Penger

Ringer alle geeks: Slik kjører du et forhandlerbord ved tegneserier og sci-fi-konvensjoner

Ringer alle geeks: Slik kjører du et forhandlerbord ved tegneserier og sci-fi-konvensjoner

Selv om du ikke betrakter deg selv som en "geek", har du sikkert hørt om de store geek- og tegneseriekonvensjonene, som San Diego Comic Con eller New York City Comic Con.

Imidlertid har nesten alle større byer minst en geekkonvensjon av sin egen, og enda mindre byer kommer inn i spillet. Og nesten alle geekkonvensjoner har det som kalles en forhandlers rom - et sted hvor folk selger deres geek-tema kunst, håndverk, kostymer, smykker, rustning, leker, T-skjorter og andre forskjellige varer til konvensjonelle deltakere.

Disse forhandlerens rom gjør konvensjonene gode penger for muligheter for spirende entreprenører. Deltakerne kommer ofte til konvensjoner med kontanter i hånd, klar til å kjøpe geeky, morsomme ting. Ved å reise til konvensjoner og selge varer, har du mulighet til å tjene ekstra penger og bli involvert i et stort samfunn av leverandører, konvensjonspersonale og deltakere - som kommer tilbake til forhandlerens messe år etter år for å se hvilke nye varer du har lagt til!

Hvis du har interessante ting å selge, og du er en god selger, kan du tjene seriøse penger med forhandlerens bord. Hvordan vet jeg dette? Vel, jeg har gjort det selv. Jeg har gjort hvor som helst fra noen få hundre dollar til rundt $ 1.000 arbeider forhandler bord på konvensjoner. Hvis du vil komme inn i konvensjonskretsen, er det mitt beste råd.

Hvordan komme i gang

Siden forhandlerbord har en tendens til å ha en læringskurve, er det best å starte små. Ikke bruk på San Diego Comic Con i ditt første år som forhandler!

I stedet finner du en liten konvensjon i nærheten av hjembyen din, går til deres hjemmeside, og ser etter delen om utstillere eller forhandlere. Det vil vanligvis være et søknadsskjema som du kan fylle ut for å få bordet ditt. Det er like enkelt som det!

Her er en liten prøve av geekkonvensjonene jeg har deltatt i løpet av årene:

Philcon, i Cherry Hill, NJ (opprinnelig lansert i 1936, er det en av verdens eldste sci-fi-konvensjoner)
Intervensjon, i Rockville, MD
Norwescon, i Seattle (dette året vil George R. R. Martin være Norwescon's Guest of Honor)
Vegas Valley Comic Book Festival, i Las Vegas
Consonance, i Milpitas, CA
Con på Cob, i Brecksville, OH

Hva kan du selge på konvensjoner?

Omtrent alt. Chain mail smykker, drage plysj leker, tilpassede skisser, latex masker, selv selvutgitt paperback bøker. Himmelen er grensen, så bruk fantasien din.

Selv om du noen ganger ser forhandlere som selger varer basert på andre selskapers varemerker, er det best å komme med dine egne geeky ideer i stedet for å kopiere andre varemerker. Bedrifter sender ut opphøre og avviser brev for varemerkeskader, for eksempel bokstavene Fox sendte til uavhengige crafters som produserte og solgte Jayne-hatter fra Joss Whedons Ildflue.

Hvordan lage salg

Min aller første forhandlerbord var på MAGFest, en musikk- og spillkonvensjon i National Harbor, Maryland. Personen med ansvar for forhandlerens rom ba meg om å velge hvilket bord jeg ønsket. Jeg plukket den rett ved siden av rulletrappen, fordi jeg visste at alle som kom ned den rulletrappen, ville se bordet mitt da de kom ned. Sikker nok, tonnevis av mennesker så det og mange stoppet av.

Å være fysisk synlig er en av de viktigste delene av å selge varene dine. Når du er synlig, er det lettere å få øyekontakt med potensielle kunder og trekke folk til bordet ditt. Jeg står opp for å gjøre det lettere for folk å se meg. Hvis stående ikke virker for deg, ordne varene dine slik at ingenting skjuler ansiktet og overkroppen når du sitter.

Tross alt: Dine varer kan tiltrekke folk til bordet ditt, men du er den som lukker salget. Så vær synlig, vær vennlig, og vær klar til å samhandle med kundene dine!

Sett prisene høyt nok til å tjene penger

Jeg selger CDer, T-skjorter og hoodies assosiert med min nerd band Hello, The Future! Mine hoodies koster $ 40, og folk spør meg ofte hvorfor de er priset så høyt.

Vi vil, hvis jeg ikke pris på hoodies på $ 40, ville jeg ikke tjene penger.

Jeg bestiller hoodies gjennom AKT, som jeg anbefaler. Min pris per enhet, før avgifter og frakt, er $ 20,50. Det betyr at jeg trenger å prise mine hoodies godt over $ 20 for å gjøre noen form for fortjeneste. Prissetting dem på $ 25 er ikke nok; det ville bety at jeg bare ville tjene $ 4,50 per hoodie, og det er før skatt.

Når jeg setter pris på mine hoodies på $ 40, lager jeg $ 19,50 per hoodie (før skatt). Jeg vil at min brutto fortjeneste skal være så høy som markedet vil bære, fordi konvensjoner også kommer med mange andre utgifter som vil suge noen av pengene bort før det noensinne treffer lommen min.

Se på reiseutgifter

Jeg har gått til mange konvensjoner over hele landet - og jeg skal til min første internasjonale konvensjon i april 2015. Det betyr at mye av reise. Jeg samler flyselskapsmiljø og reisebelønninger, tar kollektivtransport i stedet for drosjer, og pakker granola barer for å spise som erstatning for mat, og jeg betaler fortsatt mye å reise til konvensjoner.

Gjør alt du kan for å få med deg reisekostnadene. Jeg har road-tripped med andre mennesker i stedet for å fly, jeg har bodd på billigere hoteller eller styrtet på sofaer, og jeg har spist mange granola barer og strengost. Å tjene penger på konvensjonen krets betyr å vite hvordan reise på det billige.

Vær oppmerksom på andre skjulte kostnader

Ikke fall inn i fellen for å tro at reise og overnatting vil være dine eneste utgifter; disse snike avgifter vil spise i fortjenesten like raskt.

Forhandlerens tabellgebyrer

Forhandlerens bord er ikke gratis. Konvensjonen gir tilbake driftskostnadene ved å selge bordene til forhandlere, så forvent å betale alt fra $ 50 til $ 150 for stedet. Tror det høres dyrt? De store konvensjonene belaster enda mer. I år belaster San Diego Comic-Con $ 3000 per bord.

Kredittkort behandlingsgebyrer

Hvis du bruker Square, PayPal eller et annet kredittkortbehandlingsprogram, vær oppmerksom på at det vil ta en prosentandel ut av hver transaksjon. Square tar 2,75% av hver swiped-transaksjon, for eksempel, som betyr at hvis du driver $ 500 i kredittkorttransaksjoner, tar Square $ 13,75.

Nettverk

En av de beste måtene å lykkes i konvensjonskretsen er å bli kjent med de andre forhandlerne og kongresspersonalet. Dette betyr nettverk - og ja det er det morsomme nettverket, som å gå ut for pizza etter at konferansen er over, men det kommer også til å koste penger. Sett til side litt penger for å bruke på å sosialisere og møte andre mennesker på konferansen. Du kan bygge vennskap, dele informasjon og kanskje til og med dele en tur eller hotellrom ved neste konvensjon.

Og, som alltid, være oppmerksom på salgsskatt og salgstillatelser, som ofte er forskjellige fra stat til stat.

Jeg vil gi deg en annen stor ressurs om å selge merch på konvensjoner: Spatial Anomaly's Being a Convention-forhandler: Tips og råd for å komme i gang i konvensjonen. Hvis du har spørsmål om hva du skal selge eller hvordan du kommer i gang, la dem være i kommentarene, og jeg svarer på dem!

Din sving: Har du noen gang solgt varer på en geekkonvensjon?

Skrive Inn Din Kommentar