Penger

Vil du lande den jobben? Her er hvem du skal sette på - og gå av - din referanseliste

Vil du lande den jobben? Her er hvem du skal sette på - og gå av - din referanseliste

Har du en liste over referanser på ditt CV? Mange jobbsøkere har fjernet sine referanser fra deres CVer, under antagelsen er ledere ikke interessert i den informasjonen.

Lisa Crocco på karriere Contessa er klar til å bevise at de som søker jobber feil. Som Crocco forklarer, Å ha en referanseliste kan være nøkkelen til å lander den neste store jobben - men alt avhenger av det hvilke referanser du velger å inkludere.

Hvordan velge Rock Star Referanser

Ikke alle referanser er skapt like. Som alle oss har du sannsynligvis noen mennesker i arbeidshistorikken din, som tror du er fantastisk, og noen som tror at du er bare OK.

Det er din jobb for å finne ut de menneskene som verdsetter arbeidet ditt høyest, og bruk disse menneskene som referanser.

Crocco kaller disse menneskene "rockstar referanser." Det er ganske enkelt: Hvis referansen din mener du er en rockestjerne, vil de være en rockstjernehenvisning for deg.

Tenk tilbake til de siste få jobbene dine. Hvem var mest imponert av arbeidet ditt? Hvem var alltid glad for å ha deg på sitt lag? Dette er folket som mest sannsynlig er dine rockestjerner referanser.

Også - Spør alltid tillatelse før du opplister noen som referanse. Folk som tror du er en rockestjerne vil bli enda mer imponert, du tok deg tid til dette ofte oversett oversettelsen.

La disse personene av din referanseliste

Er det noen folk du ikke bør inkludere som referanse? Crocco lister noen:

  1. Familiemedlemmer, selv om du har jobbet for dem
  2. Din nåværende arbeidsgiver, spesielt hvis de ikke er klar over at du er på utkikk etter en ny jobb
  3. For mange mennesker fra samme selskap

Crocco forklarer, "Din fremtidige arbeidsgiver ønsker å se variasjon i typer arbeid, arbeidsgivere, kontakter og faglige referanser de ser oppført. Hvis du har seks personer oppført fra samme firma, kan ansetteansvarlig tenke at du mangler tilkoblinger og vellykkede partnerskap gjennom hele karrieren din. "

Så arbeid på bygge disse forbindelsene, finne folkene som tror du er fantastisk og bygger din rockestjerne-referanseliste. Deretter begynner du å søke om den nye jobben!

Vil du lære mer? Les hele historien på Career Contessa.

Din sving: Inkluderer du en referanseliste på ditt CV?

Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier. Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, Yearbook Office, The Write Life og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar