Penger

Dette paret hever tre døtre, to hunder - og 2000 kyllinger

Dette paret hever tre døtre, to hunder - og 2000 kyllinger

I desember flyttet Tim og Chelsea Clarkson inn i en gul 1988 Airstream trailer på en 10 hektar beite i landlige Southwest Florida.

Tilhengeren hadde ingen air condition eller rørleggerarbeid. Den eneste andre strukturen på landet var en 30-til-50-fots garasje som hadde blitt brukt til å lagre vintage Mustang biler.

Chelsea, 29, hadde født sin tredje datter i mars samme år. Tim, også 29, sluttet en jevn jobb han hadde holdt i seks år. De solgte sitt gamle hus i byen i juli.

Paret tok en stor gamble for å utvide sin organiske, beitebaserte dyrebedrift Grove Ladder Farm, og det ser ut til at det endelig begynner å lønne seg.

En familie på fem - og tusenvis av fugler

Den hakkede fjærfehagen er gjemt i en stor lomme med svindende jordbruksmark i øst Sarasota County. Deres er det eneste landet som er sonert for en fjærfegård i et fylke som har 1100 landbrukseiendommer.

Familien bor nå i et 900 kvadratmeter hjem med 12 meters tak som ble ferdigstilt tidligere i år. Derfra ser Chelsea ut sitt kjøkkenvindu hvor traileren - som hun beskriver som en "stokk av smør" eller "gigantisk Twinkie" - pleide å være.

I sommer, på en svømmende juli ettermiddag, slår Tim på støvlene, og Chelsea skaper opp datteren deres, Guinevere, som nå er 1. De drar ut på eiendommen, trukket av Bianca og Freddy, det unge parets to hvite, store Pyreneene.

Det er stille. Offseason i en veldig sesongbestemt by.

I Tim og Chelsea bakgård er det imidlertid en kakofoni av tusenvis av klokker, quacks og cock-a-doodle-dos ekko over kneet høyt beite.

Paret øker for tiden mer enn 900 kyllinger og 400 Grimaud Pekin-eenner. Antall fugler kan svulme til mer enn 2000 hvert fall, når deltidsboere vender tilbake til lokale restauranter.

Grove Ladder Farms spesialitet er frittgående, beitehøyde dyr - ingen konkrete kyllingekopper her. Ved å spise ekte gress absorberer de næringsstoffer som klorofyll. De forbruker også ormer og grubs ut av jorden.

Det er et arbeid av kjærlighet til det unge paret, som bare har hjelp av en farmhand noen dager i uka denne sommeren. Det er ikke glamorøst.

"Det jeg virkelig liker er å se utenfor soverommet mitt på torsdager og se Tim kutte hodene av kyllinger," sier Chelsea sarkastisk. Det er ikke helt nøyaktig; han kutter faktisk sin halspulsårer fordi det er viktig for hjertet å fortsette å pumpe alt blodet ut av kyllingen.

Etter å ha sjekket på 400 1-måneders Rhode Island Red-Leghorn krysset kyllinger i den eneste tradisjonelle broderen på eiendommen, stopper Tim og ser seg rundt.

"Se på dette stedet," sier Tim og rister på hodet.

Det er vanskelig for ham å tro at for seks år siden hadde de bare fire bakgårdskyllinger på en halv hektar tomt i byen.

Siden da har de to ganger vokst opp deres land. Men den hobby-omvendte gig-turned-virksomheten har bare strikket familien av fem nærmere sammen.

"Det ble klart at vår vekst var basert på vårt partnerskap"

Tim og Chelsea datert i ungdomsskolen. De koblet til igjen i 2010, etter at Chelsea hadde uteksaminert fra Hollins University i Roanoke, Virginia. Tim jobbet som en tungt utstyrsoperatør (en fantastisk handel) på en deponi i Manatee County, like nord for Sarasota.

Chelsea er hjerneskildet bak stort sett hvert landbruksforetak paret har håndtert siden deres ekteskap. Hun foreslår en ide, så gjør Tim det harde arbeidet (det er ikke en tur i parken som ikke gir tre vill små jenter.)

Tim har den grønne tommelen som bidro til å opprettholde sin viltvoksende hage når de var i full-på-homesteading-modus i begynnelsen av 2010-årene. I løpet av den tiden bodde de hovedsakelig av den halvhektar de eide.

Hvorfor tok de til homesteading? "Vi var økonomisk strapped, og vi brydde oss om mat, og vi bodde i Florida hvor det var evig solskinn," sier Chelsea.

Tim og Chelsea er både ivrige lesere av bøker som forkynner bærekraft, raske å rattle off titler som inspirerte dem. Tim anbefaler "You Can Farm" av gressfaderen Joel Salatin og "The Omnivore's Dilemma" av journalist Michael Pollan, som gir en kritikk av næringsmiddelindustrien.

"Og jeg var virkelig inn i" Possum Living "," sier Chelsea om å henvise til en Dolly Freed-bok om å bo utenfor landet. "Jeg hadde ikke råd til å sette barna i barnehage, og den eneste måten å få det til å fungere var å kutte alle hjørnene vi kunne."

På halv-tunnelen var det egg og rikelig med kyllingekjøtt, selvfølgelig, sammen med kale og andre greener. To av deres 5 år gamle datter Celestes første ord var "bok choy."

Takket være en gruppe mødre møtte Chelsea gjennom en Facebook-gruppe som begynte å kjøpe egg fra Tim og henne i en nabolagspark hver uke, etterspørselen etter deres produkter vokste.

I 2014 testet de grensene for deres eiendom med så mange som 135 kyllinger til enhver tid.

Tim nærmet seg en av Manatee Countys originale dairymen, Roger Musgrave, om å leie ut noen av hans eiendom.I løpet av det neste året forgrenet Grove Ladder utover Clarksons umiddelbare eiendom.

En engel investor gikk opp for å bidra til å finansiere en utvidelse av Grove Ladder Farm, inkludert eventuelt kjøp av de 10 hektar som den nå sitter på. Og Grove Ladder begynte å selge på Sarasota Farmers Market.

Men lange dager på deponi og pleier å kyllinger 20 miles borte fra hjemmet begynte å ta toll på paret. Tim fikk ikke tilbringe nok tid med jentene, og Chelsea sa at hun følte at hun druknet å heve barna.

"Det ble klart at vår vekst var basert på vårt partnerskap," sier Chelsea. "Det ble klart at vi må være sammen."

Hvordan fjærfe gården ble til en voksende bedrift

Clarksons har funnet det søte stedet, mindre enn 20 miles fra hjertet av nærmeste by - jordbruksmark på grunn av krypende boligutvikling.

"Du må ha tre ting: utdanningen på produktet; pengene til å ha råd til det; og etterspørselen, sier Tim. "Downtown Sarasota har fått alle disse."

Nå er deres pastured-fjærfe operasjon, som Tim anslår koster rundt $ 100 000 å bygge, mye mer avansert enn oppsettet de hadde for år siden da de opererte på 20 000 kvadratmeter land.

Grove Ladder har to massive, mobile coops - kalt egg mobiler - at de sykler rundt beite for å gi sine kyllinger ferskt gress. I stedet for å slakte en kylling om gangen over en bøtte, har Tim et transportbånd-esque oppsett som kan støtte 16 høner i ulike bein av prosessen.

Og de har automatisert vanningsanlegget for sine fugler, så Tim trenger ikke å slepe rundt fem liter spannmål fylt med vann hele dagen. Mange av hans systemer er DIY rigger han designet med videoer på Internett, inkludert dollies laget av av formet rebar han bruker for å flytte mindre, kuppet kylling coops.

"Jeg bodde på YouTube," sier han.

De to hundene har hjulpet med rovdyrjakt på gården, men Tim, som vokste opp jakt og fiske i øst Sarasota County som en 4-H-hengivenhet, har gjort sin rettferdige andel selv.

"Bobcats, ræv, possums, vaskebjørn," sier Tim. "Jeg har drept dem alle."

Kalkuner kommer inn senere i år, og Clarksons kan kjøpe et par kuer for å holde gresset i sjakk.

Tim sier at han dobler eggproduksjonen og drar tilbake til å levere fjørfe til restauranter nå, da han har en bedre ide om hva det lokale markedet - og Grove Ladder produksjon og budsjett - kan håndtere. Husk, dette vil bare bli deres andre virkelige årstid med en fullskala gård.

The Clarksons tilbyr også et sommerfellesskap-støttet landbruk alternativ, som tillater kunder betaler $ 230 foran og mottar en jevn strøm av beitehøyd kyllinger og annet fjærfe hver uke i to måneder. Det hjelper Grove Ladder å holde seg på toppen av kontantstrømsproblemet som kommer fra å bruke så mye for fôr av høy kvalitet.

Det er fortsatt utfordringer som kommer med en virksomhet som kan påvirkes av alt fra en ny hawk nær eiendommen til det lokale klimaet. Tim sa, til tross for risikoen, er han forpliktet til å holde Grove Ladder chugging sammen, hvis bare for kundene.

"De er der hver eneste uke," sier Tim. "Og jeg føler at jeg må holde det gå for dem."

Det er fortsatt vanskelig å finne tid for seg selv, men Tim og Chelsea håper å komme til et punkt der de gjør nok til å nyte fruktene av deres arbeidskraft.

"Jeg tror vi kan se hvor det går," sier Chelsea. "Vi tror på det, og vi ser det blomstrer."

«Vi har alltid vært om å gjøre ting på egen hånd»

Nylig fikk paret endelig en sjanse til å gå ut i sentrum av Sarasota til et par restauranter som serverer noen av sine produkter.

De fikk noen comped drinker, men det var en påminnelse om hvor dyrt å gå ut kan være. Siden de ikke har råd til en barnevakt, var de heldige å få en familievenn se barna.

Selv å designe huset deres ble en utstilling på Clarksons 'sparsommelighet. Når den tidligere nevnte engel investoren presenterte planer for et hus om dobbelt så stor som det de har nå, Chelsea sier at hun bokstavelig talt pisket ut et saks og kuttet det i to.

Med sitt faste hjem endelig ferdig, er de bosatt i for lang tid. Og selv om de fortsatt er finansielt strapped, er Tim og Chelsea tydelig glade for å leve livet på sine egne vilkår.

Tilfelle i sak: navnet på virksomheten deres kom fra stråtakene, dekorert med skinnende potter og sequined fugler, at Chelsea er mor fra bjelkene i sitt hjemsted fra 1900-tallet i Ona, Florida.

Et symbol på autonomi, migrerende arbeidere ville bære sine håndlagde lundestiger på ryggen gjennom appelsinlunder. Hvis de hadde en stige, hadde de alltid jobb.

"Vi har alltid vært i ferd med å gjøre ting alene," sier Chelsea.

Opplysning: En skål til besparelser! Takk for at du tillater oss å plassere tilknyttede lenker i dette innlegget.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Ikke fortell kona sin om denne artikkelen, fordi hun virkelig vil kjøpe noen bakgårdskyllinger.

Skrive Inn Din Kommentar