Annen

GFC TV Ep 011: Selvstendig næringsdrivende

GFC TV Ep 011: Selvstendig næringsdrivende

Når det gjelder selvstendig næringsdrivende og pensjon, er myter og misforståelser florerer. Heldigvis har jeg detaljene om noen av de mest populære pensjonsalternativene for selvstendig næringsdrivende. Dagens innlegg er et svar på et leserspørsmål om hvordan du maksimerer pensjonsbidrag når du er selvstendig næringsdrivende.

Leser Shane spør:

"Jeg er selvstendig næringsdrivende, så jeg har ikke lyst til å ha 401 (k). Jeg har en Roth som jeg bidrar maksimalt til hvert år. Spørsmålet mitt er, er det noen andre måter jeg kunne legge penger på for fremtiden som ville gi meg en bedre avkastning? "

Hvilke pensjonsalternativer fungerer best for selvstendig arbeidstakere?

For det første er dette et smart spørsmål for enhver selvstendig næringsdrivende å spørre. Siden selvstendig næringsdrivende i stor grad er alene når det gjelder pensjonering, er det avgjørende å sette i benarbeidet.

For alle mine selvstendig næringsdrivende der ute, hør opp. Siden jeg er selvstendig næringsdrivende, er jeg der med deg. Stien jeg skal beskrive er den eksakte banen Jeg tok for å sikre min egen pensjonssparing.

Som Shane nevnte, har han allerede en Roth IRA. Enten du er selvstendig næringsdrivende eller arbeider for noen andre, er det smart å investere i en Roth IRA, forutsatt at du er kvalifisert. Selvfølgelig kan du vurdere den tradisjonelle IRA også. Med en eller annen konto kan du bidra med om du er selvstendig næringsdrivende eller arbeider for noen andre. Og hvis du jobber for en tradisjonell arbeidsgiver, kan du bidra til en hvilken som helst type konto i tillegg til pengene du legger inn i din tradisjonelle 401 (k) plan.

Men hvilken konto skal du velge?

Hvis du er yngre, ville jeg definitivt gravitere mot Roth IRA.

Hvorfor? Fordi vi alle elsker skattefrie penger.

Den kule tingen om Roth IRA er at du kan bidra etter skatt nå og nå nyte skattefrie uttak senere. Det er riktig; Når du begynner å spare, blir Roth IRA-fondene skattefrie, og du må ikke betale skatt når du begynner å ta penger ut i pensjon.

Ganske søt, va?

Uansett hvilken type IRA du velger, kan du sette opptil $ 5 500 på begge typer kontoer i 2016. Siden denne hetten vanligvis øker hvert år eller to, bør du sjekke med IRS for oppdateringer når du utfører pensjonsplanene dine.

I slekt:

  • Roth IRA Regler og bidragsgrenser i 2016

Nå er $ 5 500 ikke dårlig, men det er det meste du kan sette i en tradisjonell eller Roth IRA hvert år. Hvis du tjener mer penger og ønsker å bidra mye mer, må du se etter flere måter å spare for pensjonering på egen hånd.

Alternativ 1: Vurder SEP IRA

Det første alternativet jeg gravitated til som selvstendig næringsdrivende kalles SEP IRA. Hvis du lurer på, står "SEP" for forenklet arbeidspensjon.

Med SEP IRA har du lov til å stoppe opptil 25 prosent av din totale kompensasjon med en årlig cap på $ 53.000. Hvis du tjener mye, er dette en stor mengde penger du kan spare og trekke på skatter med en gang. Og selv om du ikke får en arbeidsgiverkamp siden du jobber for deg selv, er dette det nærmeste til en 401 (k) du kan forvente å finne.

Den beste delen er at SEP IRA ikke er en ERISA-styrt konto. Hva dette betyr er, trenger du ikke å legge mye forvirrende papirarbeid for å bidra til denne kontoen over tid. Enda bedre, du trenger ikke å betale et ekstra gebyr for å bli i samsvar med ERISA-standarder.

Mens jeg begynte å spare for pensjonering i en Roth IRA, er SEP IRA kontoen jeg gravitated til når jeg begynte å tjene mer. Ikke bare er SEP IRA enkel å sette opp og brukervennlig, men kostnadene er minimal.

Alternativ 2: Vurder Solo 401 (k)

Hvis du er på det punktet der du kan spare mer enn 25 prosent av din kompensasjon, kan du alltid vurdere Solo 401 (k) i stedet. Vanligvis må du være selvstendig næringsdrivende eller ha en annen forretningspartner for å utnytte denne kontoen.

Med en Solo 401 (k) kan du utsette de første $ 18.000 av lønnen din til denne kontoen i 2016. Utover det opprinnelige beløpet kan du bidra med 20-25 prosent av bedriftens inntjening med en samlet innskuddsgrænse på $ 53.000.

Hvis du er på den øvre enden av inntektsskalaen, kan Solo 401 (k) tydelig hjelpe deg med å spare mer. På slutten av dagen er det en av de vakre tingene ved å bruke en Solo 401 (k). Hvis du er en høyverdig, kan du med denne kontoen maksimere pensjonen på en skattefordelaktig måte.

Ulempen med Solo 401 (k) er imidlertid at dette er en ERISA-styrt plan. I stor grad betyr dette at du må fylle ut flere papirer. Hvert år kan du forvente å arkivere spesifikke skjemaer som viser inntekt og bidrag med IRS. Hva dette også betyr er at du må betale en avgift for noen å legge inn dette papirarbeidet på dine vegne. For å få planen opprettet - og å betale noen for å administrere den - kan du bruke mellom $ 500 - $ 1500 per år.

Enkelt sagt kan en Solo 401 (k) koste mer å operere i det lange løp. Det kan være vel verdt det, siden det gjør at du kan spare mer over tid, men ekstra kostnader og tid brukt til å fylle ut skjemaer er verdt å merke seg.

Hva skal Shane gjøre?

Jeg elsker det faktum at Shane skrev inn med dette spørsmålet, og jeg tror virkelig han er på riktig vei. Hvis jeg var ham, Jeg ville begynne å se på en SEP IRA først. Med lave driftskostnader og evnen til å bidra opp til 25 prosent av inntektene, kan Shane finne denne planen helt tilstrekkelig.

Hvis hans inntekt vokser til det punktet hvor han ønsker å bidra mer, kan Shane også vurdere Solo 401 (k). Denne planen krever litt mer legwork og høyere løpende kostnader, men gir høyere caps på bidrag til gjengjeld.

På slutten av dagen er den beste planen for en person ikke den samme for den neste. Vi må alle bestemme hvor mye vi vil spare, og hvilken plan fungerer best for våre behov.

Hvis du er medlem av Good Financial Cents-fellesskapet og har et spørsmål, sørg for å sende oss en e-post. Jeg vil gjerne vise leserens spørsmål til et blogginnlegg eller en video, så ikke nøl med å nå ut!

Hvordan sparer du for pensjonering som selvstendig næringsdrivende? Bruker du ett av disse kontoene? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Skrive Inn Din Kommentar