Annen

GF ¢ 029: 7 Finansielle rådgivere jeg vil gjerne slå i ansiktet

GF ¢ 029: 7 Finansielle rådgivere jeg vil gjerne slå i ansiktet
http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_29_.mp3

Folk som kjenner meg, vet at jeg ikke er en veldig voldelig fyr.

Jeg har aldri vært i en nekekamp i hele mitt liv, jeg roper sjeldent aldri (unntatt når St. Louis-kardinaler vil blåse en fire løpsled i bunnen av niende), og jeg dekker ansiktet mitt med en pute når det er en konfrontasjon på TVen (fortsett å le ... min kone gjør).

Kort sagt, min personlighetstype er en som stadig smiler, og kan lett merkes som "Joe Cool".

Men, som et menneske, er det noen hendelser som får meg til å virkelig fyrte opp.

En av de største tingene som får meg til å bli sparket opp?

Finansrådgivere som løgner, stjeler og jukser.Dette er menneskene i min bransje som gir økonomisk planlegging et dårlig navn (Madoff noen?), og dessverre er de overalt.

Jeg har vært i bransjen i over 12 år, og jeg har hatt utallige innkjøp med disse typer rådgivere, og til tross for min avslappede personlighet, vil jeg ikke annet enn å slå dem i ansiktet, alvor.

Jeg vil dele noen økonomiske rådgivere forferdshistorier som andre kunder har delt med meg, erfaringene, og la oss bare se om du ønsker å trekke en Rocky Balboa på ansiktet deres også.

Ansvarsfraskrivelse: Ingen finansielle rådgivere ble faktisk skadet under skrivingen av dette innlegget.

1 "12%" Advisor

For noen år siden konkurrerte jeg for en kundes virksomhet. Jeg var en av to andre rådgivere som ble intervjuet, og jeg ga mitt tradisjonelle spiel. Det viser seg at en av gutta jeg opplevde hadde garantert til den potensielle kunden at han kunne gjøre 12% på aksjemarkedet.

Nå, husk at dette ikke var før 2008, og selv om det var, ville det ikke være noe som helst. Rådgiveren brukte grunnleggende verdipapirfond og hadde fortsatt hederligheten til å hevde at klienten min at han kunne ville få ham en garantert 12% avkastning.

Jeg var i sjokk.

Heldigvis så den potensielle klienten gjennom røyk og speil og valgte ikke ham, og valgte meg i stedet.

Lært en lekse: Hvis du noen gang kommer over enhver type rådgiver som garanterer deg noe avkastning, og ikke sier deg en fast livrente, en CD eller en slags forsikret obligasjon - ikke faller for det. Det er for godt til å være sant. Kom raskt ut av kontoret.

2 "Overladingskonversjonen er valgfri" Rådgiver

Jeg hadde en gang en person som kom til meg som var veldig misfornøyd med deres nåværende økonomiske rådgiver. De hadde mistet mer penger enn de ville, og forstod virkelig ikke hva de hadde. Da jeg fikk en sjanse til å se på porteføljen av aksjefond, merket jeg at alt de hadde, var B-aksjefond.

For de av dere som ikke vet, er B-aksjer for det meste nå ikke-eksisterende. Selv om jeg ikke kan være sikker på hvorfor, er det min kjære at de ikke er rundt lenger fordi for mange rådgivere misbrukt. Hvis de fortsatt kunne selge dem, kunne rådgiveren gjøre en fin kommisjon, og klienten ville aldri vite det.

Nå er det ikke kommisjonen på B-Share som gjør dem så dårlige, det er det faktum at de fleste hadde en seks til syv års oppgivelsesperiode. Det betyr at hvis du kjøper fondet, må du holde det i minst seks eller syv år før du kan likvide det uten straff.

Klienten på kontoret min hadde ingen anelse om hva en B-andel var, og viktigst hadde ingen anelse om at hun hadde en overgivelsesavgift knyttet til den. Så her er hun - fast i investeringer som har mistet mer penger for henne enn hun hadde ønsket, og hun kan ikke gjøre noe med det, fordi hvis hun solgte det, måtte hun betale en overgivelsesgebyr på toppen av sine tap . Snakk om et slag i ansiktet.

Lært en lekse: Les alt utskrift og sørg for at du forstår om investeringsproduktet ditt har noen form for overgivelsesgebyr knyttet til den.

3 "Tellingen om sannheten er valgfri" Rådgiver

En annen gang hadde jeg en klient som var pensjonert, og vi var i ferd med å rulle over hans 401 (k) og pensjon. I våre samtaler hadde jeg lært at han hadde kjøpt en fast livrente på sin lokale bank et par år før. Siden de ønsket å konsolidere alle sine investeringer, var de mer enn komfortable å overføre alt til meg - men jeg visste at de nettopp hadde tatt ut den faste livrente noen år tidligere.

Min tilbøyelighet var at det var sannsynligvis noen form for overgivelsesgebyr knyttet til den. Jeg spurte om dette til klienten, og de var under inntrykk av at det ikke var en overgivelsesavgift, og at de kunne ta pengene sine; rektor og interesse, og gå bort når som helst.

Hvorfor trodde de det, spør du? Fordi det er det som rådgiveren hadde fortalt dem. Rådgiveren hadde fortalt at de kunne ta ut investeringen, ta sin garanterte interesse til enhver tid, og gå bort med alt uten straff.

Nå, når jeg hørte det, så mye som jeg ønsket å tro på dem, visste jeg at noe hørtes fisket. Jeg hadde dem ringe til banken og snakke med rådgiveren for å avklare hvordan det egentlig fungerte. Som det viser seg, var det ikke slikt i det hele tatt.

Ja, de kunne gå bort med rektor, men all interesse som de påløp ville bli fortapt, og i deres tilfelle var det omtrent $ 7000 at de skulle gå på bordet.Tydeligvis var vi ikke i ferd med å gi opp en stor del penger bare for å konsolidere, så vi forlot det som å besøke når overgivelsesperioden utløp - som var fire år unna!

Lært en lekse: Bare fordi rådgiveren forteller deg noe betyr ikke nødvendigvis at det er sant. Hvis noe høres for godt ut til å være sant, be om det skriftlig.

4 Den "Jeg liker å Churn" Advisor

Og nei, vi snakker ikke om å smøre smør. Jeg snakket med en annen potensiell klient som vurderte å bytte rådgivere, og selv om de bodde i en liten by i Midtvesten, hadde de på en eller annen måte begynt å gjøre forretninger med en rådgiver fra New York.

De hadde vært hos denne personen i flere år, og hadde en anelse at ting ikke var alt det de syntes. De trodde kanskje at rådgiveren solgte penger og kjøpte andre midler bare for å tjene en kommisjon, og siden jeg var fyren de tenkte på å ansette, var de interessert i at jeg skulle ta en titt.

Etter å ha gjennomgått kontoutskrifter og handelsbekreftelser, var det raskt og enkelt tydelig at det var det som ble gjort. Sikker nok solgte rådgiveren A-aksjer; en annen type fond, og snu rett rundt og kjøpe andre B-aksjer, noen ganger var det samme fond. Det var ikke noe annet enn det faktum at rådgiveren gjorde en kommisjon på hver av disse handler.

Lært en lekse: Hvis du bruker en rådgiver på et provisjonsbasert forhold, være på utkikk etter en tilstrømning av uvanlige handelsbekreftelser. Hvis du ser mye aktivitet, kan det være verdt å spørre om.

5 "Jeg kan bruke noe, jeg skjer bare for å bruke mitt eget selskaps gjensidig fond" -rådgiver

Jeg hadde nettopp møtt noen folk som nylig hadde flyttet i staten fra østkysten. De ble henvist til meg fordi de var utilfredse med rådgiveren at de hadde vært med. Rådgiveren hadde jobbet for en av de store forsikringsselskapene som også har egne proprietære verdipapirfond.

Rådgiveren hadde alltid gjort krav på dem at han kunne bruke alle typer investeringer han ønsket. Det jeg syntes morsomt om det var når du faktisk så på kontoinnehaverne, over 80% av alle sine investeringer var med selskapets fond. deres eget proprietære produkt.

Hva var enda mer en haug med crap, var selve midlene selv var fryktelig. Deres track records var dårlige, deres avgifter var høye, og deres ytelse lignet en 16-åring som forsøkte å gjøre det i NFL; det skjedde bare ikke.

Lært en lekse: Hvis du bruker en rådgiver som jobber for et stort selskap, være på utkikk hvis de alltid anbefaler sitt eget selskaps midler.

6 "Jeg vet at du er 80 og bør være i en CD, men la oss sette deg i en risikofylt investering" rådgiver

Dette er typen rådgiver som fortjener mer enn bare et slag; kanskje et øyehals, et kne til lysken, eller kanskje en "folkens albue" fra The Rock.

Jeg hadde en klient hvis mor hadde forretninger med en annen rådgiver et par byer over. Datteren hadde en morsom følelse av rådgiveren, så hun oppfordret moren til å overføre til meg.

Da hennes mor brakte inn hennes kontoutskrifter, kunne jeg ikke tro det jeg så. Jeg hadde bedt datteren og moren hva hensikten med deres investeringer var, og begge var enige om at sikkerhet for rektor var en stor bekymring. Moren hadde levekostnader å møte, og hun skulle trenge penger i noen av investeringene i den ikke altfor fjerne fremtiden.

Når jeg hører en 80-årig enke, fortell meg at hun er bekymret for sin rektor, og hun trenger tilgang til pengene på kort tid, umiddelbart tenker jeg på CDer, pengemarked eller sparekonto.

Vel, ikke denne rådgiveren. Nei, denne rådgiveren la de fleste av pengene sine til forskjellige foretrukne aksjer og langsiktige obligasjoner.

En av de foretrukne aksjene hadde en løpetid på 2040. Nå, for de av dere som ikke forstår hvordan foretrukne aksjer fungerer, de ligner en hybrid av en aksje og et obligasjon, slik at de kan svinge som en aksje, og betale rente som et bånd.

Vel, da moren trengte pengene, var renten svingende og i løpet av få måneder hadde hun så en 30% reduksjon i hovedstol på de foretrukne aksjer. Da hun trengte å utbetale disse investeringene for å generere litt penger, tok hun et stort tap i prinsippet. Sikker på at investeringene hennes betalte et svært høyt utbytte på den tiden, men det var lite trøst etter å ha tatt en så stor suksess på pengene hennes.

Lært en lekse: Hvis du mener at du trenger å få tilgang til pengene i dine investeringer på kort sikt, ikke la en rådgiver være med på å kjøpe noe annet enn en CD.

7 "Min produkter har ikke avgifter" -rådgiver

Dette er den typen fyr som jeg egentlig ikke ønsker å slå i ansiktet, jeg vil helst bare ha en god chuckle med ham. En gang konkurrerte jeg med en annen rådgiver som tilbyr en fast livrente som deres eneste investeringsløsning. De var en ren forsikringsagent, og det var tydeligvis alt han kunne tilby.

Når klienten valgte meg som sin rådgiver over forsikringsagenten, var de ikke så glade, og de var så skuffet i klientens beslutning at de var tvunget til å fortelle dem (i en nedlatende tone) at deres produkter ikke hadde noe avgifter, mens min gjorde, og at de (mine klienter) gjorde en fryktelig beslutning.

Ingen avgifter, va? Vel, ja, hvis du kjøper en fast livrente som garantert deg 3%, får du 3%. For noen å bruke argumentet om at deres produkter ikke har noen avgifter, er det latterlig.Det er et gebyr for alt; Det er ikke noe som en gratis lunsj.

Lært en lekse: Hvis rådgiveren din forteller deg at deres produkter ikke har noen gebyrer, vil jeg foreslå at du først forhindrer deg i å spre seg i latter. Ta deretter bort deg selv og sprint ut av kontoret.

Har du noen gang hatt en dårlig opplevelse med en finansiell rådgiver som du ønsket å slå i ansiktet? Bryt ut bokseshanskene dine og del i kommentarene nedenfor.

LagreLagre

Skrive Inn Din Kommentar