Investere

Spør GFC 011 - Ombygging av dine finanser etter identitetstyveri

Spør GFC 011 - Ombygging av dine finanser etter identitetstyveri

Identitetstyveri er en sertifiserbar økonomisk katastrofe. Når det treffer, påvirker det nesten hvert hjørne av din økonomiske eksistens, som selvsagt spyller over til ditt personlige liv. Vi mottok en kommentar og flere spørsmål fra noen som har opplevd dette marerittet på forhånd:

"Mitt navn er Marlon, og jeg går for tiden på college. Jeg er 30 år. gammel med 2 barn, så la oss begynne med jeg er et identitetsstyveri offer. Jeg har ikke hatt en bankkonto på grunn av bedrageri begått med banker og chex-system. Nylig bestrider jeg og viste bevis på at disse regnskapene ikke var mine, med juridiske dokumenter. Nå har chex-systemet ryddet mitt navn og rekord. Men nå har jeg jobbet med min kreditt score, ringer steder, viser bevis, og noen tror ikke på meg og hjelper ikke. Andre hjelper når det etterspurte papirarbeidet er gitt.

Nå mine spørsmål:

1. Nå som jeg kan åpne og ha en bankkonto, skal jeg åpne en og i så fall hva slags?
2. Jeg ønsker å starte noe for barna mens de er unge som vil dra nytte av dem i det lange løp økonomisk (ira, cd, obligasjoner, 401k, osv.).
3. Hvordan kan jeg forbedre kredittpoengene mine? Jeg har kontaktet alle 3 kreditt selskaper, men det meste arbeidet er gjort av meg, trist å si.
4 Hva kan jeg gjøre med de kreditorene som nekter å godta det, var en svindelkonto og nekter å fjerne den fra kredittrapporten min? Jeg har en politirapport.
5. Jeg er i en alder der jeg vil eie mitt sted; Jeg leier for tiden, og det er vanskelig for meg å gjøre med ID-tyveri - noe råd?

Vel, det er alt bra, håper alt er bra og takk for din tid og råd.

-Marlon”

Marlon spør en rekke spørsmål, som går for å bevise hvor dypt inn i din økonomiske livsidentitetstyveri og kutt. Jeg er ikke kredittekspert på noen måte, men jeg vil prøve å ta opp alle spørsmålene hans økonomisk.

1. Hvilken type bankkonto å åpne

Marlon spurte, "Nå som jeg kan åpne og ha en bankkonto, skal jeg åpne en og i så fall hva slags?"

Til den første delen av spørsmålet - JA (!), Bør du og må åpne og ha en bankkonto. Å ikke røve deg på evnen til å drive forretninger på de vanlige måtene som det skjer. I tillegg har du ikke en bankkonto som gir identiteten din tyvemakt over livet ditt. Å åpne en bankkonto er en måte å slå tilbake og si Jeg har kontroll over mitt eget liv og over mine egne økonomiske forhold.

Alternativet er å stole på å sjekke innkjøpstjenester eller på andre menneskers goodwill for å hjelpe deg med dine bankbehov. Det vil ikke bare begrense dine økonomiske aktiviteter, men det er også veldig dyrt (i kontanter).

Så ja for å åpne en bankkonto. Når det gjelder hva slags? Uansett hva du vil!

Du er ikke permanent skadet gods bare fordi du var offer for identitetstyveri. Du kan åpne en bankkonto hvor som helst du vil, og hvilken type konto du velger. Det kan være en kontrollkonto, en sparekonto eller en pengemarkeds konto. Du kan velge en bank eller kredittforening. Det kan være en stor bank, eller en liten bank. Bare velg en, og fortsett med tillit.

Samtidig forstår jeg fullt ut din motvilje mot å åpne opp en bankkonto på grunn av det som skjedde med deg med identitetstyveri. Men du kan redusere sjansen for å bli et offer en gang til ved å sette opp nettbank. Når du gjør det, kan du sjekke aktiviteten din med jevne mellomrom. Dette betyr at du vil være i stand til å fange identitetstyveri veldig tidlig i prosessen.

Min anbefaling er at du åpner opp både en sjekke- og sparekonto, sette opp dem med nettbank, og deretter overvåke dem daglig.

2. Lagre for barna

Marlon burde begynne å spare penger for barna sine for alle de samme grunnene at han skulle åpne opp en bankkonto for seg selv. Selv om han nevner IRA, Roth IRA og 401 (k) programmer, vil ingen av disse være egnet. For å kunne delta i disse planene, vil barna trenge inntekt. Hvis de ikke har det, blir de ikke kvalifisert.

Han nevner CDer - innskuddsbevis - og obligasjoner. Han kan se på amerikanske spareobligasjoner, som han kan kjøpe for så lite som $ 25.

Han kan også begynne å investere i CDer for dem via en bankkonto. Han kan gjøre dette under Uniform Gift to Minors Act (UGMA), som bare er en prosess du kan sette opp på banken, og legger kontoen i barnets navn. Fordelen med noen av disse metodene er at pengene kan trekkes tilbake for praktisk talt alle formål.

Hvis du ønsker besparelser spesielt for college, så er en 529 Plan trolig den beste måten å gå. Du kan spare opptil $ 14 000 per barn per år (faktisk mer, men det blir komplisert). Det er ingen skattefradrag for bidrag til planen, men investeringsinntekter er opptjent skattefordelte. Penger kan trekkes tilbake skattefritt så lenge det er vant til å betale for kvalifiserte utdanningskostnader, som undervisning og rom og brett.

3. Forbedre kredittpoengene med alle 3 kredittbyråer

Det er ikke noe lett svar når det gjelder å forbedre kredittpoengene dine. Marlon skriver: "Jeg har kontaktet alle 3 kredittfirmaer, men det meste arbeidet er gjort av meg, trist å si." Dessverre er det akkurat hvordan det fungerer med kredittbyråene. Du er skyldig til det er bevist uskyldig når det gjelder kreditt, og bevisbyrden som står på deg.

Uansett hvor mye informasjon du leverer til kredittbyråene, vil de fortsette å stole på hva som er rapportert til dem av de enkelte kreditorer. Det betyr at for å forbedre kredittpoengene dine må du gjøre saken din med hver kreditor.

Du bør gi et forklaringsbrev, og ta med en kopi av politiets rapport og eventuelle andre dokumenter som støtter ditt krav om identitetstyveri. Dette er en langsom prosess, og du må grave inn og være forberedt på å jobbe gjennom den.

Heldigvis helbreder tiden alt når det gjelder kredittproblemer. Siden de fleste kredittproblemer vil falle av kredittrapporten din etter sju år, vil rotet til slutt forsvinne. Ellers må du kjempe deg gjennom for å rydde ditt navn med hver kreditor.

4. Håndtere kreditorer som nekter å fjerne svindel-relatert kreditt

Dette er ikke et uvanlig problem! Det er faktisk to ofre når det gjelder identitetstyveri. I dette tilfellet er det første offeret Marlon, men det andre offeret er kreditorene. Tross alt ble penger trukket på disse kontoene ulovlig, og kreditorene har opprettholdt økonomiske tap som følge av dette. Til tross for at det ikke var Marlon skyld, kan noen kreditorer fortsatt forsøke å samle tapene fra ham.

Den eneste måten å omgå dette problemet er å ansette en advokat. Det bør være en advokat som spesialiserer seg på kreditt lov. Dette vil selvsagt koste penger. Men hvis kreditorene hyrer deg for store mengder penger, kan gebyret som er betalt til advokat, være penger som er godt brukt for å bli kvitt de underforståtte forpliktelsene. Bare vær oppmerksom på at i ekstreme tilfeller kan advokaten anbefale at du arkiverer konkurs, som vil tømme alle gjeldene juridisk.

5. Kjøpe et hjem med dårlig skadet kreditt

Dette er et område hvor Marlon kan få en pause. Hvis minst et par år har gått siden identitetstyveriet, kan du kanskje få et FHA forsikret boliglån for å kjøpe et hus. FHA vil generelt gi boliglån dersom kredittproblemene dine skyldes overdrivende forhold. Identitetstyveriet kvalifiserer absolutt som en slik situasjon.

Det er her Marlon polisrapport og annen dokumentasjon vil være spesielt viktig. For å få boliglånet, må Marlon gi dokumentasjon som viser identitetstyveri. Det høres ut som om han allerede har dokumentasjonen, særlig politiets rapport.

Du må også finne en boliglåner som er villig til å jobbe med deg. Mange boliglån långivere i dag er pistol-sjenert om å gi boliglån til folk med kreditt problemer, uansett årsak. Men det er långivere som vil jobbe med deg, og du må finne ut hvem de er i ditt område. Å sjekke med lokale eiendomsmeglere, eller en kreditt advokat, vil være et godt sted å starte.

Marlon er i en vanskelig posisjon, uansett hva han gjør. Men med tålmodighet og utholdenhet, vil han til slutt komme til et bedre sted med sin økonomi. Fortsett fremover Marlon, og ikke la de onde vinne!

Skrive Inn Din Kommentar