Penger

Trykk på en karriere i øl med dette Cicerone-sertifiseringsprogrammet

Trykk på en karriere i øl med dette Cicerone-sertifiseringsprogrammet

Når du spør Ray Daniels, grunnlegger og direktør for Cicerone-sertifiseringsprogrammet, om hva som inspirerte ham til å lage programmet, gir han et ganske enkelt svar.

"Kort sagt, dårlig øl," sier Daniels. "Som en lang ølelsker hadde jeg blitt sliten av å bli servert øl som ikke smakt på den måten av folk som ikke visste noe om dem."

Siden starten i 2007 har programmets mål vært å utdanne fagfolk på ølstil, brygge, lagre og servere for å sikre at forbrukerne skal få best mulig produkt.

"Med så mange bryggerier og måten markedet har vokst, er det viktig å vite at den personen som serverer øl eller den personen som gjør ølen din vet hva de gjør," sier Neil Callaghan, en avansert cicerone og El Lector at Cigar City Brygge i Tampa, Florida.

Cicerone-sertifiseringsprogrammet

Det er fire nivåer i programmet, men forvent ikke å brise rett gjennom dem; Det tok Callaghan om syv år å nå det avanserte nivået, og det er fortsatt en til å gå!

Nivå 1: Sertifisert ølserver

Denne inngangsnivå sertifiseringen handler om grunnleggende. Du vil bli testet på riktig øl service, for eksempel helling og håndtering, samt grunnleggende øl stil historie.

Eksamen består av 60 multiple choice spørsmål, og du har en 30-minutters tidsbegrensning. Hver eksamensgebyr gir deg to forsøk på å passere.

 • Eksamenavgift: $ 69
 • Retake Fee: $ 69
 • Passende karakter: 75%

Nivå to: Sertifisert Cicerone

Mens øl server sertifisering er perfekt for din gjennomsnittlige bartender eller øl salgsrepresentant, gir det deg ikke den faktiske tittelen cicerone. Hvis du ønsker å kreve disse bragging rettighetene, må du bestå en tredelers, fire timers eksamen for å bli en offisiell Certified Cicerone.

Du vil ta en skriftlig test og en smakende del for å identifisere stiler og smaker. Du må også utføre en demonstrasjon om å holde og servere øl.

Denne testen er ingen kake tur - det er foreslått at med mindre du allerede er en erfaren profesjonell, bruker du minst et år forbereder denne eksamenen.

 • Eksamenavgift: $ 395
 • Retake Fee: $ 100 for smaksprøver, $ 175 for skriftlig
 • Passering: 80% totalt, 70% på smaksprøve

Nivå tre: Avansert Cicerone

Dette nivået er et ganske nytt tillegg, introdusert i 2015 som en måte å bygge bro over det store gapet fra Certified Cicerone til Master Cicerone. For å bestå avansert Cicerone-eksamen må en kandidat ha ekspertviten om alle problemer knyttet til øl, fra matparing til bryggeteknikker.

Eksamen er kun gitt åtte til tolv ganger i året på utvalgte steder. Det varer en hel dag og har flere skriftlige, muntlige og smakfulle deler.

Tror det lyder tøft? Du har ikke galt, da det for øyeblikket bare er 80 Avanserte Cicerones i verden - inkludert Callaghan, selvfølgelig.

 • Eksamenavgift: $ 795
 • Retake Avgift: $ 250 for smaksprøver, $ 375 for skriftlig
 • Passende karakter: 80% totalt, 75% på smaksprøve

Nivå fire: Master Cicerone

OK, det er jo det store. Hvis du trodde det siste hørtes hardt, forberede dere dere.

Master Cicerone eksamen er bare gitt en gang i året i Chicago, og det varer to dager. Det er riktig, to fulle dager med essays, muntlige eksamener og smaksprøver. Ikke bare trenger du encyklopedisk kunnskap om øl for å bestå denne testen, men også år med omfattende bransjeerfaring.

Hvor mange mennesker har bestått denne grusomme testen? For tiden er det bare 16.

 • Eksamenavgift: $ 995
 • Retake Fee: $ 795
 • Passende karakter: 85% totalt

Hvordan forbereder du seg på eksamenene?

Du drikker mye øl. Det er det.

Bare tuller. Mens du trenger å drikke mye øl for å bli kjent med stiler og smaker, må du også treffe bøkene.

Hver eksamen har en gratis ledsagende pensum som skisserer all den kunnskapen du vil bli testet på. Daniels foreslår at du gjør deg kjent med dette pensumet og deretter konsulterer programmets tilgjengelige pedagogiske ressurser.

Disse inkluderer personklasser, kursbøker, flashkort, visuelle hjelpemidler og smaksettingssett. Husk at disse ikke er gratis, men de er heller ikke nødvendige for å lykkes i dette programmet.

Callaghan metode? God gammeldags notat å ta og øl drikker.

"Jeg snudde kjøkkenbordet mitt i huset mitt i et skrivebord, i hovedsak," sier han. "Det var mye å gå gjennom bøker, skrive, understreke, ta understrekkene og sette dem i en notatbok, sortere alle notatbøkene i forskjellige notatbøker, lage flashcards ... og så mye å drikke øl."

På toppen av å begrave seg selv i bøker, rekrutterte Callaghan noen arbeidsvenner for å hjelpe ham med smakstester.

Han sendte noen ned til væsken butikken bevæpnet med $ 200 og instruksjoner for å kjøpe et utvalg av øl. Han fikk da noen blindt å helle disse, så han kunne smake på stiler og smaker og identifisere om noe var feil med dem.

En bok som både Callaghan og Daniels anbefaler, er "Tasting Beer" av Randy Mosher. Callaghan sier det er en god ressurs å begynne med fordi det berører alle de forskjellige aspektene du vil bli testet på.

Bruk din sertifisering

Hvis du er interessert i å få en karriere i ølindustrien, kan du begynne med Cicerone-sertifiseringsprogrammet.

Ikke bare vil det gi deg godt avrundet, omfattende kunnskap om alt øl, det kan gi deg en fordel over konkurransen når du søker om en jobb. Det er ikke din ultimate nøkkel til oppføring, men det hjelper.

Tro ikke på meg?

Daniels sier at mange mennesker har kontaktet ham med suksesshistorier om hvordan sertifiseringen landet dem en jobb, og Callaghan er et levende bevis på at det blir en cicerone som er gunstig.

Sjekk ut dette hvis du vil lese mer om hans personlige erfaring som en cicerone i ølverdenen.

Og på slutten av dagen betyr en person med en sertifisering at en mindre person blir servert dårlig øl. Jeg tror det gjør alt verdt det, ikke sant?

Kaitlyn Blount er en junior stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar