Banker

Problemer med Great Lakes Loan Servicing

Problemer med Great Lakes Loan Servicing

Har du et lån som blir betjent av Great Lakes? Great Lakes Higher Education Corporation er en av de største lånetjenestene i landet. (De andre store er FedLoan, Navient og Nelnet.) Great Lakes er ansvarlig for å håndtere utbetalinger for millioner av låntakere med studielån utstedt av Institutt for utdanning, samt låntakere med private studielån.

Selv om Great Lakes er en ideell og en stor aktør i studielånsindustrien, er de ikke immune mot forbrukerklager om deres praksis. Til tross for en Better Business Bureau-vurdering av A +, har de et stort antall klager på BBB-nettstedet. Forbrukerklager er også en rekke på forbruksforhold og nettstedet for forbrukerens finansielle beskyttelse. Great Lakes motto er "Å gjøre det som er riktig." Men er de?

Vi har tatt en titt på noen av de offentliggjorte klagerne og lagt merke til trender i de tvilsomme praksisene i Great Lakes. Her er klager om Great Lakes Student Loan Service som stod ut for oss.

Unnlatelse av å søke på lån betalinger riktig

Å betale fremover eller ekstra på studielånet ditt, kan få deg til å føle deg bra. Det kan hende du slår av en del av hovedmannen din og unngår litt interesse fra å pile opp. Betaling av høyrentelån først er en kjent gjeldsbetalingsteknikk kalt lavinmetoden og kan hjelpe deg med å håndtere din gjeld bedre.

Det går imidlertid ikke alltid som planlagt. Great Lakes har en regel, som alle føderale lånetjenestene, at "etter all interesse er fornøyd" vil eventuelle ekstrautbetalinger låntakere bli brukt på lånet med høyeste rente.

Mange låntakere hevder imidlertid at når de betalte mer enn deres påkrevde betaling, fulgte Great Lakes ikke gjennom på denne påstanden. Pengene ble brukt på feil lån. Når de ringte, sendte eller skrev brev for å informere Great Lakes om at de ønsket at de ekstra utbetalingene skulle brukes på høyrentelånene, ble betalingene fortsatt misapplikert.

En låner på CFPB-nettsiden ønsket å betale et bestemt lån i sin helhet og spesifisert som sådan, men pengene ble fortsatt brukt på feil lån.

Disse god tro innsats av låntakere å komme videre på sine lån og raskt betale ned lån med høyeste interesse synes å bli belønnet med misdirection og forvirring.

Du kan gjøre ditt beste for å forhindre problemet ved å logge deg på kontoen din og se om riktig betalingsapplikasjonsmetode er valgt. Men det er ikke en garanti ting blir gjort riktig.

Faktisk kan du til og med trenge å få en studielånsgivers advokat involvert for å hjelpe deg med å rydde ut rotet.

Slå av automatisk betaling uten Lånerens samtykke

Auto-lønn virker som en god ide for den travle låner, ikke sant? Sett og glem. Det er også en god ide for servicere fordi bilbetaling er nærmest de kan få til garanterte betalinger. De fleste tjenestepersoner belønner låntakere med redusert interesse så lenge de er i bilbetaling - Great Lakes tilbyr en 0,25% rente reduksjon. Det er enda mer incitament til å sette opp automatisk lønn for noen som har en tendens til å glemme å betale regningene sine.

Flere låntakere har imidlertid postet klager om Great Lakes uforklarlig å slå av automatisk betalingen, noe som fører til at de ikke går glipp av en betaling og mister sin interesserabatt. Årsaken var ikke klar for denne plutselige bryteren.

Igjen, dette virker som en god tro forsøk på å betale tilbake lån blir straffet.

Plassere låntakere i feil betalingsplan

For de mange som ikke har råd til sine utbetalinger, kan innmelding i riktig betalingsplan bety verden. Spesielt hvis de er i fare for mislighold. Men når deres servicer gjør en feil når de plasseres i en plan, kan det være katastrofalt.

Dessverre har dette skjedd mer enn en gang på Great Lakes. Låntakere forholder seg til hvordan de fikk beskjed om at de hadde en annen betalingsplan eller betalingsstatus enn de hadde bedt om å være i.

En låner hevder at hun bare surfer på betalingsplanen på nettet, bestemte seg for å holde fast ved den hun hadde, og forlot den på det. Hun ble overrasket da hun senere fant ut at Great Lakes var å behandle en betalingsplanbryter som hun aldri ba om.

Flere låntakere hevder å bli overraktet i flere måneder, fordi deres inntektsbaserte avbetalingsplanapplikasjoner tok så lang tid å bli behandlet, noe som er gjenstand for vårt neste punkt.

Unnlatelse av å behandle inntektsdrevne tilbakebetalinger Planlegg applikasjoner på en rettidig måte - eller i det hele tatt

En IDR-plan kan være en økonomisk livredder. Det kan til og med være et krav, som om du håper å motta offentlig tjeneste Loan Forgiveness. Men en IDR tilbyr ingen lettelse hvis du ikke engang vet om søknaden din er blitt akseptert. Faktisk kan en manglende behandling av IDR-søknader sette kvalifiserte låntakere tilbake måneder i deres vei til tilgivelse - uten egen feil. Lang forsinkelse er en hyppig klage fra Great Lakes-låntakere. (Dette problemet ligner på krav som er gjort mot FedLoan.)

Mange klager er fra forbrukere som søkte om en IDR-plan, bare å vente mange måneder for et resultat, hvis noen kom i det hele tatt. Når IDR-søkerne ringte til Great Lakes for å sjekke situasjonene, var svar fra representanter unnvikende. Noen låntakere re-applied, håper på et resultat, men fortsatt ingenting skjedde.

En låner stod overfor kapitalisering av renten på lånet hans. Kapitalisering er når renten på lånet blir lagt til rektor.Låntakeren ble fortalt om han søkte om IDR innen en bestemt frist, ville kapitalisering ikke skje.

Han søkte innen fristen, men renten var fortsatt kapitalisert. Da han kontaktet Great Lakes for å spørre, fortalte de ham at hans IDR-søknad måtte være Bearbeidet innen frist for kapitalisering skal unngås, som det ikke hadde vært. Dette er urettferdig mot låntakeren, ikke bare fordi behandlingstiden kan være lang, men fordi låntakeren ikke har kontroll over det.

Når klager ble innlevert, var de fleste av disse problemene uløst, så det er vanskelig å fortelle om eller når disse IDR-applikasjonene noensinne ble behandlet.

Rapportering av falsk informasjon til kredittkontorene

En kredittrapport kan forandre hele livet ditt. Det påvirker din evne til å kjøpe bil eller et hjem. Det kan påvirke din evne til å leie en leilighet eller til og med få jobb. Et dårlig merke på rapporten er forstyrrende; Men et dårlig merke på rapporten din er falsk kan være enda mer.

Flere låntakere hevder at Great Lakes feilaktig rapporterte mislighold eller mislighold til kredittagenturene, og slår opp sine kredittpoeng - noen ganger alvorlig. Disse låntakere, hvis lån er i god stand, føler seg ofte straffet for sin gode oppførsel.

Noen ganger betyr en falsk rapport ikke bare dårlig informasjon om lånet ditt. Noen ganger betyr det at informasjonen er på kredittrapporten din om et lån du aldri tok ut. Sørg for at du sjekker din kredittrapport minst en gang i året. Lær om 3 måter som du kan få en gratis kreditt score og rapport.

Forsøk på å samle inn betaling fra folk som aldri tok ut lån

Kanskje de mest foruroligende klager handler om forsøk fra Great Lakes - eller deres oppdragsgivere - å samle på lån som folk aldri tok ut. Mens dette er ikke Den vanligste situasjonen, det kan være en veldig plagsom å finne deg selv i.

En person la merke til at deres kredittrapport inneholdt et lån de ikke tok ut. Great Lakes rapporterte lånet, men serviceren klarte ikke å vise tilstrekkelig informasjon som identifiserte den sanne låntakeren av lånet, sa klagen.

En annen person ble kontaktet på arbeidsplassen av et samlingsbyrå som jobbet på vegne av Great Lakes. Den aktuelle personen syntes å ha samme for- og etternavn som en reell låner, men deres mellomnavn var forskjellig; det var ikke den samme personen.

Studentlånsinnsamlingsbyrået kontaktet flere ganger, og til tross for at det ble informert om at det ikke var riktig person, begynte å garnere lønn. Heldigvis ble saken endelig avgjort og personen ble tatt ut av samlinger.

Våre råd? Få litt hjelp fra noen andre enn store innsjøer

Disse historiene kan være litt unnerving, men de kan også ringe sant for folk som har Great Lakes som lånetjener. Hvis du finner unødvendige Great Lakes, vil du kanskje gjøre din undersøkelse og finne andre organisasjoner som kan hjelpe deg med å finne ut din låne situasjon.

Hvis du selv har problemer med å tilbakebetale dine føderale studielån, kan du kontakte Ameritech Financial. Du kan ringe dem på 1-866-863-3870 eller sjekk ut deres hjemmeside her.

Ameritech Financial er et privat selskap som ikke er tilknyttet noen lånetjener. De kan hjelpe deg med å forstå hva som skjer med lånet ditt. Det de gjør er å hjelpe deg med å forstå alternativene for tilbakebetaling, hjelpe deg med å registrere deg i en plan som gir mening, og hjelpe deg med å holde deg oppdatert med alle dine papirer. De samhandler også med lånetjenesten for deg gjennom hele prosessen.

Har du tatt ut studielån med Great Lakes før?

Skrive Inn Din Kommentar