Penger

Denne fyren bygget et perfekt kreditt score. Her er nøyaktig hvordan han gjorde det

Denne fyren bygget et perfekt kreditt score. Her er nøyaktig hvordan han gjorde det

Mike Scanlin har alltid hatt en høy kreditt score.

Men som en 50 år gammel venturekapitalist som driver et nettsted om investering, ville han se om han kunne få en perfekt 850 - bare for moro skyld.

"Jeg liker gåter," sa Scanlin, som bor i Los Angeles. "Reverse engineering hvordan [en kreditt score beregnes] var et spill for meg. Jeg ønsket å komme til 850 bare for å se om det kunne gjøres, siden jeg ikke kjente noen som hadde gjort det. "

Det tok ham to år, men med litt forsiktig finansiell manøvrering oppnådde Scanlin sitt mål.

En kreditt score er et tall som spenner fra 300 til 850, som er basert på betalingshistorikken, kredittutnyttelsen, kredittidens lengde, mangfoldet av kreditt, ny kreditt og andre faktorer. Banker og kredittkortselskaper bruker det til å avgjøre om de vil låne deg penger og hvilke rentesatser de vil gi deg.

Scanlin startet med en kreditt score i midten av 700-tallet og en ren kreditt historie - ingen gjeld i samlinger, ingen tapte betalinger. Fordi hans poengsum var relativt bra, har han aldri hatt mye oppmerksomhet til det ... til det var på tide å kjøpe et hus.

"Jeg har alltid betalt for mine biler og store forbruksvarer uten finansiering," sier han. "På grunn av dette var kredittpoengene mine ikke så høye som det kunne ha vært fordi jeg ikke viste maksimal bruk av ulike typer kreditt."

Han begynte å lese online meldingstavler, fylt med råd fra "fanatikere", som planlegger å forbedre sine kredittpoeng.

Scanlins trinn for å komme til 850

For det første slo han ut sine forhandler kredittkort fra Men's Wearhouse og Pier 1 Imports, som hadde svært lave kredittgrenser.

Deretter begynte han å øke kredittgrensen på sine tre gjenværende kredittkort så ofte som han kunne, typisk hver sjette måned.

"De fordoblet ganske mye eller tredoblet kredittgrensene mine," sa han.

Ved å holde lave balanser på de kortene, var Scanlin i stand til oppretthold en lav kreditt utnyttelse rate, som han mener bidratt til å øke sin score.

"Færre kredittlinjer med høyere grenser forbedrer poengsummen din," sier han.

Til slutt tok han en titt på mangfoldet av hans kreditt. Fordi han alltid hadde betalt for nye biler i kontanter, hadde han aldri tatt ut et automatisk lån.

Neste gang han kjøpte en bil, tok han et lån med lav rente og betalte den av tre måneder senere.

Og selv om han ikke trengte det, tok han også ut et $ 25.000 personlig avdragslån og betalte det av i seks måneder.

"Ved å få det lånet som jeg ikke trengte, kunne jeg øke med kreditt score på 20 poeng med den ene handler alene, ved å inkludere den typen kreditt i historien min hvor det ikke var noen," sa Scanlin.

Faktorer som påvirker kredittpoengene dine

Etter to års sakte og stabilt arbeid, sjekket Scanlin sin kreditt score og så det magiske nummeret: 850.

"Det er ingenting du kan gjøre hver dag," sa Scanlin. "Du må vente litt og se, vent en måned for å se hva som har en effekt og gjøre noe annet."

Selvfølgelig innrømmer han at han aldri kan være sikker på hva som virkelig forårsaket hans kreditt score å gå opp hver gang. Tross alt, hver dag som passerte økte lengden på hans kreditt historie, en annen viktig faktor i kreditt score formel.

"Det er vanskelig å finne årsaken og effekten," forklarer han.

I dag er hans kredittpoeng 836, sannsynligvis fordi han kjøpte et hus for en måned siden, sier han.

"Jeg fikk en god rente på boliglånet," forklarer han. "Det vil spare mye penger for meg over 30 år."

Han legger merke til nummeret han ser når han sjekker sin poengsum på nettet med et abonnement på MyFICO.com, var litt høyere enn nummeret hans utlåner brukte da han søkte om boliglån.

Det er fordi hvert kredittbyrå og utlåner bruker en annen scoring-modell. Det er en svimlende antall kredittpoeng der ute, hver opprettet med en unik algoritme.

Scanlin brøt selv på $ 25 000 lånet ved å investere pengene og tjene nok av sine investeringer for å dekke lånets opprinnelsesavgift og renter.

Selvfølgelig driver han et nettsted om å investere, så han har en dyp kunnskap, mange av oss gjør det ikke.

Er kreditt score et godt mål for økonomisk helse?

For det meste, skjønt, Scanlin mener at hans prestasjon er repeterbar av alle som har en god kreditt score og ønsker å gjøre det bedre.

Nå vurderer han å hjelpe sin kone til å forbedre sin kreditt score med en lignende plan.

Men selv om han til slutt oppnådde sitt mål om en perfekt kreditt score, sier Scanlin at reisen har ført til at han spurte hvordan långivere låne penger og hvorfor.

"Det er veldig ille at de ikke vurderer eiendeler," sa han. "De ser bare på gjeld. Din kredittrapport sier ingenting om hvor mye penger du har i banken eller hvor mye mulig egenkapital du har i fast eiendom. Det er et dårlig estimat, etter min mening, for noen som har eiendeler. "

Scanlins egne foreldre - som Scanlin beskriver som velstående - betaler for alt med kontanter fordi de ikke trenger å ta ut lån. Men det er også sannsynlig å skade sine kredittpoeng, som skal være en indikator på økonomisk helse og disiplin.

"For folk som har problemer med å håndtere lån og kredittkort og foretar betalinger til rett tid, er kredittpoenget sannsynligvis en anstendig indikator på den personens evne til å betale tilbake pengene," forklarer han.

"Men når jeg er ute med å få et lån til et hus, føler jeg at kredittpoengene mine ikke burde være det eneste som utløser renten de skal tilby meg."

Din sving: Hvilke triks har du prøvd å forbedre kredittpoengene dine?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar