Penger

Bruk Venmo til å motta freelance betalinger? Du risikerer alt

Bruk Venmo til å motta freelance betalinger? Du risikerer alt

Hvis du bruker samme Venmo-konto for å tilbakebetale vennen din som dekket fanen etter en natt med å drikke og For å be om betaling for dine sidegig-klienter, vil du kanskje stoppe. Med en gang.

Ifølge en rapport fra Consumerist.com kan skjørtreglene som er fastsatt i vilkårene for peer-to-peer-apps, bety at du mister penger uten beskyttelse hvis du noen gang er offer for svindel.

The Verge la et perfekt eksempel på hvordan dette kan skje gjennom en historie om en gruppe av fotografere fra California som ble scammed ut av $ 25.000 i kamerautstyr.

En svindler, som gikk under navnet Andy Mai, brukte Venmo til å betale for kameraer som fotografene solgte på nettet. Sannsynlig å bruke stjålet kredittkort, overførte svindleren tusenvis av dollar til ofrene Venmo-kontoer. Når ofrene så pengene, trodde de det var OK å overlevere utstyret.

Innen 24 timer var kameraene borte, Venmo-kontoene til svindleren og selgerne ble suspendert, og Venmo stoppet de stjålne pengene, hvorav noen allerede var overført til selgerens bankkontoer.

Og selgerne hadde lite tilbakekalling.

"Venmo er designet for utbetalinger mellom venner og folk som stoler på hverandre," fortalte en representant The Verge. "Vi er sterkt forsiktige med Venmo-brukere for å unngå utbetalinger med folk de ikke kjenner, spesielt om det innebærer salg av varer og tjenester (som arrangementskort og Craigslist-varer)."

"Disse utbetalingene er potensielt høy risiko, og kan resultere i å miste pengene dine uten å få det du betalte for."

Har du en Side Gig? Her er hva dette betyr for deg

Her er avtalen: Hvis du har en sidekast eller du er fullstendig freelancer, kan ideen om å gi opp en prosentandel av dine hardt opptjente penger bare for å bruke en kjøpmanns app som PayPal eller Venmos forretningsverktøy virke urettferdig .

Du jobbet hardt for disse pengene. Den 2,9% pluss 30 cent PayPal ønsker fra du kan føle deg for mye.

Men ifølge forbrukeren er det bare kostnaden for trygghet. Når du bruker en peer-to-peer-betalingsapp i stedet for en selgerapp - selv om det bare er å selge ditt gamle kamera etter oppgradering til en ny - du tar en risiko som kan koste deg stor.

Her er bunnlinjen: En god Penny Hoarder sparer hvor de kan, men det sparer ikke virkelig hvis du risikerer kontanter med hver transaksjon.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar