Penger

Hvis en pop-up sier at du er i ferd med å miste data, ikke panikk. Ring til FTC

Hvis en pop-up sier at du er i ferd med å miste data, ikke panikk. Ring til FTC

Hvis du bare hadde minutter før harddisken krasjet, og hvert dokument, bilde- og musikkfil på datamaskinen forsvant for alltid, ville du nok være villig til å ta hjelp fra omtrent alle - i hvert fall det er det som svindlere håper på.

Federal Trade Commission vet det.

Det er derfor denne uken, tar tjenestemenn en rekke tiltak for å beskytte deg og sprenge dem som er forpliktet til å stjele dine hardt opptjente penger.

Den 12. mai annonserte FTC 16 nye tiltak, herunder juridiske klager, bosetninger, anklager og skyldige anklager, som involverte villedende tech support selskaper.

Hvordan Tech Support Svindlere lure deg

Mange av disse svindelene fungerer på samme måte.

De starter med en popup i nettleseren din som ser ut som om den er fra Microsoft. Varselmeldingene er presserende og ment å få deg til å handle før du tenker.

I noen tilfeller vil popup-vinduet etterligne blå feilskjermer. I andre vil det etterligne et varsel fra et populært antivirusprogram. Uansett vil meldingene være like. Du vil se en melding som varsler deg om et problem på datamaskinen din og en melding om å ringe et gratisnummer for å få hjelp.

Ifølge FTC krever de mest aggressive meldingene forbrukerne å ringe umiddelbart eller risikere å miste personopplysninger.

Noen vil til og med vise nedtellingsklokke for å få deg til å føle en enda større følelse av haster. Hvis du ringer det telefonnummeret, snakker du direkte med din svindler.

Når du er på telefonen, er scammers mål å være overbevisende og insisterende.

De fleste samtaler starter med scammer som fungerer som teknisk støtte og ber deg om å gi dem ekstern tilgang til datamaskinen din. Herfra vil scammeren late som å kjøre en diagnostisk test for å løse ditt fiktive problem.

Svindleren vil da prøve å overbevise deg om at det første varslet som ber deg ringe var sant, og prøv å få deg til å betale for å få problemet ditt løst.

Ifølge FTC kan svindlerenes "tjenester" være relativt små handlinger som å selge sikkerhetsprogramvare, du kan få gratis på nettet eller late som å løse et problem som egentlig ikke eksisterte. Eller de kan være skadelige og bruke ekstern tilgang til å installere skadelig programvare som vil hjelpe dem med å stjele personlig informasjon fra deg senere.

Hvis du prøver å motvirke deres argumenter og sier at du ikke trenger hjelp med å fikse problemet ditt, vil svindleren forsøke å overbevise deg om at ingen andre kan fikse problemet for mindre penger.

I mange tilfeller kan svindelen være vanskelig å se, spesielt hvis den første popupen var overbevisende nok til å få deg til å ringe gratisnummeret.

Hvordan FTC bekjemper Tech Support Scams

De siste handlingene er en del av en internasjonal operasjon som spenner over flere stater som inkluderer et partnerskap med Indias regjering for å slå ned på utenlandske selskaper som lider av amerikanske forbrukere.

"Teknisk støtte svindler byttedyr på folks frykt for å miste viktig arbeid, familiebilder eller sensitiv identifikasjonsinformasjon," sier floridaadvokat Pam Bondi. "Bruke den frykten, svindlere lure tusenvis av forbrukere til å betale millioner av dollar for å fikse problemer som aldri eksisterte."

Mange av svindlere står nå overfor anhold, og andre har fått tilbake pengene de stjal. Noen økonomiske straffer var mer enn 1 million dollar.

Det er ennå ikke klart hvordan FTC vil få pengene tilbake til folket disse svindlerne har gjort seg skyldig i. Men hvis du tror at du kanskje har vært offer for denne typen svindel, vær sikker på å rapportere hva som skjedde med FTC.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar