Penger

Retail Store Closings Har arbeidere lurer på hva som er neste for industrien

Retail Store Closings Har arbeidere lurer på hva som er neste for industrien

Mange dager kommer Christine Capra opp, blir kledd og leder til sitt lokale bibliotek. Hun vil bli der fra kl. 9 til klokken 16, akkurat som om hun jobber med et skifte på jobb.

Men for Capra, Søker etter jobb har blitt sin heltidsjobb.

Siden han ble lagt av fra sin matstyringsstilling på Kmart i Crystal River, Florida, tilbrakte Capra utallige timer i offentlige bibliotekets datamaskiner eller på smarttelefonen, søker etter arbeid og fyller ut jobbsøknader.

Hun sier at hun søker om 25 jobber per uke.

"Jeg har hatt flere intervjuer med et flott CV, og noen av svarene jeg får er at jeg er overkvalifisert, sier hun. "Hva er det?"

Når en god ting kommer til slutt

Capra, 51, flyttet til Florida fra Connecticut i slutten av 2007 for å hjelpe moren hennes etter at hennes far døde.

Hun begynte å jobbe hos Kmart i 2011 som kasserer. Når varehuset åpnet en Nathan restaurant inne, spurte Capra, som har over 30 års restaurantopplevelse, om å bytte roller.

Etter et år ble Capra forfremmet til en ledelsesrolle. Hun jobbet på Kmart i litt over fem år totalt.

Men i januar ble butikkmedarbeidere informert om at deres plassering skulle lukkes permanent. Lukkingen er en av over 200 Kmart annonsert i oktober 2017, ettersom stikksalg har resultert i at morselskapet gjorde drastiske kutt.

"Jeg følte meg som noen dratt teppet rett ut fra under meg," Capra sier.

Deretter løp Capras arbeidsledighet, som var mindre enn halvparten av sin tidligere lønn, i midten av august.

For å justere måtte Capra gjøre noen livsstilsendringer: ingen ukentlige lunsjer med sin beste venn, ingen turer til filmene, ingen kabel.

Hun er allerede tappet inn i besparelser. Hennes bror hjelper med utgifter for sine to hunder.

Hvordan planlegger Capra å dekke utgifter uten arbeidsledighet? "Be."

Forsvinnende murstein og mørtelbutikker

Hvis du har fulgt forretningsnyheter nylig, vet du at Kmarts økonomiske ulykker ikke er unike i detaljhandeln.

Sears Holding Company, som eier Kmart, annonserte også nedleggelsen av om lag 82 Sears varehus i år. J.C. Penney setter ned opptil 140 butikker, og Macy vil stenge 68 butikker i 2017.

Store varehus er ikke de eneste som slår ned steder: Mindre forhandlere som Payless ShoeSource og RadioShack annonserte hundrevis av nedleggelser i år.

Noen forhandlere er ikke bare downsizing - de lukker opp butikken helt. I år besluttet Wet Seal å lukke alle 171 av sine resterende butikker. The Limited slukker alle 250 av sine butikker og regner med at ca 4.000 arbeidstakere blir lagt av.

Når store ankerbutikker slår seg ned, ligger kjøpesentre over hele landet ledig og blir triste skjell der handel og aktivitet trives. Mens noen kjøpesentre har fornyet seg for å holde tritt med skiftende tider, kjemper andre for å finne penger som gjør leietakere.

Jobb går, går, borte ...

Detaljhandel apokalypsen er ikke hyperbole når du legger bransjens betydning for amerikanske jobber i kontekst.

Fra september 2017 jobber 15,2 millioner mennesker i murstein og mørtel i USA. Det er nesten 10% av den amerikanske arbeidsstyrken.

En faktor som bidrar til det massive tapet av jobber, er glut av butikklokaler. Det er nok detaljhandel plass til å passe hvert menneske i USA med plass til overs - 24 kvadratmeter per person.

I Canada er tallet 16, og Tyskland har omtrent to kvadratmeter leasable detaljhandel plass for hver person, ifølge International Council of Shopping Center data.

I 2022 vil 30% av de 1000 pluss kjøpesentrene i USA være borte, sier Jeff Green, en detaljanalytiker som også er president og administrerende direktør i Jeff Green Partners.

"Det kommer til å skje fort," sier Green. "Det kommer til å være over hele linjen. Det kommer til å være varehus, big-box butikker, det vil være noe av inline mall plass - det kan være enda supermarkedet forankret butikker som den industrien endrer. "

Ikke engang våre dagligvarebutikker er trygge.

En annen faktor er økningen av online shopping.

Siden 2001 har e-handel konsekvent spist opp en større andel av detaljhandel, fra 0,6% i 1999 til 8,5% i første kvartal i år, ifølge data fra Federal Reserve Bank of St. Louis.

Og e-handel blir enda enklere å bruke. I år innførte selskapet $ 135 milliarder Amazon Amazon, som lar deg bestille et produkt bare ved å si navnet sitt høyt.

Nå går folk inn i hjemvare og klærbutikker for å prøve noe på, men de kjøper det på sine telefoner.

"De går ikke ut av butikken med det," sier Green. Selv om det kan være et salg for selskapet som helhet, vil det ikke bidra til å betale for varene og massive leieavgifter en fysisk butikk sannsynligvis betaler. "Det er fortsatt ikke et murstein-kjøp."

Tiderne endrer seg

Julie Rice, Hernando Beach, Florida, begynte sin karriere i detaljhandel i 1973. Hun pensjonerte seg i oktober 2016, og i løpet av hennes 43 år lange karriere har hun sett effekten Internett har hatt på tradisjonell detaljhandel.

Rice var en handelsvarekjøper for Dillard i begynnelsen av 2000-tallet da butikkene først lanserte nettsteder, og deretter online shopping.

"Det var da ting begynte å forandre seg," sier Rice, 66.

Rundt den tiden la hun merke til en haug av konsolidering gjennom hele selskapet og en nedgang i antall kjøpere ansatt.

I 2011 begynte Rice å jobbe i en lederstilling på Dillard på Gulf View Square i Port Richey, Florida. Mens hun jobbet i kjøpesenteret, så hun på J. C. Penney's anker, og deretter Macy.

- Det var mye stress i butikken, sier Rice. "Vi hadde et annet basseng av ansatte til å trekke fra når de andre butikkene stengte, og det legger et stress på timene i vår egen butikk."

Hun sier hun tror at fremtiden for detaljhandel er online shopping. Men, sier ris, færre kjøpere i butikken betyr et redusert behov for ansatte, og det betyr også mer woes for arbeidere.

Internett-kjøpere, sier hun, kjøper "seks eller åtte av noe, spesielt hvis de vil prøve det på. De kjøper det på internett, og så returnerer de alle, men det de holder til [lokale butikker]. Det oversvømmer dem med uønsket beholdning. Det gjør det svært vanskelig for disse butikkene å tjene penger. "

Selv om han er pensjonert fra detaljhandel, mener Rice fortsatt at det er en hyggelig karrierevei.

"Det var spennende for meg - selv på slutten," sa hun.

Komme tilbake til arbeid - i en annen industri

Selv om det er ubestridelig at næringslivet gjennomgår noen drastiske endringer, betyr det ikke at detaljhandelsjobber er helt borte.

"Det er et ganske bra antall detaljhandelsjobber der ute," sier Ed Peachey, administrerende direktør for CareerSource Tampa Bay.

Han sier til enhver tid, Det er om lag 3000 butikkplasser i Tampa Bay-markedet.

Likevel, for folk som er avskåret fra en detaljert jobb (eller jobb), er et sted som CareerSource en god ressurs. Peachey sier at de hjelper jobbsøkere med sine CVer, myke ferdigheter og online jobbsøk.

Enkeltpersoner kan komme inn og møte med medarbeiderne som vil vurdere deres spesifikke behov - om det bare betyr å finne nye muligheter til å søke på eller motta trening eller utdanning for å forandre karriere.

Peachey sier CareerSource Tampa Bay har partnerskap med lokale skoler og treningsprogrammer for bransjer som ikke krever grader.

Lignende karriere ressurser finnes i lokalsamfunn over hele landet. Den amerikanske arbeidsavdelingens arbeids- og opplæringsadministrasjon gir også nyttig informasjon for å hjelpe de som er avskrevet fra en jobb.

En usikker fremtid

Hvorvidt arbeidstakere holder seg til detaljhandel eller tilpasser seg nye karrierer, må de tilpasse seg noen endringer.

Green, detaljhandel analytiker, sier at du vil se mye ombygging for å legge bowlingbaner, kinoer og sitte ned restauranter for kjøpesentre for å vende detaljhandel apokalypsen. Og sentrene må legge til boligkomponenter, leiligheter eller townhomes.

Men hvis et kjempende kjøpesenter gjenoppbygger skjelettet til en tidligere Sears eller Dillard i leiligheter, hva betyr det for forhandlerne som en gang lager hyller i varehusene?

Vil ferdighetene som hentes i detaljhandel, enkelt overføres til en filmtaker eller tjener?

Og så er det denne statistikken: Siden 2010, jobber i lagring og lagring industrien har vokst 50%. Amazon kan forstyrre detaljhandeln, men det legger også til jobb i andre sektorer takket være distributionssentrene.

Du kan kaste en kashmir genser, men kan du kjøre en gaffeltruck?

"Det vil bli mange mennesker hvis jobb ikke er veldig relevant lenger," sier Green.

Stikker med Retail

Detaljhandel kan være forstyrrende for noen, men for andre er det der deres fremtid ligger.

Etter å ha jobbet i 30 år i detaljhandel, bestemte Mike Bagley, fra Tampa, å prøve noe nytt.

I september jobbet han på et lokalt call center, men fant ikke det for å være den rette passformen.

"Etter en stund følte jeg meg litt frustrert over alt," sier Bagley, 53.

I begynnelsen av november fant Bagley seg tilbake til detaljhandeln - og tilbake til en kjent rolle som overvåker en butikk på Tampa International Airport.

Han hadde jobbet som detaljhandler i aviskiosker på flyplassen fra 2009 til han ble lagt av i april. Byggingen i flyplassen hadde avskrekket kjøpere fra å gå inn i butikker, sier Bagley, og virksomheten gikk sydover.

Etter at han dro fra flyplassen, men før han landet på call center, falt Bagley en deltidsjobb med Target som varte i en måned. Det var der han skjønte å jobbe for store boksforhandlere var ikke akkurat for ham.

"Alt du gjør hele dagen er bare lager, lager, lager, lager, lager," sier Bagley. "Jeg kom akkurat til et punkt der jeg sa:" Du vet, dette er egentlig ikke så morsomt. "Jeg har ikke noe imot å jobbe. Jeg elsker å jobbe, ikke misforstå meg. Men du vil også ha litt moro på hva du gjør. "

Bagley ser frem til den nye rollen på flyplassen fordi han vil overvåke en butikk som selger sportsminner i stedet for å jobbe i en av butikkene som selger aviser, blader og forfriskninger. Han er en sportsfan - med en lidenskap for fotball spesielt.

Han sier at han ikke har noen forbehold om å gå tilbake til detaljhandel fordi han er vant til denne arbeidslinjen.Dessuten sier han det er en sjanse han kunne forgrene seg til å jobbe i en butikk på en av de lokale idrettsarenaene.

"Det er andre muligheter enn bare å jobbe i butikken på flyplassen," sier Bagley. "Jeg gleder meg bare til det."

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar