Liv

Dette er hvorfor SPF 100 solkrem ikke er verdt det (og hva som skal kjøpes i stedet)

Dette er hvorfor SPF 100 solkrem ikke er verdt det (og hva som skal kjøpes i stedet)

Ha på. Solkrem.

Dette lydråd er den eneste australske regissøren Baz Luhrmann kan være bedre kjent for enn hans Leonardo DiCaprio-inkluderende tolkning av "Romeo and Juliet" ... aldri påpeke det faktum det ble skrevet av Chicago Tribune-kolonnisten Mary Schmich.

Alas, berømmelse kan være et ufattelig dyr - men ultrafiolett stråling er det ikke.

Og nå er sommeren endelig her, mange av oss begynner å bære vår vinterblegne hud mot solens kraftige stråler.

Vi vil ikke engang erkjenne muligheten for at du er ikke har solkrem hvem tar ikke en klassisk 90-årig øreorm til hjertet?

Men ditt klokt engasjement for solbeskyttelse vil kreve noen beslutningsprosesser, og solkremgangen vil bli fylt full av SPFs fra 15 til 100, med prislapper som strekker seg rett sammen med dem.

Er det verdt å kjøpe oppgradert, super-høy-SPF solkrem? Gir det faktisk mye mer beskyttelse?

Er SPF 100 verdt det? Hva betyr SPF til og med?

Det raske svaret på SPF-100 spørsmålet er "nei".

Hva mer, ingen solkrem på markedet tilbyr total hudbeskyttelse. Men for å se hvorfor, la oss grave inn i hva den solkremmærkaten faktisk betyr.

SPF står for "solbeskyttelsesfaktor", som "refererer til solkrems evne til å blokkere stråler av ultraviolett B (UVB)", ifølge WebMD. Disse strålene - UVBene - er de som forårsaker solbrenthet, men deres UVA-fettere kan også skade deg. Faktisk, selv om begge typer bidrar til risikoen for hudkreft, er UVA-stråler "tettere knyttet til dypere skader på huden".

Heldigvis, du kan kjøpe solkrem som beskytter deg mot begge typer stråling; det vil si "Bredt spekter" eller "fullt spekter" på etiketten.

Men la oss gå tilbake til SPF selv for et øyeblikk, som bare refererer til UVB-beskyttelse, selv om solkremet ditt tilbyr begge typer. Hva betyr det tallet i utgangspunktet?

Selv om det ser ut som om SPF bør justere seg pent med beskyttelsesfaktor - (en SPF 30 solkrem bør tilby dobbeltbeskyttelse enn en merket SPF 15, ikke sant?) - det er tilsynelatende ikke slik det virker. I det hele tatt.

Faktisk blokkerer SPF 45 bare 1% mer UV-stråler enn SPF 30, som igjen kun gir 3% mer beskyttelse enn SPF 15. Med andre ord, Å bruke ekstra penger på høy-SPF solkrem er et totalt sløsing med penger.

Gjenta: Høy-SPF solkrem er ikke verdt det.

Så, hvilken solkrem bør du kjøpe for å få den beste avtalen?

Selv et blikk på solcreme end-caps dukker opp på Walmart og Target vil fortelle deg at det er mer til denne beslutningen enn SPF.

Fra ansikts lotioner som lover å avverge breakouts til sporty, spray-on versjoner som angivelig gir sine wearers sandbestandige strand ninjaer, finnes det alle mulige solbeskyttelsesalternativer der ute - og de kommer til alle prispunkter på spekteret. (Beklager ordspillet.)

Som med enhver annen personlig pleieproduktbeslutning, kan kjørelengdeet variere; kanskje du bestemmer deg for clear-face lotion er verdt oppgraderingen.

Men den ene tilskriver deg helt sikkert ønsker å se etter - og betale ekstra for hvis det kommer til det - er fullspektret beskyttelse. Vannmotstand er også en ganske god funksjon. Enten du planlegger å svømme eller ikke, kan den varme solen få deg til å svette, så vel som brenne.

Så langt som SPF, vil en ganske liten figur gjøre det. Florida dermatologen James M. Spencer, M.D., anbefaler SPF 30 til sine pasienter... med advarsel om at de gjelder tidlig (en halv time) før du rammer stranden), liberalt og ofte.

"Du kan bare ikke sette den på om morgenen og glemme det," fortalte han WebMD. "Det bryr meg ikke om det er SPF 800," sier han: "etter noen timer er det borte."

Det er spesielt sant hvis du blir våt, aktiv eller begge deler mens du nyter dagen i solskinnet. Selv vannavstøtende solkrem bør påføres hver annen time.

Hvis din hud- og sommerplanlegger er noe som meg, vil du sannsynligvis kjøpe flere flasker. God ting vi har allerede dekket noen enkle solbeskyttelses tips for å holde både din hud og sparekonto trygg fra solen.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en russisk-skotsk floridian hvis hud er i hovedsak fluorescerende. Hun kjøper mye solkrem.

Skrive Inn Din Kommentar