kreditt, er jeg ansvarlig for deg," sier Greg Pang, visepresident og finansiell rådgiver hos Capital One Investing.

Studenter som tar ansvaret for et kredittkort for tidlig, kan utøve dårlig vurdering av utgifter på grunn av manglende erfaring, har problemer med å betale eller bare kunne foreta minimumsbetalinger.

Når du gjør minimumsbetalinger, "du ikke bygger kreditt, ødelegger du kreditt og kostnader er amassing," Pang sier, understreker at å bygge opp kreditt, må du betale kredittkortregningene dine i sin helhet.

Foreldre kan hjelpe ved å utdanne og veilede elevene basert på deres modenivå.

Men selv de mest ansvarlige unge voksne vil være klokt å holde seg av med å få et kredittkort i løpet av de to første årene av høgskolen, anbefaler Theodore Daniels, grunnlegger og president for Society for Financial Education and Professional Development.

"Det første året på college er veldig tøft når det gjelder å bli organisert," sier Daniels. "Studentene bør etablere en base og ikke trenger å bekymre seg for presset av å måtte jobbe for å betale for et kredittkort."

Slik får du tårene dine våte

I mellomtiden kan studentene teste de finansielle farvannene ved å bruke et debetkort, enten forhåndsbetalt eller en knyttet til en bankkonto.

Hvis et debetkort er knyttet til en bankkonto, sier Pang at foreldre kan hjelpe ved å overvåke barnets konto for å se om de er disiplinert nok til å beholde penger i den.

Studenten vil også få budsjetteringspraksis, slik at de ikke overdrager kontoen sin.

Pang anbefaler også foreldre tilbringe litt tid å forklare hvordan man lager et budsjett. Han anbefaler foreldrene å få sitt barn skrive ned hver krone de bruker for en periode.

"Hva de fleste unge gjør, er bare å dra og dra kortet eller gå til minibanken og trekke ut penger, og de skriver aldri ned det," sier Pang.

"Hvis du ikke skriver det ned eller overvåker det på noen måte, har du ingen måte å vite nøyaktig hva du bruker. Bankene prøver å gjøre ting enkelt, men det gjør det også enkelt å glemme vårt ansvar. "

Det er enkelt å overdrage et debetkort knyttet til en bankkonto, noe som resulterer i bankgebyrer som lett kan overvelde en student med begrensede midler.

For de som trenger mer praksis og erfaring, kan et forhåndsbetalt debetkort være et bedre alternativ. På den måten er det fortsatt en mulighet til å øve budsjettering - men ingen sjanse til å overdrage en konto og bli oppslukt i avgifter.

Når det er på tide å få det kredittkortet

Daniels sier at høyskolestudentene burde være klare til et kredittkort i juni, og skal definitivt ha en i andre semester i seniorår for å bygge opp kreditt.

Når det første kredittkortet er til stede, "bruk det bare for utdanningsformål og nødstilfeller, ikke for uformelt utgifter, mat og underholdning," sier Daniels.

"Ikke belaste mer enn en tredjedel av kredittgrensen din og betale konsekvent som avtalt."

Dette sikrer en god kredittrapport, noe som kan påvirke ting som å kjøpe bil, renten på et boliglån, til og med søke om jobb.

Flere arbeidsgivere enn noensinne ser på kredittrapporter i løpet av ansettelsesprosessen, selv for praktik, sier Daniels.

"En persons kredittrapport er en indikasjon på hans karakter og dom," forklarer Daniels. "Gjør du hva du sier du skal gjøre? Studier har vist at vanligvis folk som har dårlig kreditt, utøver dårlig vurdering. "

Å lære å budsjettere, utvikle god dømmekraft og ansvarlig forvalte kredittkortgjeld, er alle pedagogiske muligheter, og foreldre spiller en viktig rolle, sier Pang.

"En velutdannet ung voksen som tilbringer mye tid med foreldrenes læring, oppdager, realiserer, vil lykkes," sier Pang. "Uten utdannelse er det en uhøflig oppvåkning."

Tren selvkontroll

Etter å ha fortalt datteren min om mine tidlige erfaringer med kreditt, var hun enige om å få et kredittkort, og trolig ville ikke være den beste ideen akkurat nå.

Eller så sa hun.

Etter at hun kom hjem til juleferie, kom et kredittkortoppslag til huset mitt i hennes navn.Hun tilbød seg et tilbud om å "spare 10% med en ny konto" med et kredittkort - det slaget jeg har lært å unngå.

Men hennes balanse er null, og hun fortalte meg at hun ikke har tenkt å bruke kortet mye.

Jeg er klar til å gjøre jobben min med å oppmuntre selvkontroll, god følelse og minne henne om at mamma ikke vil betale regningen.

Du svinger: Når fikk du ditt første kredittkort? Vil du oppfordre barna til å vente på å registrere seg for deres?

Robin DeRosa er freelance skribent i Nord-Virginia som er ansvarlig for økonomisk utdanning av tre tenåringer, en en høyskole freshman.

Skrive Inn Din Kommentar