Investere

Sett tid og mer på din side med ExxonMobil lager

Sett tid og mer på din side med ExxonMobil lager

Den legendariske investoren Warren Buffett, som mange anses for å være den største investoren noensinne, har ofte beskrevet sin foretrukne holdbarhetstid for at et aktivum skal være "for alltid." Verdt mer enn $ 55 milliarder, Buffett har blomstret fra å sette tid og sammensatt interesse, den mektigste kraft i universet, på hans side i å investere. For hver universitetsstudent er dette den viktigste ressursen de har i større overflod enn Warren Buffett. Investering i selskaper som ExxonMobil (NYSE: XOM) bidrar til å gjøre den tidsfordelen enda mer givende.

Hvorfor investorer elsker ExxonMobil

ExxonMobil er verdens største olje- og naturgassfirma.

Den har mange tiltalende funksjoner for de som ser etter inntekts-, vekst- og verdifunksjoner. For inntektsinvestorer, som liker å bli betalt for å eie aksjer ved å motta utbytte, er ExxonMobil medlem av en eksklusiv klubb kalt "Utbytte Aristokrater." Dette er børsnoterte selskaper som har økt utbyttet hvert år i minst 25 år.

I dag betaler ExxonMobil et utbytte på 2,78 prosent. Det er mye høyere enn gjennomsnittlig utbytte for et medlem av Standard & Poor's 500 Index på rundt 2 prosent. I tillegg har ExxonMobil en utbyttevekst på 8,26 prosent, basert på de siste fem årene. Det betyr at utbyttet fordobles hvert ni år. Bare for å eie aksjene i ExxonMobil, mottar aksjonæren økende utbyttebetaling hvert år.

Vekstfunksjonene til ExxonMobil er det som gir kapitalstrøm for å betale disse utbyttene. Hvor mye penger ExxonMobil lager for hver aksje, resultat per aksje, øker med mer enn 15 prosent i år. ExxonMobil har globale operasjoner for å øke mengden penger det gjør.

Å bidra her er det brede spekteret av operasjoner med et enda bredere utvalg av partnere. EksxonMobil har for eksempel samarbeidet i et joint venture i Argentina med Americas Petrogas (TSX: BOE), et kanadisk olje- og gassfirma. Ifølge Barclay Hambrook, administrerende direktør for Americas Petrogas, er ressursene som utvikles i Argentina enda mer lovende enn den legendariske Eagle Ford i Texas.

Ventures som disse rundt om i verden er det som gjør ExxonMobil så attraktivt til å verdsette investorer - de som ønsker å kjøpe aksjer som handler med rabatt. For ExxonMobil er pris-til-salgsforholdet bare 0,90. Det betyr at investorer kjøper salget av verdens største olje- og naturgassfirma med 10 prosent rabatt.

Grunnlaget for de svært tiltalende inntektene, vekst og verdier av ExxonMobil er den uberørte balansen. Selv om ExxonMobil er verdt mer enn 400 milliarder dollar basert på markedskapital, har den nesten ingen gjeld. Gjeldsverdien av ExxonMobil er 0,08. Det betyr at det tok mindre enn en lånefinansiering for å skape hver eneste dollar av egenkapitalen til ExxonMobil, noe som er veldig imponerende.

Hvorfor ExxonMobil er en stor langsiktig investering

Det som gjør ExxonMobil enda mer attraktivt som en langsiktig bedrift, er at det er en veldig stabil bestand. Beta for ExxonMobil er bare 0,50. Det betyr at prisen på ExxonMobil bare er halv så volatil som aksjemarkedet som helhet, som har en beta på 1,00. Dette er forlokkende da studier har vist at lav beta-aksjene har høyest avkastning.

ExxonMobil handler nå for rundt 90 dollar per aksje.

I løpet av det neste året er konsensusene fra Wall Street-analytikere at ExxonMobil vil treffe en målpris på $ 95,17. Det er omtrent 5 prosent vekst. Sammenlignet med gjennomsnittlig utbyttevekst i de siste fem årene, vil det resultere i et nesten 15 prosent avkastning for investor. Med gevinster projisert som for ExxonMobil, er det lett å forstå hvorfor Warren Buffett foretrekker å ikke selge aksjene han eier.

Hva er tankene dine på ExxonMobil? Langsiktig lek, eller bør du unngå oljeindustrien?

Skrive Inn Din Kommentar