Penger

Ved hjelp av disse tipsene kan du spare over $ 100 på neste måneds leiekonto

Ved hjelp av disse tipsene kan du spare over $ 100 på neste måneds leiekonto

Leie er ofte den eneste største delen av et månedlig budsjett. Å ha tak over hodet ditt er penger som er godt brukt - men overlever hundrevis (eller tusenvis) av dollar hver måned vondt.

Mens du betaler leie er et nødvendig onde, er den gode nyheten at du kan redusere hvor mye du må betale med $ 100 (eller mer) med litt kreativitet. Det er mer enn tusen dollar hvert år å sette mot tilbakebetaling av studielån, kvitte seg med forbruksgjeld eller fete din beredskapskonto.

I hjertet er en leieavtale en kontrakt, og kontrakter har ofte wiggle rom for de som tenker utenfor boksen. Slik har tre leietakere gjort det skje.

Tilbyr arbeid i handel

I juli i fjor forsøkte John Arnow å finne ut hvordan han skulle betale sin månedlige leie. En rekke "dårlige bygg" slo byggevirksomheten han hadde jobbet, og tvang den til å la arbeidere gå.

"Jeg ville alltid svoret at jeg ville ha et beredskapsfond," sa John. "[Jeg] så min mor jobber for hardt uten en, men der var jeg, to års jevn arbeid og femti dollar i banken." Han lo, refleksivt gni knoklene i venstre hånd. "Det var tøft."

Til tross for å selge alt "som ikke ble spikret," kom han fremdeles opp med $ 100 kort. Bygningseieren, Robert, en andre bronkitt, bodde i hovedetasjen i treetasjesbygningen.

"Jeg så ham en dag i hallen og prøvde å fikse et lys. Jeg tenkte bare, "Jeg må gå for det." "Og han gjorde det. Etter å ha rewiring lyset, nærmet John utleieren en handelsidee: Han ville gjøre det "tilbakebrudd" arbeidet, slik at Robert fikk mer tid til å håndtere leietakere.

I løpet av noen få timer var John unclogging avløp og installert de nye brannvarslerne som ble stablet og ventet på utleierens skrivebord.

Johns opprinnelige mål hadde vært å felle sin leie med $ 100 i en måned mens han så etter en ny jobb. Men ved utgangen av uken hadde han gjort et slikt inntrykk at eieren hyret ham som assisterende leder av den lille leiligheten. Takket være litt kreativitet og hardt arbeid, lever John nå rentefri, og tjener sin eksponerte mursteinbachelorleilighet i handel. "Og nå," er han rask til å påpeke, "jeg fikk et fint beredskapsfond."

Lavere energikostnader

Leie for en av de seks leilighetene i Minato-ward (Tokyo, Japan) multiplex går høyt. "Jeg har ikke noe imot å betale en rimelig pris, men jeg hater å betale mer enn jeg må," Jason Xu bekjente, nipper til kaffen hans. "Jeg begynte å bli interessert i å kutte tilbake hvor jeg kunne, spesielt verktøy."

Jason valgte for store strikke gensere og en ekstra talsmann på sengen i løpet av vinteren chill. "Jeg liker å holde termostaten lavere." Han forseglet flekker der varmen kom bort, og etter noen måneder begynte han å se tilbake på sitt harde arbeid. "Min regning falt med nesten seksti dollar."

Men hver gang han så på de andre enhetene, så han hull hvor dørene møtte rammene. "Jeg kunne bare se penger flyte bort gjennom det."

Jason nådde sine naboer for å bringe dem rundt til sin måte å tenke på. Med litt coaxing ble de resterende fem leietakene ombord og snart falt sine månedlige regninger. Men det stoppet ikke der.

"Vi ble interessert, sammenkoblet, delte når det er mulig, og også redusere avfall. Det startet fordi jeg var billig, "lovet Jason," men vi opprettet noe veldig bra. "

De kom til og med sammen for å kjøpe en energieffektiv vaskemaskin og en stor fryser de alle kunne bruke. "Vi sparer alle over 11 000 yen (omtrent $ 100) hver måned ved å komme sammen, og vi hjelper også miljøet."

Gjenforhandle leieavtalen

Da Gabe Franklin flyttet inn i sin nye to-roms leilighet i Toronto, skjønte han ikke at det var et problem med isolasjon i ryggen soverommet. Den nylig kjøpte dupleksen gjennomgikk fortsatt mindre reparasjoner første gang Gabe så den. "Jeg visste at jeg ønsket det med en gang." Og det var ikke lenge før han nyter de siste lange strålene av høstsolen da de strakte seg over hans nye dekk.

Når temperaturen begynte å falle, merket Gabe en forskjell i ryggen soverommet. "Det var bare kaldere der igjen." Gjennom diskusjoner med sin utleier og en hjeminspektør lærte han at soverommet hadde betydelig mindre isolasjon i ytterveggen.

"Det var ikke uutholdelig, men du ville ikke ha det til et soverom." Med vinteren som tømmer ned på Toronto, vil hjemrebygging måtte vente til våren. "Jeg likte ikke ideen om å betale full pris for en leilighet hvis jeg ikke kunne bruke hvert rom like." Så han gjorde noe med det: Han forhandlet om leieavtalen.

Gabe beregnet størrelsen på ryggen soverommet til å være 10% av hele leiligheten kvadratfot. Og siden utleier visste om mangel på isolasjon i ryggen soverommet, visste Gabe å finne en annen leier ville være utfordrende - om ikke umulig. "En liten innflytelse kan gå langt."

Han reiste ut til utleier og ba om en 10% leiereduksjon for å kompensere for 10% mindre boareal.

For Gabe, som var glad for å tente en brann i soverommet peis og bruke den som kontor, var det en enkel måte å spare $ 120 på sin månedlige leie.

Uansett hvor du bor, kan en liten kreativ tenkning bli til virkelige besparelser. Omforhandle en leieavtale, redusere brukskostnaden eller arbeide i handel for redusert leie er alle oppfinnsomme måter å bøte bort på dine månedlige utgifter. Så fortsett, bli kreativ.

Freedom Chevalier er en forfatter, journalist og innholdsskaper med spesialisering innen økonomi, næringsliv og HR. En anti-mobbing advokat og menneskelig til veldig spesiell liten hund kalt Tallulah, kan du tweet henne @ Really Freedom

Skrive Inn Din Kommentar