Penger

Roll Credits: De siste to Blockbusters i Alaska er nedlukning

Roll Credits: De siste to Blockbusters i Alaska er nedlukning

La oss ta en tur ned minnesbanen, skal vi?

Året er 2000. Det er en fredag ​​kveld. Du og familien hoper seg i minivan og drar ned til den lokale Blockbuster.

Det er et argument på hvilken ny utgivelse å leie. Din søsken er i kamp med "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace", men din stemme er for "The Sixth Sense" fordi du hørte det er en gal plot twist!

Du er til slutt overruled, men snag en boks med Sno-Caps i kassa for å gjøre opp for tapet. På vei ut, blir du påminnet: "Vær snill, spol tilbake."

For de fleste av oss er disse Blockbuster-turene bare et godt minne. Men for beboerne i Anchorage og Fairbanks i Alaska var det fortsatt en fredagskveldstradisjon - til i forrige uke, det er. Bare bytt ut "The Phantom Menace" med "The Last Jedi" og "The Sixth Sense" med stort sett enhver annen M. Night Shyamalan-film. Annet enn det, er det ganske mye det samme.

Åh, og ta bort tilbakespolingspåminnelsen, fordi du vet, DVDer.

Alaskans vil snart leve i en verden uten Blockbuster som resten av oss: De resterende to stedene i The Last Frontier-staten har ringt det avsluttet, og forlater en ensom forretning i Bend, Oregon.

Forvalterne av butikkene har påbegynt lageravviklingssalg, som varer gjennom august.

Vi besøkte Fairbanks Blockbuster før lukningen ble annonsert, og fikk et glimt av hvordan det var å jobbe for det en gang gode videoutleiefirmaet i en verden dominert av video streaming.

Hvordan Blockbuster bodde på

Kelli Vey, distriktssjef for Fairbanks-butikken, har jobbet hos Blockbuster siden august 1991. Etter å ha vært hos selskapet i nærmere tre tiår, husker hun de gode tider, da Blockbuster var kongen av video og virket uberørt.

"Det var mange kunder, parkeringsplassen var full, det var spenning over nye filmer som kom ut som" Jurassic Park ", sier Vey. "Det var ganske et hoppested på en fredag ​​kveld."

I sin storhetstid hadde Blockbuster over 9000 butikker over hele verden og dominerte video-leiespillet. I 2000 slått giganten selv ned en sjanse til å kjøpe en lite kjent streamingtjeneste for bare $ 50 millioner. Kanskje du har hørt om det: Netflix.

Men over tid ble streaming navnet på spillet og butikkene begynte å svinge. I 2010 hadde Blockbuster innvilget konkurs, og tre år senere annonserte selskapet at de skulle lukke alle resterende bedriftseierte butikker.

Til tross for bedriftens nedleggelse bodde Blockbuster på takk til franchising. Alaska-butikkene, eid av Alan Payne, var en av disse franchisene. Payne sier at porteføljen i sin topp besto av 17 butikker i Alaska og en annen 25 i Texas.

Vey sier at prisene var mye lavere enn bedriftens butikker, og tilbyr utleie av 59 og 99 cent. Disse lave prisene bidro til fortsatt suksess.

Blockbuster bodde også i Alaska da andre feilet fordi Internett er dyrt og kringkasting mottak er ofte dårlig i fjerntliggende områder.

Uten pålitelig eller rimelig tilgang til streaming-tjenester som Netflix eller HBO Go, ble Fairbanks Blockbuster et nabolag av stifter.

Fredag ​​kveld var fortsatt toppen av uken, og kundene stod fortsatt ved siden av raser med godteri mens de ventet på å sjekke ut - akkurat som i de gode dager.

De fleste av kundene var faste. Vey kjente dem ved navn og spurte hvordan deres familier gjorde. Hun kan sannsynligvis fortelle deg deres favorittfilmer. Noen kunder kjørte selv oppover på 30 miles på ukentlig basis for å få filmer eller TV-programmer for uken.

"Jeg har noen som kommer inn regelmessig en eller to ganger i uken," sier Vey. "De vil være i byen, få en bunke med filmer, og når de kommer tilbake i byen, bytter de dem ut for nye."

Hun la merke til at noen mennesker stoppet i bare for å fange bilder av en overlevende Blockbuster.

Men til slutt, selvfølgelig foran butikken, holder ikke lysene på.

Enden av veien for Blockbuster Alaska

Til tross for en lojal kundebase og en jevn forretningsstrøm, ble Blockbuster-dager nummerert.

"Dessverre er det den siste delen av en organisert avgang som har foregått i et par år," sier Payne. "Butikkene har vært lønnsomme i løpet av enden, men ... vi ser det synke mer i fremtiden, og vi ønsket å lukke når tiden klarte."

Payne og Vey er enige om at det var en jevn nedgang i virksomheten siden rundt 2008. Fairbanks-butikken sannsynligvis trakk seg inn om lag 2.000 kunder i uken, men med høye driftskostnader og gjennomsnittlige transaksjoner i den lave enden, var det ikke levedyktig å forny leieavtalen .

"Vi sa alltid at vi ville gjøre dette så lenge det var fornuftig," sier Vey.

Publikens reaksjon på nyhetene om nedleggelsene var rask, med nostalgiforankret tristhet som det generelle temaet. Men Payne og Veys nummer én bekymring er at deres kunder ikke bare ser et annet stykke av barndommen deres forsvinne. De mister også et livsstilsritual.

"Våre faste kunder var svært skuffet; ikke vite hvordan de skal fylle det tomrummet er trolig den vanskeligste delen, sier Vey."Du blir en del av disse menneskers liv, de deler så mye i disken, og du kjenner dem og deres familie."

Den jevne nedgangen og beslutningen om å lukke har forberedt både Payne og Vey for slutten. Skuffende mange mennesker er vanskelig, men Payne føler at han er klar til å gå videre.

Vey snakker godt om hennes 27 år på Blockbuster og gleder seg til neste kapittel i hennes liv.

Takk for at du gav oss alle så mange fantastiske minner, Blockbuster! Du vil bli savnet.

Kaitlyn Blount er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun pleide å leie The Princess Bride fra Blockbuster ganske mye hver annen uke.

Skrive Inn Din Kommentar