Investere

Bremsen og ankeret

Bremsen og ankeret

Har du noen gang startet bilen din, begynte å kjøre, og la merke til at det føles litt trist? Så trist at for å akselerere må du skyve pedalen til gulvet bare for å bevege seg fremover. Visst, din første tanke er: Hvorfor snudde jeg ikke denne scrapheap av metall for noe spanking nytt i løpet av sommeren Cash for Clunkers-programmet? Da skjønner du at du forlot parkeringsbremsen på; Deretter frigjør du det og går videre som forventet.

Dette er en vitbokrapport utarbeidet av Burt White, Chief Investment Officer på LPL Financial

Interessant nok, det er akkurat det scenariet som markedet opplever akkurat nå. Sjåføren i dette tilfellet er Federal Reserve (Fed) som har "pedalen til metallet" med lave renter og enkel pengepolitikk i et forsøk på å akselerere markedet, vår versjon av bilen, fra sammentrekning til vekst. Bremse bilen ned er markedets versjon av en parkeringsbremse, som økonomisk har vært slumping boligmarkedet og den betydelige ledigheten i Amerika.

Men å kjøre denne økonomiske bilen fra lavkonjunktur til utvinning er en vanskelig oppgave som har markedet på kanten og noe forklarer at markedene har stått i gevinster de siste par månedene. Selv om vi trenger nok stimulus og imøtekommende pengepolitikk for å kunne kjøre rask nok til å akselerere økonomien til jevn vekst, kan vi ikke risikere å kjøre for fort, noe som vil føre til en enda mer devaluert dollar, bølgende underskudd og høye inflasjonsforventninger.

Så hvordan vet kjøreren hvor fort å kjøre og enda viktigere når man skal overgå fra trykk på gasspedalen for å tappe bremsene? Svaret begynner med en undersøkelse av hvilke faktorer som er tilstede som kan stoppe vår økonomiske vekstbil. Enkelt sagt er det to måter å stoppe denne økonomien: Bruk bremsene til å bremse veksten eller slippe et anker for å hindre vekst.

Er det en bremse eller et anker?

La oss innse det, måten man velger å senke eller til og med stoppe saker. Tross alt går det fra 60 miles i timen til en død stopp med bremser sikkert forskjellig enn å si, krasje inn i en murvegg. Sluttresultatet kan være det samme (en stopper), men effektene er litt annerledes.

Uansett om transportmodusen din er bil, båt, tog eller noe annet enn å gå tom for gass, er det to primære metoder for å senke til et stopp. Disse kan løst karakteriseres som brems og anker. Under bremsescenarioet forsinker et bevegelige objekt seg selv, som en måte som en bil, tog eller en person kjører, bremser ned for å stoppe. Ankeret derimot er der det bevegelige objektet reduseres av en separat kraft, som en båt som drar et anker, en feil stoppes av en vindrute, en bil med parkeringsbrems på eller en person som krasjer i en vegg. Mens både bremsen og ankeret kan være effektive metoder for å redusere momentum, hver tilbyr varierende grad av fordeler og konsekvenser. I det siste har markedet vært nervøst for konsekvensene av egne bremser og ankre.

Nærmere bestemt har markedet vært bekymret for utsiktene til noe som kan bremse det økonomiske utvinningen som har bidratt til å gjenoppta veksten etter den verste nedgangen siden 1930-tallet. For markedet har de primære ankre vært det slumping boligmarkedet, samt de enorme tapene som økte etter hvert som økonomien var sterkt kontraherende. Den primære bremsen bekymrer markedene er når Fed vil bestemme seg for å slappe av sin enkle pengepolitikk og lave renter i et forsøk på sidetrinns akselerere økonomisk vekst og frykten for inflasjon.

Vi har kuttet løs ankre

Mens økonomien er langt fra drift på normale nivåer, har de to primære hindringene (eller ankre) til vekst vært slumping boligmarkedet og økende ledighet. Men etter hvert som økonomien har blitt bedre, har begge disse ankrene alle blitt "kuttet løs". Fra et boligperspektiv ble eksisterende boligsalg bunnet i midten av 2009 og har siden vært på vei oppover, takket delvis til New Home Buyer Tax Credit [Figur 1]. Boligprisene har også begynt å stabilisere seg. Som følge av dette ble boligankeret som var et drag på økonomisk vekst, redusert og er nå nesten "kuttet løs" fra å bremse ned dette økonomiske utvinningen.

Det andre ankeret har vært et mer betydelig problem. Stigende arbeidsledighet forårsaket av selskaper "rettstørrelse" til redusert kundeefterspørsel førte til betydelige avslag, redusert arbeidstid og førte til en arbeidsledighet som har toppet 10% for første gang siden 1982. Imidlertid antyder de nyeste dataene at Arbeidsmarkedet er bedre og kan ikke lenger være et anker som holder tilbake økonomisk vekst. I november '09 sysselsettingsrapport utgitt av arbeidsdepartementet ble ikke-lønnslønnene redusert med bare 11 000 arbeidsplasser for måneden, det laveste beløpet siden slutten av 2007 [figur 2]. Enda viktigere, viser resultatet at økonomien ligger svært nær å gjøre nettjobber og har fått seg fint fra de verste nivåene av denne lavkonjunkturen, da det var vanlig å miste 500 000 til 725 000 arbeidsplasser per måned.

Ved å bekrefte at sysselsettingssituasjonen er i ferd med å øke, økte gjennomsnittlig timelønn nesten $ 0,10 per time, noe som er svært viktig når det samles over millioner av ansatte som arbeider mange timer i uka [figur 3]. I tillegg har overtidstimer i industrisegmentet økt, da økte bestillinger og etterspørsel fra kunder har resultert i flere arbeidstimer.

Sluttresultatet er at færre mennesker mister jobb, flere timer blir jobbet, og den gjennomsnittlige timelønnen har økt litt. Dette gir svært godt for ansettelsessituasjonen i USA. Som sådan ser det ut til at både boliger og arbeidsledighet ikke lenger er betydelige ankre som begrenser veksten i denne økonomien. Så hvorfor har ikke markedet vært mer spent?

Frykten skifter fra ankrene til bremsene

Markedet, til tross for nyheten om at de to største ankrene har vært alt annet enn "kuttet løs", har stanset de siste par månedene. Årsaken er at markedet har skiftet sin bekymring fra ankrene som holder den tilbake til frykten for at føreren av dette økonomiske utvinningen kan for tidlig eller for raskt sette på bremsene. Husk at enten ankre eller bremser kan bremse denne økonomien. Frykten er at gitt den forbedrede økonomiske bakgrunnen, spesielt på bolig- og sysselsettingsfronten, vil Fed komme til den konklusjon at økonomien ikke trenger sin enkle pengepolitikk og lave renter for å opprettholde veksten, og det vil begynne å trekke tilbake sin stimulus eller sett på bremsene.

Selv om dette virkelig er en frykt, tror vi at Fed innser at til tross for forbedringer, forblir økonomien skjøre og fortsetter å trenge innbydende pengepolitikk for å drivstoff og opprettholde vekst. Derfor er det mer sannsynlig at denne tilnærmingen vil bli implementert nærmere midt i slutten av 2010. I tillegg har Fed vanligvis vist tegn på at den favoriserer vekst over inflasjon, noe som er best vist ved å planlegge lønnsvekst uten lønnsvekst mot Fed-fondskursen. Legg merke til at følgende tilbakeslag (de gråområdene) Fed ikke økte Fed-fondene godt før jobber vokste bærekraftig i 100.000-300.000 per måned. Faktisk, etter de tre siste tilbakeslagene, begynte Fed ikke å øke prisene til markedet var gjennomsnittlig jobbvekst i henholdsvis de foregående 6 og 12 måneder med henholdsvis 246 000 og 211 000 arbeidsplasser.

På annen måte, etter de tre siste tilbakeslagene, ventet Fed til en gjennomsnittlig 2,5 millioner nye arbeidsplasser ble opprettet til de begynte å øke renten for å bremse økonomien. Det er langt fra hvor vi er nå. Husk at til tross for den dramatiske forbedringen i arbeidslandskapet, tapte denne økonomien fortsatt 11 000 jobber i forrige måned og er langt fra å vokse med 100 000 eller flere jobber per måned på en bærekraftig måte.

Gitt markedets skittthet over Feds potensielle politiske tiltak, er det naturlig for markedsdeltakere å være opptatt før Federal Reserve FOMC møter og deretter føle lettelse etter møtene. Dette manifesterte seg i 2004, hvor i de tre FOMC møtene før Fed hevet satser solgte markedet i gjennomsnitt 1,2% i de to ukene som gikk inn i møtene og deretter samles 1,3% i måneden etter møtene. Vi har sett den samme handlingen de siste to FOMC møtene i september og november 2009, hvor markedet falt i gjennomsnitt på 1,0% i de to ukene før møtene, og samlet i gjennomsnitt 3,7% i måneden etter.

Derfor, på vei til FOMC-møtet 16. desember 2009, var det forståelig at markedet solgte et par prosentpoeng og var nervøs, hvilken pedal Fed vil fortsette å trykke: bremsen eller gassen. Men med Fed igjen å erklære sin fot på gassen, har markedene rallied ("Santa Claus Rally?") Å lukke inn på 2009 aksjemarkedet høyder.

Fed vil etter min mening forbli fast på gasspedalen for resten av 2009 og inn i tidlig 2010, som i kombinasjon med ankrene at dette markedet i hovedsak har "kuttet løs", peker på et attraktivt miljø som favoriserer stigende aksjekurser, høyere råvareverdier og fortsatt økonomisk vekst.

VIKTIGE OPPLYSNINGER

  • De meninger som er uttrykt i dette materialet er kun for generell informasjon og er ikke ment å gi eller tolkes som å gi spesifikt investeringsrådgivning eller anbefalinger til noen. For å finne ut hvilke investeringer som kan være hensiktsmessige for deg, ta kontakt med din finansielle rådgiver før du investerer. Alle referanser som er referert er historiske og er ingen garanti for fremtidige resultater. Alle indekser er ustyrte og kan ikke investeres direkte.
  • Aksjeinvestering innebærer risiko inkludert tap av hovedstol.

Skrive Inn Din Kommentar