Penger

Forsikring forklart: 12 typer retningslinjer - og som er verdt det for deg

Forsikring forklart: 12 typer retningslinjer - og som er verdt det for deg

For tusenvis av år siden drømte gamle babylonske handelsmenn opp begrepet forsikring. Seilhandlere begynte å forsikre sine forsendelser om de ble stjålet eller tapt til sjøs.

Århundre senere ble du født. Jippi! Da vokste du opp, og folk prøvde å selge deg samme konsept.

Problemet er at det er så mange forskjellige typer forsikring nå - hjem forsikring, bilforsikring, helseforsikring, livsforsikring, reiseforsikring, leietakereforsikring. For ikke å nevne politikk for kjæledyret ditt, telefonen din eller til og med smykker.

Ting var enklere for babylonerne.

Alt dette kan være forvirrende - overveldende, selv. Men hvis du skal begynne å vokse, er det på tide å tenke på forsikring.

Her er vår nybegynners guide til flere typer forsikringer du har sikkert hørt om, hvordan du vet om de er verdt det for deg og hvordan du finner de beste prisene.

1. Bilforsikring

Hva er det? Hvis du kommer inn i en ulykke, ansvarsforsikring dekker skade på det andre kjøretøyet, mens kollisjonst dekning betaler for skade på kjøretøyet ditt. Omfattende dekning betaler ut om bilen din blir stjålet eller skadet av brann, farer eller vandalisme.

Hvis du er juridisk ansvarlig for et krasj, betaler de fleste politikk for andre sjåførers og passasjerers medisinske eller begravelseskostnader, selv om du forhåpentligvis aldri må finne ut. For mer informasjon, her er The Penny Hoarder's komplette guide til shopping for bilforsikring.

Trenger du det? Ja. Det er lovkravet hvis du eier en bil. Hver stat i USA, unntatt New Hampshire, krever at du i det minste bærer ansvarsforsikring. Hvis du har et automatisk lån, vil långiveren sannsynligvis få deg til å kjøpe kollisjonst dekning og omfattende dekning.

Våre tips for å spare penger: Online forsikringsselskaper utfordrer bransjens tradisjonelle måte å gjøre ting på. Sjekk disse ut:

  • The Zebra: Denne online bilforsikrings søkemotoren Sammenligner alternativene dine fra 204 leverandører på mindre enn 60 sekunder. Når du er klar til å vurdere alternativene dine og velge et tilbud, kan du også motta en telefonsamtale fra The Zebra for ekstra støtte.
  • Gabi: Det skanner din eksisterende forsikringsplan, sammenligner andre forsikringsselskapers priser for samme dekning og hjelper deg å slå på stedet hvis det finner deg en bedre pris. Gabi sier det finner en gjennomsnittlig besparelse på mer enn $ 460 per år for mer enn 60% av sine kunder. Den er tilgjengelig i Arizona, California, Pennsylvania, North Carolina og Ohio.
  • MetroMile: Kjør ikke mye? Bilforsikringsselskaper bryr seg ikke. Du får fortsatt en heftig regning. Men denne kan du betale med mile. Du betaler en basisrente, deretter noen få cent per kilometer. Hvis du kjører mindre enn rundt 30 miles om dagen eller 5000 i året, kan du spare rundt $ 500 i året. Den er tilgjengelig i California, Illinois, New Jersey, Oregon, Pennsylvania, Virginia og Washington.

2. Boligeier Forsikring

Hva er det? Det dekker kostnadene ved å reparere eller gjenoppbygge hjemmet ditt hvis det blir skadet av brann eller den typen av naturkatastrofeforsikringsselskaper kaller "Guds handlinger" - jordskjelv, flom, lyn, vindstorm etc.

Avhengig av hvor du bor, kan du trenge forskjellige retningslinjer for ulike trusler. For eksempel bor jeg på Floridas Gulf Coast og har tre politikker - en hver for generell skade på eiendom, flom og orkanvind.

Trenger du det? Ja. Det er obligatorisk hvis du har et boliglån. Når du låner penger fra en bank for å kjøpe et hus, vil det kreve at du forsikrer den eiendelen.

For de fleste huseiere er disse forsikringspremiene inkludert i deres månedlige boliglånsbetalinger. Selv om du ikke har et boliglån, bør du beskytte din mest verdifulle besittelse - ditt hjem.

Vårt tips for å spare penger: Begynn med å få et gratis tilbud.

Vi anbefaler det elektroniske forsikringsselskapet Limonade, hvor villaeiere forsikring starter på $ 25 i måneden. I stedet for å tjene ekstra når den ikke trenger å betale krav, holder selskapet 20% av premien for seg selv, og 80% går inn i et basseng for å betale krav og veldedighet.

Lemonade tilbyr huseiereforsikring i Arizona, California, Georgia, Illinois, Iowa, Maryland, New Mexico, New York, Nevada, Pennsylvania, Texas, Ohio, Rhode Island og Washington, D.C., og det ekspanderer til andre stater.

3. Livsforsikring

Hva er det? Det betaler dine avhengige en mengde penger dersom du dør. Du har sikkert hørt om to alternativer: sikt og universell livsforsikring.

Trenger du det? Det er en domskall. Livsforsikring er viktigere hvis du er gift eller har barn. I alle fall bør du i det minste vurdere en grunnleggende politikk som vil betale deg begravelse, boliglån eller annen gjeld.

Våre tips for å spare penger: Nye konkurrenter i bransjen oppdaterer den gamle modellen.

Et selskap som Policygenius tilbyr deg en enkel måte å sammenligne og kjøpe livsforsikring. I motsetning til tradisjonelle leverandører tilbyr denne nettbaserte plattformen en enkel måte å søke på, og det gir øyeblikkelige sitater fra toppleverandører på nettet for å hjelpe deg med å ta en raskere beslutning.

Hvis du er ung og mest sunn, bør du vurdere å kjøpe livsforsikring online fra Ethos. Det samarbeider med en stor A-rated livsforsikringsselskap for å gi retningslinjer for en lav pris. For eksempel kan $ 30 i måneden få din familie $ 1 million av dekning.

4. helseforsikring

Hva er det? Det dekker kostnaden for dine medisinske regninger - noen av dem, uansett.

Trenger du det? Ja! Du betaler mye mindre for helsetjenester med forsikring. De fleste arbeidende amerikanere får helseforsikring gjennom arbeidsgivere-sponsede planer. Forsikringsselskaper som Cigna og United Healthcare tilbyr private helseforsikringsplaner for selvstendig næringsdrivende.

Siden 2010 har andre 20 millioner mennesker blitt forsikret gjennom Affordable Care Act, selv om det fortsatt er å se hva som vil skje med det. Også, hvis du har råd til helseforsikring, men velger å ikke kjøpe det, må du betale en helsepåbudsavgift.

Våre tips for å spare penger: Hvis du kjøper forsikring for deg selv, start med den føderale helseforsikringsmarkedet for å se om du kvalifiserer for eventuelle rabatter eller assistanse.

For ytterligere hjelp, sjekk ut Joany, helsevesenet concierge service. Det hjelper folk å finne og sammenligne planer, søke etter leger og navigere i kompliserte medisinske regninger.

5. Reiseforsikring

Hva er det? Du finner flere typer reiseforsikring - beskyttelse mot avbestillte turer, avbrutt turer, akuttmedisinsk utgifter i utlandet, å miste bagasjen og andre farer. Her er vår komplette guide til reiseforsikring.

Trenger jeg det? Det er sløsing med penger hvis politikken er full av smutthull og utelukkelser, eller hvis den ikke dekker de risikoene du mest sannsynlig støter på. På den annen side kan det være fornuftig hvis reiseplanen innebærer mange fly og stoppested, eller hvis du er på vei med et sivilt eller politisk uro.

Våre tips for å spare penger: New York Times og Consumer Reports anbefaler både online megler InsureMyTrip for detaljerte opplysninger om hvilke ulike retningslinjer som dekker.

6. Leietakereforsikring

Hva er det? Hvis du leier i stedet for å eie et hjem, dekker denne forsikringen kostnadene ved å erstatte dine eiendeler dersom de blir stjålet eller skadet av brann eller hærverk. De fleste dekker ikke oversvømmelse. Nøyaktig hva det dekker, avhenger av politikken.

Trenger du det? Din utleier kan kreve at du har leieforsikring. Hvis ikke, er det ditt anrop. Det avhenger av hvor mye du verdsetter dine eiendeler. En grunnleggende politikk koster ofte rundt 15 dollar i måneden, ifølge Policygenius.

Våre tips for å spare penger: Som med villaeiere forsikring, anbefaler vi det elektroniske forsikringsselskapet Limonade, hvor leietakere politikk starter på $ 5 i måneden. Det tilbyr for øyeblikket leietakereforsikring i California, Illinois, New Jersey, New York, Nevada, Ohio, Rhode Island, Texas og Georgia.

7. Pet Forsikring

Hva er det? Det dekker kostnaden for veterinærbehandling for kjæledyret ditt.

Trenger du det? Mange forbrukere vil vurdere kjæledyrsforsikring en luksus sammenlignet med andre typer forsikringer.

Det kan være nyttig hvis du eier en rase av hund eller katt som sannsynligvis vil koste deg mye i veterinærpleie. For eksempel er store hunder mer sannsynlig å ha medisinske problemer med hjerter, hofter og albuer, mens en rekke rase kattraser er utsatt for helseproblemer.

Våre tips for å spare penger: American Veterinary Medical Association foreslår at du snakker med veterinæren om kjæledyrets alder og generelle helse. Her er vår fullstendige guide til kjøp av kjæledyrsforsikring.

8. Telefonforsikring

Hva er det? Det lønner seg om din elskede smarttelefon er tapt, stjålet eller skadet. ("Babyen min!")

Trenger du det? Er du en butterfingers? Hvis du er en klutz som meg, er alt som trengs, en virkelig god dråpe for å få deg til å ønske du hadde kjøpt telefonforsikring.

Vårt tips for å spare penger: Det er forvirrende å sortere gjennom alle forsikringsplanene som tilbys av telefonprodusenter, trådløse operatører og tredjeparter. Spør deg selv, "Er det mer sannsynlig å miste telefonen eller slippe telefonen min?"

Hvis du er mer sannsynlig å slippe det, bør du vurdere et tredjepartsforsikringsselskap som SquareTrade, som koster mindre enn de fleste andre planer vi har funnet. Den dekker utilsiktet skade, men ikke tap eller tyveri. Her er hva du skal gjøre hvis du er mer sannsynlig å miste telefonen.

9. Smykker Forsikring

Hva er det? Det utbetales når smykker er skadet eller stjålet. Noen politikker betaler også for tapte smykker.

Trenger du det? Det er litt av en luksus. NerdWallet spør, "Hvis ditt favoritt smykke forsvant eller ble skadet, ville du føle deg ødelagt på grunn av sin sentimentelle verdi? Knust fordi du ikke hadde råd til å erstatte den? "

Våre tips for å spare penger: Smykkesforsikring koster vanligvis 1% til 2% av varens verdi. Til slutt, uansett om du kjøper det, kommer det ned til hvor bekymret du handler om å bytte ut smykker.

10. Invaliditetsforsikring

Hva er det? Langsiktig funksjonshemming forsikring erstatter vanligvis opp til om lag to tredjedeler av inntekten din hvis du ikke lenger kan gjøre jobben din. Premier har en tendens til å koste 1% til 3% av lønnen din.

Trenger du det? Er du avhengig av lønnen din for levekostnadene dine? Da vil langsiktig uføreforsikring hjelpe deg med å føle deg økonomisk trygg. Likevel, sammenlignet med livsforsikring, kjøper relativt få personer privat funksjonsforsikring, hovedsakelig fordi de ikke føler at de trenger det i jobbene sine. Noen arbeidsgivere tilbyr det som en del av en fordelspakke.

Våre tips for å spare penger: Handle online gjennom en markedsplass som Policygenius.

11. Leiebilforsikring

Hva er det? Det betaler for skade på leiebilen din.

Trenger du det? Hvis du har bilforsikring, trenger du sannsynligvis ikke å betale for ytterligere dekning på leiebildisken. Din vanlige bilforsikring vil vanligvis dekke leiebilen din så lenge du kjører den til personlig bruk, ikke for virksomheten.

Våre tips for å spare penger: Les retningslinjene dine nøye eller ring til forsikringsselskapet ditt for å sikre at du er dekket under din egen bilpolicy. Kredittkortet ditt kan også tilby noe dekning hvis du bruker kortet til å betale for leiebilen din.

12. Lånforsikring

Hva er det? Det dekker din boliglåner i tilfelle du ikke lenger er i stand til å foreta boliglånsbetalinger.

Trenger du det? Det er ikke opp til deg. Din utlåner kan kreve det.

Hvis nedbetalingen din var mindre enn 20% av verdien av ditt hjem, vil du sannsynligvis betale for boliglånsforsikring i tillegg til kostnaden for boliglånet ditt. Når du har betalt nok penger til å få boliglånsverdien til mindre enn 80% av boligens verdi, bør boliglånsforsikringspremien forsvinne fra din månedlige regning.

Våre tips for å spare penger: Vår fulle artikkel om boliglånsforsikring høres ut som en advarsel. Selv etter at du ikke lenger trenger boliglånsforsikring, kan utlåner bare fortsette å belaste deg premier, med mindre du kontakter det og gjør betalingerne stoppet. Ikke engang å tulle.

Mike Brassfield ([email protected]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han har fire forskjellige typer forsikringer, men trenger sannsynligvis mer.

Skrive Inn Din Kommentar