Penger

Tjen penger på å undervise ditt favorittfag - uten en grad

Tjen penger på å undervise ditt favorittfag - uten en grad

Tror du ville være en god lærer, men har ikke en grad?

Det er mulig å dele kunnskapen din selv om du ikke har en sertifisering eller grad - og tjene litt penger mens du er på det.

Min kone Ana lærer spansk i et lokalt voksenopplæringsprogram. Hun lærte også en sosial media klasse, viser elevene hvordan du bruker Facebook og Twitter. Andre instruktører lærer elevene å lage mat, male og jobbe på golfsvinget. Klassene er vanligvis to timer lange, en natt i uken i seks uker. Alle kan designe og foreslå en klasse, og få betalt $ 20 per time hvis minst fem eller seks studenter melde seg på.

Programmet i Napoli, Florida (hvor min kone arbeider) drives av det lokale skoleverket. Det er også vanlig at slike programmer blir tilbudt av fellesskoler. De går av mange navn, inkludert voksenopplæring, utvidet utdanning, videreutdanning, voksenopplæring, fellesskapsutdanning og voksenberigelse. For å finne en i nærheten av deg, bare Google hvert av disse navnene, pluss navnet på fellesskapet ditt eller noen andre som ville være en enkel pendling for deg.

Hva kan du lære?

Du lurer kanskje på: Hva vet jeg at jeg kunne dele?

Nesten alle av oss er eksperter på noen områder av livet. Hvis du har erfaring med å kjøre en restaurant, kan du lære en klasse som heter "Starte din egen restaurant." Hvis du reiser ganske, kan du tilby en klasse som lærer triksene med å reise trygt og billig. Bare for å gi deg en ide om hvilke typer klasser som kan ordnes, jeg Googled "voksen utdanning klasser Traverse City, Michigan" (der jeg pleide å bo). Jeg fant en liste over klasser som tilbys på NMC, et fellesskapshøyskole med en "utvidet utdanning" -program. Her er en liten prøve av klassene som tilbys:

 • Avansert mobilmarkedsføring
 • Italiensk vin middag
 • Birding by Ear
 • Beading Grunnleggende - Lag dine egne smykker
 • Liten motorreparasjon: Kjedesag
 • Sunrise Flow Yoga
 • Easy Cheese Making
 • Strikking: Utover begynnelsen
 • Prezi Presentasjoner
 • Solar Photovoltaic Boot Camp
 • Native American Law & Culture
 • Skrive dine livshistorier
 • Moderne buddhisme: Hva du bør vite
 • Sleeping Bear Dunes - The Big Story (med fottur)

Jeg liker den siste. Det kan være morsomt å få betalt for å ta en gruppe mennesker til en nasjonalpark eller et villmarksområde for en dag!

Og forresten, dette er virkelig et lite utvalg av klassene som tilbys på denne høyskolen. Ser på valgene som er tilgjengelige i de neste tre månedene, jeg sluttet å telle etter 200. Programmer i nærheten av deg er kanskje ikke utviklet, men det er mulig at elevene bare venter på nye fag. Min 30 år med ultralette backpacking-opplevelse kunne brukes til å lage en klasse på lettvektig camping. Din erfaring med (fyll ut det tomme) kan være grunnlaget for en klasse.

Hvordan Fortsatt Utdannelse Lærere Få Betalt

Disse programmene kjøres på flere forskjellige måter. Klasser her koster studenter hvor som helst fra $ 37 (en dag) til $ 89 (seks klasser over seks uker) og kanselleres dersom fem eller seks studenter ikke registrerer seg. Her er tre felles lønnsordninger for lærere:

1. Timelønn

Hvor min kone lærer, betaler de $ 20 per time og bidrar til en pensjonskonto for henne - men fordelene er sjeldne i de fleste programmer.

2. Prosent av studiekostnader

Mine venner pleide å undervise i klasser på et fellesskapshøyskole hvor de betalte lærere halvparten av studiekostnadene samlet.

3. Flatgebyr

Noen programmer betaler et bestemt beløp per klasse. Det kan eller ikke er nok til å gjøre det verdt tiden din, men i programmer med lav lønn, bruker lærerne ofte en klasse som markedsføringsverktøy. For eksempel er en advokat som underviser i en klasse som heter "Eiendomsrett for utleiere" sannsynligvis ikke i ferd med å betale det. Hun vet at hvis hun gjør en god jobb og studentene noensinne trenger juridisk hjelp, kommer de sannsynligvis til å komme til henne. Selvfølgelig, hvis du bare elsker å dele det du vet, er det en fin ekstra å lage litt penger fra konserten.

Du må ringe direktøren for programmene i nærheten av deg for å spørre hvordan de betaler instruktører. Husk å vurdere andre ordninger som kan påvirke det du lager. For eksempel, hvis materialer er påkrevd for klassen din, må studentene kjøpe dem slik at du ikke har den utgiften. Klasserom plass er tilgjengelig for de vanligste kursene, men hvis du lærer folk isfiske eller vill planteidentifikasjon, må du kanskje ordne studenttransport (og din egen), og du vil sannsynligvis ikke bli kompensert for penger brukt på bensin.

Hva er kravene?

Du kan trenge en høyskole grad å lære et språk, men ikke for å undervise blomster arrangement. For ikke-akademiske klasser, vil mange programmer bare ha deg litt erfaring i emnet. Så, for eksempel, selv uten en høyskole grad kunne jeg lære en klasse om hvordan du får en bok utgitt, fordi jeg har blitt publisert tradisjonelt to ganger, og jeg har selvutgitt mange andre bøker i en rekke formater.

Noen ganger har programmene krav til staten, som California loven krever en "Designert Emner Voksenopplæringsundervisning Referanse" for visse programmer. For å få det trenger du et videregående diplom og "Fem års erfaring og / eller utdanning direkte relatert til hvert emne som skal opplyses på legitimasjonen." Programmet min kone arbeider for krever ikke en grad for mange klasser, men søknaden prosessen er kjedelig og tar timer.Når du finner et program i nærheten av deg, velg motivet, ring programleder, og finn ut hva som kreves.

Dette er en fin måte å ha det gøy på og tjene penger mens du deler det du vet med andre. Og du kan gjøre alt på en tidsplan du velger. Det er ikke en dårlig konsert, ikke sant?

Din sving: Har du lært en voksenopplæringsklasse eller vil du vurdere det? Fortell oss hvordan programmet fungerer i kommentarene nedenfor.

Skrive Inn Din Kommentar