Investere

Hvordan vår aldrende verdensbefolkning kan føre til en økonomisk krise

Hvordan vår aldrende verdensbefolkning kan føre til en økonomisk krise

Denne artikkelen ble skrevet av OilPrice.com som fokuserer på fossile brensler, alternativ energi, metaller, oljepriser og geopolitikk.

Siden hele veien tilbake på 1960-tallet, har den blitt portrettert som en truende og forestående økonomisk shockwave som en dag ville rocke hele verden. Imidlertid, i disse dager, ble arrangementet sett på som en fjern futuristisk skikkelse 50 eller flere år unna, og for mange var det virkelig ikke tatt alt så alvorlig.

Nå "fremover" 50 år til 2010, og plutselig er denne fryktede situasjonen ikke bare truende av i nær horisonten eller svinger rett rundt hjørnet, men har nå faktisk kommet med en enorm trute.

Fremtredende økonom Niels Jensen, senior partner av "Absolute Return Partners" i London, forklarer at "Vi kan ikke alle eksportere vår vei ut av problemet. Det er en global tilpasning som må skje, og når den gjør det, vil det få alvorlige konsekvenser for alle. "

Etter hvert som større og større deler av verdens befolkninger beveger seg nærmere pensjonisttilværelsen og begynner å bruke ut av deres besparelser eller begynner å "ringe inn" sitt gylne nestegarn, sikkert sikret seg bort for dem i pensjonsmidler og pensjonskonto over hele verden, hva Vil de faktiske økonomiske effektene være?

Ifølge John Mauldin,

"Det er mer enn bare en kredittkris og en statsunderskudskrise i vår fremtid. Et stigende nivå av pensjonister til arbeidere skjer selv når jeg skriver. Og USA er ikke for en gang midtpunktet av problemet. "

Så mens vi i vest har forblitt minst eksternt kjent siden 1980-tallet at "Baby Boomers", født som et direkte resultat av soldater som var glade for å komme hjem etter andre verdenskrig, kom nærmere pensjonsalderen, glemte vi på en eller annen måte at ordet "verdenskrig" refererer faktisk til hele verden!

Imidlertid var 80-tallet en blomstrende tid for "Jeg, Meg og Mine" mentalitet, og mange av de største økonomiske prognostisererne overbeviste ikke engang factoring i virkeligheten av gradvis aldrende befolkninger over hele verden, i deres beregninger for det nye årtusen .

Mr. Mauldin forklarer at vi fikk oss inn i dette store rotet på grunn av mange år med å bruke penger vi ikke hadde, da "et stort antall land ... ble kredittkriminelle og brukt utover deres midler, årets utgang. Omvendt land med store overskudd i byttekontoer (for eksempel Kina, Japan og Tyskland) var bare for glade for å levere stoffet til den berusede. "

Mauldin fortsetter deretter å forklare det,

"Det er derfor for forenkløst å foreslå at bare underskuddslandene skal klandre. Leverandørene av kreditt må akseptere at de ikke har noen liten del av ansvaret, akkurat som narkotikahandlerne gjør når de leverer junkier. "

Hva er løsningen?

Så en åpenbar løsning for å få hele planeten tilbake på sporet er at «underskuddnasjonene» blir langt mer disiplinert og begynner å spare mye mer og bruke mye mindre, mens de "store overskudd" -nasjonene faktisk burde lokke sine borgere til å få ut og prime pumpen av økonomien ved å investere og bruke mer, der de ekstra utgiftene er godt innenfor grunn.

Et problem som ikke er så lett å overvinne er imidlertid at vårt "Dependency Ratio" globalt, som for tiden er "30" over hele verden, vokser eksponentielt hvert år. Beredskapsforholdet for hver nasjon er beregnet for å bestemme antall personer som er 65 år av en gruppe på hver 100 mennesker mellom de såkalte "produktive" eller "working" alderen 15 til 64 år.

Jo høyere som vår "Dependency Ratio" øker, jo færre mennesker vi har tilgjengelig for produktivt arbeid for å fortsette å betale for eksistensen av de som er for gamle eller ute av stand til å jobbe. Det er fryktet at vi i de siste 30 årene har sett "Dependency Ratio" som vokser i løpet av de siste 30 årene, så snart vi kan nå et punkt der bare kostnaden for å støtte våre eldre vil nå et nivå som kan føre til økonomisk katastrofe, ikke bare nasjonalt for noen få gjeldsnasjoner, men globalt for hele planeten.

Avhengighetsproblemer

Men som problemet er ikke bare et spørsmål om bekymring i vest. For eksempel, i USA, er "Dependency Ratio" for tiden 19 og forventes å nå 34 år 2050. Men landet som aldrer raskest i hele verden er i øst.

Japan, som for øyeblikket sliter med å støtte en rekke pensjonister som plasserer Dependency Ratio på 35 i dag, forventer å øke dette tallet til en astronomisk 76 innen år 2050. Mens den japanske økonomien har slitt med å holde hodet over vannet under sin nåværende 20 år med å bremse sin en gang vitale og kraftige økonomi, innser Japan nå at det er nasjonal økonomisk politikk fra fortid og nåtid, nå klarer å posisjonere den en gang mektige økonomiske titanen for et stort fall.

OK, så hvis de økonomiske gigantene i vår siste historie, USA og Japan begge har rammet veggen, så kan dette være en perfekt mulighet til å se noe økonomisk sollys i Europa, ikke sant?

Feil! Faktisk sier flere fremtredende økonomer at Europa faktisk kan bli verre enn Japan, på grunn av mye lavere prosenter av besparelser, noe som gir alvorlige bekymringer angående helse og bærekraft i Europas hele velferdsmodell.

Ifølge IMF vil kostnadene for "aldersrelatert utgifter" over hele Europa snart føre til at offentlig gjeld til BNP vokser til over 400%, med Spania og Hellas på over 600%, med mindre den eksisterende velferdsmodellen blir alvorlig redusert.

Til sammenligning er Japan, for tiden verdens høyeste offentlige "gjeld til BNP" -forhold i dag, bare rundt 225%. I mellomtiden, ifølge de fleste økonomiske beregninger, en gang i midten av dette århundret, vil både Kina og Russland faktisk ha høyere avhengighetsforhold enn de som er funnet i EU!

Imidlertid er det definitivt et sølvfôr og lyse solstråler klart synlig i den andre enden av den globale økonomiske togtunnelen. Dette er i pat, på grunn av mange nyutviklede økonomier rundt om i verden. Disse nasjonene vil snart og i noen tilfeller allerede nå tilby fantastiske investeringsmuligheter som tårer godt over mange av de tradisjonelle, mer modne markeder.

Klar til å vokse

Disse økonomiene er primerte og forberedt på å vokse sterk, rask og fortsetter å utvide, da hele land som helhet, samtidig forlater sin status som 2. og 3. Verden nasjonene bak dem, da de nå globalt blir ønsket velkommen til "1. Verden for aller første gang.

Vi snakker land som: Brasil, Chile, Colombia, Tsjekkia, Egypt, Ungarn, India, Indonesia, Israel, Malaysia, Mexico, Marokko, Peru, Filippinene, Polen, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand og Tyrkia , for bare å nevne noen av de mest åpenbare "opp og kommende" alternativene som er tilgjengelige for seriøse investeringshensyn.

Disse tidligere underutviklede landene har svært unge befolkninger og en stor og dedikert arbeidsstyrke som ikke har blitt bortskjemt eller gjort tett og lat ved å leve det "gode livet" med svært lite innsats investert i flere tiår hvis ikke århundrer

Hvis de samme landene og individer som har klokt og vellykket satt en rimelig sum penger til side for en regnfull dag, er nå klar til å gi seg selv, så vel som resten av verdensbefolkningen med en gigantisk skinnende økonomisk regnbue, deres dag i solen er nettopp kommet.

Fornuftig å investere besparelser i disse nyutviklede økonomiene, som har potensial til å levere eksepsjonell avkastning og mye høyere levestandard for seg selv, så vel som resten av befolkningen i Planet Earth, kan vise seg å være bevegelsen som reddet oss alle og laget de innsiktige investorene har svært imponerende gevinster i prosessen.

Skrive Inn Din Kommentar