Penger

Hvordan avslutter jeg jobben min til frilans: 7 trinn til frihet

Hvordan avslutter jeg jobben min til frilans: 7 trinn til frihet


I november 2010 begynte jeg en piddly liten WordPress-blogg etter flere år med å forveksle det faktum at jeg aldri har slått meg engelsk grad og livslang kjærlighet til ord i noe annet enn en run-of-the-mill kontor jobb.

Det var på den tiden bare en måte å ventilere frustrasjonene mine og kanskje koble til noen få som følte det samme. Jeg var 98% sikker på at ingenting ville komme av det, selv om 2% av meg hemmelighet håpet at jeg kanskje kunne trekke en "Julie & Julia" og gjøre den til et livsforandringsverktøy.

At 2% av meg var mer bestemt enn jeg ga det æren for, fordi to og et halvt år senere, I mai 2013 ga jeg min varsel til min 9-til-5-jobb og lanserte min egen heltids freelancing-virksomhet.

Slik kom jeg fra punkt A til punkt B.

(Disse tipsene er rettet mot freelance skriving, siden det er banen jeg tok, men du kan enkelt oversette dem for andre frilans karrierer.)

1. Bygg ferdigheter og trengsel

Min første hindring, og grunnen til at jeg aldri hadde prøvd å bli betalt for å skrive, var at jeg hadde hatt noen helseproblemer på college. Som et resultat hadde jeg aldri klart å bygge opp opplevelsen (klubber sluttet, publiserte stykker, praksisplasser ferdigstilt) Jeg trengte å starte en profesjonell skrivekarriere.

Men det gode med internett er det du kan gå i stykker Din vei inn i hvilket felt du vil ha hvis du har ferdigheter og ren kjærlighet for å sikre at folk legger merke til deg.

Siden jeg ikke hadde CV eller portefølje for å vise potensielle kunder, begynte jeg å behandle min personlige blogg, Cordelia Calls It Quits, som min levende portefølje. Jeg arbeidet over hvert stykke til det var så nær perfekt som jeg kunne få det. (I de tidlige dager var det ikke mye, men med tiden ble jeg bedre.)

Jeg jobbet med å avklare min nisje - de temaene jeg ønsket å bli kjent som en autoritet på - og jeg utviklet og hermet stemmen min til noe som ville skille seg ut fra alle de andre i blogosfæren.

Jeg satte inn gjesteinnlegg til større bloggere for å bli sett av publikum, og når jeg begynte å få betalt konserter, opprettet jeg en side på bloggen min for å vise frem min voksende legitimasjon.

2. Lær, Lær og lær litt mer

Jeg visste ikke mye om å skrive og blogge som en bedrift, så jeg leste alt jeg muligens kunne for å få fart.

Jeg fulgte populære bloggere i min nisje, så vel som bloggere som stemmer jeg elsket, for å se hva de skrev om og hvordan deres publikum reagerte.

Jeg fortalt e-bøker, kurs og webinars om hvordan å være en bedre tekstforfatter, hvordan å lande freelance-klienter og hvordan bruke verktøy som SEO og Google Analytics for å utvide leseren min.

Alt nytt jeg lærte, jeg brukte på det jeg jobbet med. Og hvis jeg ikke visste noe, lærte jeg meg selv fra grendene. Jeg så på hva som fungerte og hva gjorde ikke og omkonfigureres for neste gang. Eksperimentering og svikt kan være deres egne verdifulle lærere.

Dette trinnet slutter aldri, selv etter at du har "gjort det". Beste praksis i et hvilket som helst felt endres og utvikles hele tiden, og du må holde deg oppdatert om hva som fungerer og hvem som er hvem i din bransje.

3. dyrk et fantastisk nettverk

Hvem du vet egentlig er like viktig som det du vet når det gjelder å få en freelance biz av bakken.

Da jeg var nærende forhold til publikum og andre bloggere, skapte jeg uvitende kilden til mange av mine mest vellykkede kundeforhold.

Dagen jeg bestemte meg for å sette opp min første "Hire Me" -side på bloggen min, min nye nettbaserte venn, J. Budsjetter, er sexy, skjedde med å legge en linje i et av innleggene hans og sa at folk skulle sjekke ut arbeidet mitt. En merkevarebehandler over hele landet leste dette innlegget, besøkte min timelige tjenesteside, og ble min første betalte freelance-klient.

Gjennom årene vil jeg si mer enn 95% av klientene mine (og om lag 99,9% av min favoritt klienter) har kommet gjennom ord-til-munn henvisninger fra eksisterende kunder og andre freelancere. Undervurder aldri strømmen til nettverket ditt.

4. Hold dagen din jobb

Uansett hva du gjør for å betale regningene dine, fortsett å gjøre det, i hvert fall for nå. Det kan føles som det siste du vil gjøre, men det vil gjøre det bra for virksomheten din i det lange løp.

Å holde min dagjobb som advokat og sidehustling om kveldene og helgene lot meg være selektiv om hvordan jeg vokste karrieren min.

Jeg var i stand til å ta på prosjektene og klientene som var i samsvar med mine ferdigheter og interesser (og min foretrukne lønnsats), i stedet for å kryptere for å akseptere alt som kom i døren, bare for å fortsette å betale boliglånet mitt.

Jeg var fri til å gjøre feil og finne sporet mitt, som forfatter og forretningsmann, uten presset av å vite at alt redde på min skriving.

Sidehustling var også god praksis for tids- og stresshåndteringsferdighetene jeg til slutt ville trenge som en freelancer på heltid. (Hvis du kan klare en heltidsjobb og en sidekast, du blir bedre forberedt på hvordan det er å være din egen sjef.)

5. Vær forberedt

Freelancing betyr å skape et helt nytt forhold til Uncle Sam og IRS, så sørg for at du vet hva du får inn når det gjelder selvstendig næringsdrivende skatter.

Jeg snakket med en CPA som anbefalte at jeg satte en tredjedel av frilansinntektene inn i en sparekonto, så jeg ville ikke bli fanget tomhendt når jeg slo på de morsomme, nye kvartalsvise skattebetalingene jeg måtte gjøre.

Bygg et nødfond å dekke de uunngåelige månedene når konserter løper tørr, men de månedlige regningene dine er fortsatt de samme.

Forskning i helsevesenet og pensjonsfordelene som er tilgjengelige for deg når du ikke lenger er lønnsmottaker, og ta hensyn til deres kostnader når du finner ut hva ditt nye budsjett vil se ut når du er freelancing på heltid.

Det kan hende du må finne noen budsjettbesparelser, i det minste i begynnelsen. (Jeg solgte min bil, blant annet).

6. Trinn ned strategisk

Det inspirerende ordtaket "sprang og nettet vil fange deg" er ganske enkelt satt, søppel.

Selv om det er nødvendig å ha en viss mengde tro og tarm til å bli en heltidspersonell, vet du hva som er enda bedre? Ikke gå i stykker i løpet av de første månedene dine alene.

Derfor tok jeg overgangen fra 9 til 5 gradvis og bevisst, selv om jeg klarte å bryte seg fri.

Først begynte jeg sidestrålingen.

Så, når jeg hadde bygget opp nok kunde- og månedlige inntekter for å rettferdiggjøre et mini-sprang, Jeg spurte sjefen min om jeg kunne ta av en dag i uka (med tilhørende lønnsslipp) hvis jeg fortsatt holdt opp med arbeidsbelastningen min. Han var enig, og jeg begynte å bruke mine "Freelance Fridays" for å fokusere på å slå ut mer arbeid og sikre mer virksomhet.

Når jeg hadde slått på mitt neste månedlige inntektsmål, gikk jeg ned til deltidsarbeid med arbeidsgiveren min, som jeg gjorde i flere måneder før jeg endelig følte seg trygg nok i min nåværende inntekt og kommende prosjekter for å få det endelige spranget.

Bevilget, jeg hadde jobbet for denne arbeidsgiveren i over et tiår på dette punktet, og det var en veldig liten og fleksibel organisasjon. De fleste selskapene vil sannsynligvis ikke være så hyggelige for en nedsettelsesforhandling som dette, så vær forberedt på å gjøre det du trenger for å holde lysene på mens du gjør overgangen din.

Det kan bety at du tar en deltidsjobb (eller et par deltidsjobber) med et annet selskap. Det kan bety at mange andre freelance-konserter sammenlikner sammen med hundeløping eller ekstern kundeservice for å supplere inntektene dine.

Uansett hva du må gjøre, må du sørge for å betale regningene dine og holde økonomien stabil når du vokser din virksomhet. Starter i den røde vil ikke gjøre deg noe bra.

7. Ikke brenn dine broer

Når du er sidehustling, ikke la prestasjonen din i dag slippe jobben.

Når det er endelig tid til å ringe det slutter på den tradisjonelle arbeidsplassen, vil du være i stand til å forlate på gode vilkår, med et CV som er fullt av referanser som vil gjerne rave om dine ferdigheter og arbeidsmoral.

Noen ganger må en frilanser gå tilbake til grinden en stund hvis ting blir tøffe, og du vil ikke at tidligere arbeidsgivere forteller historier om din episke «Jeg avslutter» video.

Da familiens økonomi tok et sving på grunn av noen medisinske problemer, måtte jeg gå tilbake til 9-til-5 i en periode for forutsigbar lønn og betalte fordeler - og Jeg var faktisk i stand til å få min gamle jobb tilbake da de husket min arbeidsmoral og vi skilte seg på gode vilkår.

Faktisk, siden jeg er tilbake til freelancing og mitt gamle firma siden har oppløst, nådde en av medmenneskerne ut for å se om jeg ville være villig til å gjøre noe innholdsopprettelse for henne ny firmaets nettside, slik at de gode vibene fortsetter å klare seg.

I freelanceverdenen er rykte og munn-til-munn en valuta i seg selv, og du vet aldri hvor din neste jobbledelse kan komme fra. Så uansett hvor reisen fører deg, jo mer broer du forlater intakt, jo bedre for bunnlinjen.

Din sving: Har du drømt om å bli fullstendig freelancer? Hvilke skritt kan du ta i dag for å begynne å gjøre det skje?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar