Penger

Apple eller Android: Hvilken type smarttelefon er best for Penny Hoarders?

Apple eller Android: Hvilken type smarttelefon er best for Penny Hoarders?

Selv om du kutter tilbake for å betale av studentlån eller sparer for å kjøpe et hus, er en smarttelefon en grensefunksjon.

Og vi mener ikke bare for Facebook, Tinder og Candy Crush.

Etter hvert som våre liv blir mer og mer digitaliserte, tillater smarttelefoner oss å sømløst synkronisere og mobilisere de elektroniske verktøyene vi bruker hver dag. De kan hjelpe oss med å bli sunnere, smartere, mer produktive og, selvfølgelig, mer knyttet til hverandre.

I 2016 bærer en flip-telefon et eksentrisitetsmerke. Men selv om du er villig til å håndtere sosial utryddelse, kan du gå glipp av sosialt og profesjonelt hvis du ikke er på samme teknologiske nivå som dine jevnaldrende.

Dessverre er verden av smarttelefonteknologi ikke så enkel - eller billig - som en Penny Hoarder kan håpe.

Du kan enkelt bruke hundrevis av dollar på en enhet og nesten like mye på din månedlige serviceplan.

For å gjøre saker enda mer kompliserte, er markedet delt mellom ulike merker, hvis komparative kostnader og fordeler kan være vanskelig å skille. Den største konflikten eksisterer mellom to store operativsystemer: Googles Android og Apples IOS.

Siden vi tilfeldigvis har en diehard-fan av hver på TPH-teamet, spurte vi dem om å duke det ut: Hvilket populært smarttelefon-OS er mer kostnadseffektivt?

Apple vs Android

Personaleforfatter Jamie Cattanach har vært en Android-bruker siden en techie-kjæreste scoffed på sine Apple-produkter for seks år siden.

Etter at hun lærte hvor mye customizability hun savnet på for oppfattet brukervennlighet av hennes iPhone, hoppet hun skip og så aldri tilbake.

Personaleforfatter Dana Sitar ignorert Apple-produkter i årevis på grunn av kostnaden. Hun hadde en flip-telefon frem til 2011 - ikke å være eksentrisk, men for å spare penger.

Da hun flyttet til en nomadisk livsstil og eksternt arbeid, ble hennes behov for en smarttelefon tydelig.

I 2011 var iOS på toppen av mobilspillet, så det var et enkelt valg. En gratis telefon var et standardtilbud med en servicekontrakt, så kostnaden var ikke et problem.

Fem år, tre telefoner, en iPad, en Apple TV og en Macbook senere, er hennes lojalitet cinched.

Her er deres argumenter.

Jamie: Android-telefoner tilbyr kostnadseffektiv tilpassbarhet

Da jeg begynte å danse en IT-profesjonell som hele vennekretsen snerte på iDevices, ble jeg ikke fazed.

La dem si hva de vil, tenkte jeg. Se hvor pen min iPhone er!

Men bare å være i nær kontakt med Android-brukere hver dag fikk meg til å trekke mine egne konklusjoner.

"Hvordan reagerer du så fort?" Jeg husker å snakke om da kjæresten min tidlig i forholdet vårt, da vi hadde spredt tekstbaserte samtaler på vanlig måte. Hans svar virket øyeblikkelig.

"Jeg bruker Swype," svarte han.

Swype, jeg lærte, var et fantastisk alternativt tastatur som lar deg skrive uten å løfte fingeren for hver enkelt tastetrykk, og sparer massevis av tid. Og min iPhone støttet ikke den.

Faktisk var appen ikke tilgjengelig i App Store for år - Ikke før utgivelsen av IOS 8.

Da jeg begynte å stikke rundt på kjæresten min telefon, oppdaget jeg at det var en hel verden av applikasjoner som Swype, jeg kunne ikke få tilgang, for ikke å nevne at jeg kunne tilpasse startskjermbildet og den generelle brukeropplevelsen ved hjelp av widgets.

Jeg kunne fortelle alle mine Android-brukende venners telefoner fra hverandre, selv når de var den samme modellen, på grunn av at personalisering Android-operativsystemet tillater det.

Siden mange forskjellige mobiltelefonfirmaer bygger Android-kompatible telefoner, tilpasser de også OSene etter eget designideer. Ikke alle Android-enheter har samme grensesnitt og brukeropplevelse som med alt-i-ett-Apple.

Noen av dem hadde en kul mønster-anerkjennelse lås skjermen; andre hadde en vær-widget eller nyhets-ticker på wake-up. Kjæresten min hadde en hel skjerm dedikert til en kalenderapp som synkroniserte direkte til sin Google Kalender, et oppsett jeg fremdeles bruker til denne dagen.

Lykke til å få Apple-produktene dine til å synkronisere med konkurrentens Google-apper, som du vet du bruker.

Forresten, du Apple-brukere shrieking om hvordan du har widgets nå: OK, men igjen, de rullet ikke ut til iOS 8, og fra lydene av det, de er ganske begrenset.

Selv om du teller mangelen på tilpassbarhet som et pluss i navnet "brukervennlighet", bruker Apple-produkter en alvorlig pute i lommeboken din.

Du kan få en Android-telefon med det samme - eller enda bedre - spesifikasjoner som en iPhone for bare en brøkdel av prisen.

Fordi med Apple betaler du for et statussymbol så mye som du betaler for selve produktet. Det er akkurat som å kjøpe $ 100 yoga bukser på Lululemon.

Og det er ikke bra penny-hoarding.

Android: Få en bedre enhet, betal mindre

Jeg har en smarttelefon jeg absolutt elsker.

Det kom fullpakket med Googles pakke med apps som jeg allerede bruker for alt, for eksempel Hangouts, som jeg bruker til å chatte med nesten alle.

Selv om min fantastiske Google Fi-plan inkluderer ubegrenset snakk og tekst for bare $ 20 per måned, hvis jeg måtte betale per SMS-melding, ville Hangouts kringgå gebyret fordi det er et nettbasert meldingssystem. Plus, det holder et automatisk transkripsjon av alt.

Jeg har aldri vært i stand til å laste ned en app jeg hørte om og ønsket å prøve.

Hva er (vei) mer, jeg kjøpte telefonen min for mindre enn $ 400 - uten kontrakt.

Det stemmer: Min LG Nexus 5X var bare $ 399. Jeg kunne ha fått en enhet like kraftig for bare 349 dollar, men jeg bestemte meg for å våren for ekstra lagring siden jeg tok mange bilder.

Og før du avviser det som en crappy rabattelefon, sjekk spesifikasjonene.

Den pakker samme 2 GB RAM som iPhone 6s, og sin quad-core prosessor er uten tvil kraftigere. Den har bedre pixeldensitet, mer tilkobling og en litt større pikselstørrelse på kameraet.

Og det er ikke engang den mest populære Android-telefonen på markedet akkurat nå.

Som forresten er det allerede et poeng i Android's favør, etter min mening. Du kan faktisk velge en enhet, i stedet for å bare holde tritt med hvilken modell Apple utgiver det året.

Tenk på Nexus 6P, super-premium-telefonen en hakk opp fra min.

Et notat: Det er mange andre Android-telefoner på markedet fra forskjellige leverandører, som HTC M8 eller Samsung Galaxy. Men jeg stikker med Googles Nexus-telefoner fordi:

  • Jeg er en total Google fangirl. (Kan du fortelle?)
  • Disse telefonene har den opprinnelige Android OS-operativsystemet som Google ment, unmarred av proprietære OS overlegg som Samsungs TouchWiz eller HTCs Sense.

Jeg hoppet over 6P fordi mine små hender hater phablet-trenden, men mellom den og den iPhone 6s Plus, det er ingen sammenligning: The Nexus har en GB mer RAM, en skjerm mer enn 100 psi denser, og igjen en mer imponerende prosessor.

Også, du kan eie det - ingen kontrakt, ingen leieavtale, ingen månedlig betaling, nei ingenting - for bare $ 499.

Hva er prisen for en ulåst 6s Plus uten en kontrakt? Som tusen dollar, enten du finner en på eBay eller gå med Apples betalingsplan, noe som øker opp til rundt $ 978.

Og har jeg nevnt at jeg bare betaler $ 30 per måned for min plan?

Bedre, raskere, sterkere

Selv om iPhone var den opprinnelige smarttelefonen, er det vanskelig ikke å konkludere at Apple-brukere kan gå glipp av et overlegen produkt, spesielt hvis penger er en faktor.

Faktum Android kom senere kan faktisk være et poeng i sin favør: Det drar nytte av prøve og feil i Apples første forsøk på dette revolusjonerende produktet.

Android var i stand til å utvikle seg basert på tilbakemeldinger fra brukerne - uten å bruke overhead til å skape en innledende modell.

Og det viktigste det utviklet ... er valg.

Dana: Apple gjør alt og Ser kult ut

Da jeg kjøpte min første smarttelefon, ble Apples IOS sparket på Android, men Windows var ikke en del av samtalen, og Blackberry var allerede foreldet.

Og jeg bodde i San Francisco, hvor jeg tror at alle mottar en iPhone ved fødselen i stedet for et teppe.

Jeg hadde flyttet dit fra Wisconsin, hvor Compaq fortsatt pryder mange et skrivebord og flip-telefoner var fremdeles klippet til belter. Jeg var så fortryllet av fellesskapet av Apple-brukere som jeg var av produktene.

IPhone hekta meg.

Da jeg begynte å bruke andre Apple-produkter, elsket jeg hvor sømløst de samhandlet. Jeg kunne tyde grensesnittet på telefonen min, laptop, nettbrett, skrivebord og Apple TV, fordi de alle jobbet på samme måte.

Før Google ble en utfordrer i maskinvare, kunne du ikke finne denne over-the-board-opplevelsen på Android / PC-siden av sporene.

Mer betyr ikke alltid bedre

Android devotees elsker å tout sine alternativer.

Du kan velge mellom en rekke modeller på tvers av merkevarer, og tilpasse opplevelsen din med widgets og programmer fra en hær av skapere.

Jeg vil ikke ha flere alternativer på iPhone, fordi det gjør det som gjør det bra.

Å bruke et Apple-produkt er som å gå til en fin restaurant. Den har en begrenset meny, og du kan bestille noe og vet at det vil være bra, fordi du stoler på kokken.

Å bruke en Android-enhet er som å spise på Golden Corral. Buffeen er som en kilometer lang og appellerer til enhver smak.

Men du må velge grønnbønne gryte ut av din Mac n 'OST og server den med en skje du bare så på et Jello-dekket barnhåndtak.

Verdi> Kostnad

Når det kommer til en kostnadsjämförelse, kan noen idiot fortell deg at Android slår Apple (og noen idiot vil).

Men du må også faktor i verdien du får for pengene dine. Hvis du blir mindre når du betaler mindre, er du ikke egentlig vinnende.

Googles maskinvare har tatt opp, men bare nylig. Apples fortsatt foran kurven med funksjoner som 3D Touch, Live Photos og Reachability.

Apples innfødte iMessage og FaceTime apps rivaliserende Hangouts. Jeg har ingen bruk utenfor arbeidet for Hangouts, siden jeg ikke har venner som bruker appen. Hvis jeg vil lagre en ikke-iPhone-venn fra SMS-kostnader, tar vi samtalen til Facebook Messenger.

Apple vinner også på integrering av tredjepartsapps. Med iOS 6 introduserte Apple brukervennlig integrasjon med Facebook og Twitter. Instruksjoner for å sette opp det ser slik ut.

Instruksjoner for Facebook-integrasjon med Android ser slik ut. Yikes.

Bruke Apple som en Penny Hoarder

Bunnlinjen? Et nytt Apple-produkt koster mer enn et nytt alt annet. Ingen debatt endrer det.

Men det betyr ikke at en Penny Hoarder ikke kan være Apple-bruker.

Jeg handlet rundt for å finne den beste avtalen for mine behov for å kjøpe den nye iPhone. Jeg betaler $ 19,77 per måned for det gjennom Sprint.

Jeg kjøpte en renovert to år gammel iPad 2 for $ 200 og brukte den i to år før den solgte den for $ 100.

Kjæresten min og jeg kjøpte nettopp en brukt fire år gammel MacBook Pro for $ 650. Før det hadde han brukt en ny MacBook i åtte år. Han solgte den til deler for $ 100.

En ekte Penny Hoarder kjøper ikke bare noe fordi det er billigst. Hun vet hvordan man får det beste for mindre.

Den beste Smartphone for en Penny Hoarder

Så hvem vinner?

En enkel kostnadsjämförelse vil sannsynligvis alltid sette en Android-enhet på toppen. Og det nye alternativet for Google Fi gjør tjenesten sinnsykt rimelig.

Android er vanligvis go-to-choice når prisen er din primære avgjørende faktor.

Hvis du veier stil, funksjonalitet og kultur, kan du oppleve at den samlede verdien av Apple setter den i spissen mot Android's lavere pris.

Bunnlinjen: Som Android-operativsystemet fortsetter å forbedre og operatører finner stadig mer overkommelige måter for deg å eie en iPhone, vinner ingen merkevare klart.

I stedet må du bestemme hvilke funksjoner som er viktig for deg - og bruk dine Penny Hoarder wiles for å få dem til den beste prisen!

Din sving: Hva er din stemme: Apple eller Android?

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver også andre ting, som vinanmeldelser og dikt.

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar