Investere

Forbereder investeringsporteføljen din for å miste jobben

Forbereder investeringsporteføljen din for å miste jobben

Det er en av de verste øyeblikkene som kan skje med deg mens du arbeider - blir avslappet og mister jobben din. Og gjett hva? Arbeidsmarkedet og økonomien er fortsatt svakt og millioner av amerikanere har ikke en stabil jobb. Selv store selskaper, som Wells Fargo, annonserer oppsigelser. Faktisk snakket jeg bare til en venn i forrige uke, hvor hele firmaet stanset og hun mistet jobben sin. Ting som dette kan skje ... og de skjer.

Hvis du tror at du skal bli lagt av (eller selv om du har en stabil jobb), er det noen ting du bør gjøre økonomisk for å være forberedt. Slik kan du forberede investeringsporteføljen din for muligens å miste jobben din.

Forstå hva du har

Det første du må gjøre er å forstå hvilke fordeler du har fra arbeidsgiveren din. På grunnleggende nivå betyr dette at du forstår hvilken avgangspakke du kanskje mottar. Men hvis du virkelig ønsker å være forberedt, bør du tilbringe neste fredag ​​ettermiddag vri gjennom firmaets HR-nettsted og se alle de forskjellige fordelene de tilbyr. Du vil bli overrasket over at mange selskaper tilbyr et bredt spekter av fordeler for sine ansatte, og kanskje selskapene vil være enige om å fortsette disse fordelene for en stund etter at du er lagt av.

Noen eksempler på fordeler som du kan ha nytte av når du mister jobben din, er:

  • Finansiell planlegging råd - Bruk dette for å diskutere dine beste muligheter for din nåværende økonomiske situasjon, spesielt hvis du ikke har inntekt inn
  • Juridisk rådgivning - Bruk dette hvis du trenger å sette opp noen eiendomsinstrumenter, som en vilje, tillit, fullmakt, etc.

Til slutt, sørg for at du sjekker om du også har pensjon. Mange ganger kan dette gå seg vill i svin, og du kan ikke engang vite at du har penger som sitter i en konto for deg. Hvis du har pensjon, sørg for at du vet om du kan ta et engangsbeløp, eller hvis bedriften krever at du tar en definert livrente i pensjon.

Bestem pensjonsplanalternativene dine

Hvis du har en pensjonsordning hos arbeidsgiveren din, må du bestemme pensjonsplanens opsjoner. Dette er viktig for en 401k eller 403b som du kanskje har. Generelt har du fire alternativer:

  • Hold det der det er:Som Harry diskuterte for flere uker siden, kan du bare holde 401k på din gamle arbeidsgiver. Dette er det enkleste alternativet, og det krever ingenting fra din side. Hvis du ikke velger å gjøre noe, og du møter den minste kontosaldoen som kreves av din gamle arbeidsgiver, vil din 401k bare forbli. Den vil utføre med de samme fondene du investerte i opprinnelig - men det vil ikke få noen flere bidrag til det, og du kan ikke bidra lenger til det.
  • Overfør til den nye arbeidsgiverens 401k:Når du får en ny jobb, kan du vanligvis overføre den gamle 401k til arbeidsgiverens nye 401k. Dette kan være et godt alternativ hvis du liker enkelheten ved ikke å ha mange kontoer. Også, hvis din nye arbeidsgiver har en god 401k plan, kan dette være en fin løsning for deg.
  • Rollover til en IRA:Dette er hovedalternativet som mange økonomiske planleggere anbefaler. Det er her du ruller 401k over til en IRA. Dette er et godt alternativ fordi det gir mulighet for mange valg i investeringer - mye mer enn du vil motta i en typisk 401k-konto. Plus, ved å ha mer kontroll, kan du vanligvis få bedre avgifter som stikker med en tradisjonell 401k-konto. Jeg er en fan av TD Ameritrade for å åpne en IRA, fordi de ikke har noen kontoavgifter og lave provisjoner.
  • Cash Out: Til slutt kan du bare utbetale 401k eller 403b. Dette er et forferdelig alternativ, men noen selskaper utbetaler automatisk din 401k hvis den er under et visst minimumsbeløp, vanligvis $ 5000. Så er det på deg å rulle over kontoen. Hvis du legger inn pengene i kontokontoen din og ikke fullfører rullingen, blir du utsatt for skatt og straffer på beløpet du utbetaler. Ikke gjør dette!

Hvis du har en pensjon som tilbyr et engangsbeløp, kan du også følge disse retningslinjene. Du kan vanligvis velge å ta pensjonen som en livrente, du kan rulle over pensjonsfondene til en rollover IRA, eller du kan utbetale. Igjen er Rollover IRA typisk det beste valget.

Pass på at du har eiendeler du kan berøre

Til slutt, når du ser på porteføljen din, må du sørge for at du har eiendeler som du kan røre bør du trenger. De fleste eksperter anbefaler minst en 6 måneders nødfond, men hva om du er arbeidsløs lenger? Du vil kanskje bruke investeringene dine til å støtte deg. Hvis du har alle dine eiendeler i pensjonskontoer, vil du bli utsatt for straffer og ekstra avgifter dersom du trekker pengene tilbake. Dette gjør bare det ikke verdt det! For det andre, hvis du må erklære konkurs på grunn av din økonomiske situasjon, kan ikke pensjonskontoer røres av kreditorer. Så det er til din fordel å IKKE trekke seg fra pensjonskontoene dine.

Her er hva du bør gjøre:

  1. Emergency Fund First -Som jeg nevnte ovenfor, bør du først bruke nødfondet ditt. Dette bør spares kontanter i en kontroll eller sparekonto som du enkelt kan få tilgang til og betaler ingenting for å røre. Prøv å holde minst 6 måneders utgifter på plass i en av disse kontoene.
  2. Meglerkontoer -Hvis du vil investere, men ikke knytte pengene dine til pensjon, bør du investere litt i tradisjonelle meglerkontoer. Disse pengene er alltid tilgjengelige for deg, men du betaler mer skatt på dine investeringsvinster i kontoen. Fordelen er at du får tilgang til disse pengene enklere - for en nødsituasjon som å miste jobben, eller til og med for å kjøpe ditt første hjem.
  3. Ikke rør din pensjonskonto -Jeg kan ikke stresse dette nok. Bare ikke gjør det. Dine penger er beskyttet mot konkurs. Dine penger er beskyttet mot skatter. Bare legg pengene dine der. Det er ikke verdt å ta det ut for å betale noen regninger i det lange løp.

Hvilke andre skritt kan du ta for å forberede investeringsporteføljen for pensjonering?

Skrive Inn Din Kommentar