Penger

Hvilke stater så den største inntektsforsterkningen? Svaret kan overraske deg

Hvilke stater så den største inntektsforsterkningen? Svaret kan overraske deg

Kaller det et comeback for Rust Belt.

Mennesker i de samme landene som led av kreftende arbeids- og inntektstap som den amerikanske industribedriften nektet, begynner å tjene mer penger.

Det er ifølge de nyeste personinntektstallene som ble utgitt av US Bureau of Economic Analysis (og en Penny Hoarder ser på endringer i løpet av det siste året, i stedet for bare i fjor).

Indiana, Pennsylvania og Michigan er blant de store vinnerne i vekst i personlig inntekt, av flere årsaker.

Kanskje en økning i boligbyggingskraket jobb og lønn i byggebransjen, et Amazon-sorterings- eller oppfyllingssenter gikk på en ansettelsesbo, eller turisme og kunsten hadde en sterk visning. (Ja, turister besøker Rust Belt også.)

Overrasket? Vi er ikke, vurderer de fleste av disse statene har en by eller flere på vår liste over de beste stedene for tusenår å flytte.

Her er noen stater du kanskje vil vurdere å flytte til hvis du vil ri den søte, søte kontobølgen som kommer inn.

Personlig inntekt har vokst i stater du ikke kan forvente

Når du tenker på høyvoksende stater der alle ønsker å flytte, er Florida, New York og California de stedene som kommer til å tenke, ikke sant?

Vel, når det kommer til lønnsvekst eller annen inntekt, kommer de ikke oppe på toppen av listen.

Vi brukte årets overgang i kvartalsinntekt per innbygger (en fancy måte å si individuelle inntekter) for andre kvartal i år og samme periode i 2016 for å fastslå toppstatene i personlig inntektsvekst.

Vi så også på hvilke spesifikke jobbtyper eller bransjer som kjørte inntjeningsveksten for å se hva det var på. Her er hva vi fant.

Indiana: 3,1%

Indiana? Egentlig?

Inntekter i byggebransjen hoppet 10,1% fra andre kvartal 2016 til samme tidsramme i år til litt over 13,1 millioner dollar.

Vekst i arbeidsgiveravgift til pensjon (6,6%) og total lønn innen kunst, underholdning og rekreasjon (9,5%) var også store drivkrafter for endringen. Hvem visste at Indiana hadde et slikt kulturelt talent?

Delaware: 3,1%

Ah, Delaware. Staten der nesten alle selskaper er innlemmet.

Det viser i hva som driver veksten i år: En 19,2% økning i inntjening for ledelse av bedrifter og næringsliv. Bygginntektene så også en betydelig støt, og økte med 10,1%.

Og selv om det er et lite stykke Delaware økonomi, økte inntekter for bønder 9%.

Georgia: 2,9%

Det er en skitten jobb, men noen må gjøre det. Og Georgia gjør det bra.

Avfallshåndtering og avhjelpsinntekter økte med 9,6% i løpet av det siste året, etterfulgt av en økning i samlet inntjening på 8,2% av de i transport- og lagerbransjen.

Ring at Amazon-effekten, som Georgia er hjemmet til tre av nettbutikkens oppfyllingssenter, med mer på vei.

Michigan: 2,9%

I Michigan, en tidligere Rust Belt kraftverk, inntekter i transport og lager sektor (hei igjen, Amazon!) vokste nesten dobbelt tempoet i produksjonen med en økning på 8% i år sammenlignet med 4,7% for sistnevnte.

Men, som Delaware, ble mye av den siste veksten drevet av et løp på 12,1% i lønn i ledelsen av bedrifter og bedrifter. Kjedelig.

Pennsylvania: 2,8%

Og til slutt kommer vi til Pennsylvania.

Det kan ikke virke som den sexiest staten, men det landet i de fem beste statene når det gjelder lønnsvekst takket være, igjen, Amazon-effekten.

Transport og lagerinntekter økte med 6% i andre kvartal i år. Og igjen, i en nonfarm-stat, hoppet driftsinntektene 30%.

Statlig personlig inntekt i disse områdene er knapt budget over det siste året

Hvor det er vinnere, er det uunngåelig tapere.

Ved å bruke samme metode som ovenfor ønsket vi å finne statene du burde løpe fra akkurat nå. Seriøst pakker du posene og hopper på den billigste flyreisen du finner, fordi disse statene hadde den laveste prosentvise endringen i inntekt.

  • North Dakota: -0,6%
  • South Dakota: 0.2%
  • Oklahoma: 0,4%
  • Iowa: 0,4%
  • Nebraska: 0,6%

OK, så hvis du bor i en av disse statene, trenger du ikke nødvendigvis å forlate - bare lær noen fantastiske måter å sette penger på bankkontoen din i år.

Og hvem vet, det er alltid neste kvartal for et comeback.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. En mer orkan, og han vil nok være klar til å forlate Florida for en av de fem beste.


Skrive Inn Din Kommentar