Penger

Her er hva vi fant da vi slengte en database med 1M + forbrukerklager

Her er hva vi fant da vi slengte en database med 1M + forbrukerklager

For et år siden visste du nok ikke mye om noe om forbrukerfinansieringsbyrået.

Men med byrået presset inn i søkelyset takket være rettssaker over hvem som skulle kjøre byrået - Mick Mulvaney eller Leandra English - har du sikkert hørt om CFPB ganske mye. Jeg mener, det er enda historier om a hemmelig Harry Potter-tema hæren innenfor organisasjonens rangerte mål å motstå deres nye sjef.

President Donald Trump har utnevnt Mulvaney, hans budsjettdirektør, som fungerende direktør for byrået. Men engelsk, visedirektøren, hevder å ha myndighet til å drive byrået og har innlevert en søksmål, som fortsatt er under behandling.

CFPB er byrået som nivellerte en $ 185 millioner bot mot Wells Fargo over alle disse falske regnskapene. Og selv om oppdraget sitt har endret seg siden Mulvaney tok roret, er det fortsatt i forkant med å beskytte forbrukere når det gjelder studielån, kredittkort, bankkontoer og andre finansielle instrumenter.

En av CFPBs mest bemerkelsesverdige funksjoner er dens database av nesten 1 million klager mot finansinstitusjoner, som banker, kredittrapporteringsbyråer og til og med bitcoin enabler Coinbase. Når du klager, sender CFPB den til firmaet du heter i klagen.

Det er nyttig for folk som leter etter en ny bank, fordi du kan sortere etter klager mot en institusjon. Det er også nyttig for finansielle selskaper som prøver å dempe oppførsel som tegner mange klager. Innkalling av klage kan også føre til en positiv oppløsning for en kunde.

Med forandringen i ledelse spurte jeg CFPB om fremtiden for denne databasen. Jeg fikk dette svaret fra CFPBs seniorrådgiver John Czwartacki: "CFPB har fortsatt å godta og publisere forbrukerens klager uten avbrudd eller endring."

For å forstå hvilke typer klager CFPB mottar og hvilke selskaper som oftest blir klaget over, tok jeg et dypt dykk inn i dataene tidligere i år. Denne ferske grafikken forteller deg alt du har ønsket å vite om CFPB-klage databasen:

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Kristy Gaunt er en illustrativ designer på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar