Penger

Er Cover Letters Dying? Kanskje, men her er hvorfor du burde skrive dem uansett

Er Cover Letters Dying? Kanskje, men her er hvorfor du burde skrive dem uansett

Du søker om din drømmejobb - eller bare en jobb som betaler mer enn hva du har pådratt akkurat nå.

Etter å ha skreddersydd ditt CV til stillingsbeskrivelsen, besatt du over hvert enkelt ord. Så gjør du din signifikante andre les den omtrent 23 ganger.

Når du bestemmer deg for at den er perfekt, går du videre ... til omslaget. Dun, dun, dun.

Det er dokumentet på én side som skal legge til personlighet i punktopptaket ditt.

Online råd sier, Vær kul. Vær interessant. Forestilling; ikke fortell. Gjør deg selv skinne gjennom skjermen.

Jeg svarer, Sukk.

Bortsett fra de "Vi beklager. Du er bare ikke den rette passformen. Vi vil ikke utdype hvorfor; vi vil bare la deg miste søvnen over det "svar, omslaget er uten tvil den verste delen av jobbsøkingsprosessen.

Men tider kan endres, i det minste ifølge Jobvite's 2017 Jobseeker Nation Report utgitt tidligere i år.

Undersøkelsen viste at nesten halvparten (47%) av amerikanske arbeidstakere ikke engang plaget av å sende et følgebrev når de søkte på deres nåværende jobb. I tillegg rapporterte 74% av rekruttererne ikke å vurdere dokumentet når en kandidat ble vurdert.

Jobvite konkluderte med at, ja, omslaget er død - eller i det minste døende.

Hva er poenget med et følgebrev uansett?

Kan du virkelig passe hele ditt vesen til en side med Times New Roman-tekst?

Ikke egentlig, men Det opprinnelige formålet med et følgebrev var å legge til litt teft på det rettferdige, punktspissede CV.

"Det er et kjøretøy som følger med ditt CV, portefølje eller hva det er du sender inn," sier Loren Margolis, administrerende direktør for opplæring og lederskapsmessig suksess. Hun tilbrakte ni år som leder og karriere coach på Columbia Business School.

Margolis sier at brevbrevet også er et flott sted å uttrykke ditt ønske om å bli innkalt til et intervju, noe du ikke nødvendigvis kan gjøre i ditt CV.

Det er også det hun kaller en skjult hensikt. “[Rekruttere og ansette ledere] vil se om du har skriveferdigheter og at du kan sette sammen to avsnitt - eller setninger selv, "Forklarer margolis. "Dette er din tid til å skinne og demonstrere dine kommunikasjonsevner. Det kan virkelig være et salgsargument. "

Bryan Chaney, talent-branding og tiltrekningsstrateg ved Indeed, sier at brevbrevet er en flott mulighet til å forklare hvorfor du er den perfekte passformen for en jobb, selv om bakgrunnen din ikke akkurat samsvarer med jobbkravene. «Ditt brev er det for å forklare hvorfor rekruttereren skal snakke med deg,» sier han.

Hoppe fra det punktet, Rachel Bitte, sjefens offiser på Jobvite, forklarer at brevbrevet var en måte å "skreddersy din søknad til selskapet og posisjonen" og "gjøre en personlig forbindelse med rekruttereren og fremheve nyttig informasjon som ikke gjør det Jeg skinner gjennom på kulepoeng på et CV. "

Hun legger vekt på ett nøkkelord, skjønt: Var. Omslaget var

Hvorfor dør dekselbrevene?

For de av oss som har helbredt våre hjerter og sjeler - og kanskje en søvnløs natt - til et brevbrev, beklager jeg hva jeg skal si ...

Mange rekrutterere i disse dager har rett og slett ikke tid til å lese brevbrevet ditt.

"Antall kandidater som søker, samt tempoet som selskapene trenger for å bringe inn frisk talent, har økt eksponentielt, slik at rekrutterere med flere applikasjoner får gjennom og mindre tid til å gjøre det," forklarer Bitte. "Rekrutterere har bare et par minutter til å gjennomgå en søknad, så de vil komme til kjernen til noens erfaringer og bakgrunn raskt via deres CV."

Det er også verdt å vurdere hvordan vi finner og søker på jobber nå - gjennom online portaler som LinkedIn.

"Noen ganger har du ikke mediet til å ta et Word-dokument og lage et følgebrev i det," merker Margolis. Hun bruker LinkedIn som et eksempel. Funksjonen "Easy Apply" ber bare om et smakløst resume.

Hva er erstatning av dekselbrevet?

På dette punktet har du sikkert gjettet det: Sosiale medier spiller nå en stor rolle i jobbsøkingsprosessen.

"Først var brevbrevet en måte å vise frem på noen personlighet, men moderne rekrutterere kan nå se på sosiale medier for å få en god kultur," forklarer Bitte.

Men nøkkelen ligger i å administrere og nøye kurere disse plattformene.

"Når det er gjort riktig, kan det vise frem dine kreative ferdigheter, personlighet og evne til å bygge et nettverk," sier Bitte.

Den nylige Recruiter Nation Report fra Jobvite fant rekrutterere elsker å se eksempler på arbeid, frivillig erfaring og gjensidig tilknytning.

"Det, mer enn noen følgebrev, kan være forskjellen maker om du lander jobben," konkluderer Bitte.

Lenger nedover veien tror noen fagfolk, inkludert Chaney og Margolis, at videoen vil bli mer utbredt. Chaney anser det som et "tilgjengelig fortellingsmedium."

Tenk deg å sende en 10-minutters selfie-video til en ansatt manager.

Så jeg kan slutte å skrive omslagstavler nå, ikke sant?

Vel, ikke akkurat.

Ikke alle rekrutterere har kastet dekselbrev fra Windows (få det?), Spesielt i skriftfokuserte og kommunikasjonsfokuserte bransjer.

Mange jobber krever kommunikasjonsferdigheter, og det er derfor omslaget er praktisk: for å sikre at en kandidat kan stykke sammen setninger for å danne et avsnitt, som Margolis forklarte.

Andre rekrutterere og ansatt ledere kan bruke følgebrevet til å måle kandidatens oppmerksomhet på detaljer. I stillingsbeskrivelsen kan det be om bestemte avsnitt om bestemte emner. Hvis de ikke er inkludert, viser det seg at du kanskje ikke blir kuttet ut for jobben.

Margolis nevner også disse populære "varselbrev valgfrie" oppføringer. Når det gjelder disse, oppfordrer hun søkere til å sende inn et brevbrev. Det kan ikke skade - bare hjelp.

Når du blir spurt om omslaget vil dø helt, sier Margolis: "Du vet, jeg tror de kan. Men her er det som aldri vil dø helt: En organisasjon trenger å vite hvordan du kommuniserer som en del av deres vettingprosess. "

Så, for nå, anbefaler vi at du fortsetter å skrive dem!

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun ønsker at dekkebrev ville skynde seg og dø allerede.

Skrive Inn Din Kommentar