Banker

7 Personal Finance Lessons Jeg ønsker alle lærte på videregående skole

7 Personal Finance Lessons Jeg ønsker alle lærte på videregående skole

Tenk deg om det du vet nå, visste du veien tilbake på videregående skole. Hvor mye bedre vil du være? Da jeg var i videregående skole, lærte jeg ikke noe om penger, budsjettering eller investering.

Mens jeg er en finansiell planlegger nå, lærte jeg ikke de fleste økonomiske grunnleggende grunner til mitt juniorår på college.

Hva er gal er jeg gjorde ta et økonomisk grunnleggende kurs på ett punkt. Dessverre var det ikke engang ekstremt nyttig.

Kurset fant sted i mitt seniorår på videregående skole, og de kalte det "hjemmeøkonomi". Mens jeg ikke kan fortelle deg noe jeg lærte i den klassen, kan jeg fortelle deg hva jeg ikke lære.

Jeg lærte ikke å investere, kredit score, beregne renter på gjeld, eller den magiske sammensatte interessen.

Det er riktig; Jeg satt gjennom et år med klasser, men likevel lærte jeg ikke en eneste pengeskap som kunne gjelde for livet mitt.

Mens jeg vil tro mer penger, blir det undervist i skolene enn det jeg opplevde tilbake i dag (det er ikke så lenge siden), det jeg hører fra foreldre er at ikke mye har endret seg.

Mens noen skoler tilbyr en boligøkonomisk klasse eller noe lignende, svikter de fortsatt ikke med en grunnleggende økonomisk utdanning som jeg tror er nødvendig for et vellykket, økonomisk stabilt liv utenfor skolen.

Her er en titt på noen av de viktigste som jeg skulle ønske jeg ville ha lært i videregående skole, og jeg tror det skulle bli lært i dag:

# 1: Hvordan kredittkort og rentesatser fungerer

Siden du vanligvis kan få ditt eget kredittkort på rundt 18 år, virker det som sunn fornuft å undervise videregående studenter om vanskelighetene av kreditt. Som finansiell rådgiver har jeg sett at alt for mange unge driver opp store kredittkortbalanser tidlig når de ikke har en god forståelse av hvordan kreditt fungerer.

Heck, jeg var en gang en av dem! Da jeg var tidlig i tjueårene, hadde jeg $ 20 000 i kredittkortgjeld. Heldigvis lærte jeg mer om kreditt da jeg alderen og arbeidet flittig for å bli finansiell rådgiver.

I disse dager bruker jeg regelmessig kreditt som et finansielt verktøy for ting jeg vet at jeg kan betale raskt uten å pådra seg gjeld og renter.

Hvis vi lærte gymnasieelever noen grunnleggende leksjoner om kredittkort og renter, kan vi potensielt spare mange studenter fra en levetid av økonomisk stress. Kreditt kan være et nyttig verktøy når du betaler det tilbake hver måned. Rente på kreditt kan imidlertid virke mot deg når du har en tung balanse.

Kredittene vi lærer trenger ikke å være altfor komplekse, heller. I det minste må ungdommer forstå det

  • a) du må betale tilbake hver dollar du tar betalt for
  • b) kredittkortrente påløper daglig når du har en balanse og
  • c) Renten din kan spille en stor rolle i din månedlige regning hvis du ikke betaler kostnadene helt av hver måned.
Til slutt bør videregående studenter forstå at det ikke er en god ide å bruke kreditt for å kjøpe ting de ikke har råd til. I stedet bør de spare for det de ønsker, og tar sikte på å bruke kreditt kun når det tjener sine interesser. Unge voksne kan bruke kreditt klokt til å møte mål og bygge opp en sunn kreditt profil, men det er nøkkelen til å sikre at når du bruker kreditt som du kan betale det tilbake. Å forstå ansvarlig bruk av kreditt, fra det øyeblikket en tenåring får sitt første kredittkort, kan gå langt for å bygge en solid økonomisk fremtid.

Selv om det er smartere å unngå gjeld i utgangspunktet, bør unge bli utdannet på de mange verktøyene de kan bruke til å rebound hvis de faller bak med regningene sine.

# 2: Slik balanserer du en kontrollbok

Mens skrivedagen sjekker for de fleste regninger klart er over, bør unge fortsatt lære å balansere en kontrollbok. Selv om de holder seg til debet og kreditt, kan de virkelig dra nytte av å lære hvordan de skal håndtere kontantstrømmen og utløpet for å unngå overtrekksavgifter.

Jeg lærte dette på den harde måten da jeg sprang tre sjekker da jeg var 19 år gammel. Au! Det var første gang jeg ble introdusert til "overtrekking charges" og det var ikke hyggelig.

En leksjon på online regningstjenester kan også hjelpe studenter som leter på teknologi for å administrere pengene sine. Og ja, studentene trenger fortsatt å lære grunnleggende om skriveskriving, for eksempel hvordan man fyller ut sjekker - i hvert fall for nå. Noen ganger må folk fortsatt skrive en sjekk, tro det eller ikke.

# 3: Grunnleggende om budsjettering

Budsjettering er en av de viktigste ferdighetene noen kan lære, men du vil knapt høre en titt om det mens du er i skolen. Dessverre, ikke å lære om budsjettering kan gi deg en ulempe når du har uteksaminert videregående skole og flytter ut på egen hånd.

Uten kjennskap til hvordan man håndterer regninger og skiller "ønsker" fra "behov", kan mange mennesker tilbringe livet sitt vedvarende en økonomisk motgang etter hverandre.

I det minste tror jeg videregående studenter bør lære å planlegge en livsstil som faktisk jives med inntektene de tjener. Det kan omfatte å vite hvordan du skal planlegge for - og betale - regninger som leie, verktøy, forsikring og bilbetalinger, mens du sørger for at det er penger igjen for dagligvarer, besparelser mv.

Her er saken: Jeg hater faktisk budsjettering. Jeg vet at det er nødvendig, men jeg liker ikke å spore hver krone vi bruker.

Det vi gjør i stedet er det jeg liker å kalle "taktisk budsjettering" - som i, setter vi seg ned for å lage en finansiell plan når som helst en stor livshendelse kommer vår vei. Denne typen budsjettering krever ikke at du ser på hver krone, men det kan hjelpe deg med å nå dine mål og bruke mindre over tid.

Bunnlinjen: Det er viktig for unge å vite hvordan å lage en økonomisk plan for hva de vil.

# 4: Kraften av sammensatt interesse

Mens unge mennesker ikke kan nå sitt inntektspotensial i årevis, har de en stor fordel over resten av oss når det gjelder investeringstid. Med tiden på deres side kan de dra nytte av det fulle potensialet for å åpne og legge til en sparekonto for å tappe inn kraften i sammensatt interesse.

Ved å sette selv små pengesummer i en høy rente sparekonto mens de er unge, kan videregående studenter, kandidater og studenter begynne å bygge rikdom som vil sammensatte igjen og igjen.

Her er et fantastisk eksempel:

For noen uker siden snakket jeg om å investere hos min alma mater. For å vise mengden kraften i sammensatt interesse, introduserte jeg det "magiske ørebegrepet".

Jeg spurte publikum et enkelt spørsmål:

"Hvis du hadde et valg, vil du heller ha $ 2000 kontant eller en krone som dobler i verdi hver dag?"

Ikke overraskende, sa mer enn halvparten av klassen at de hellere ville ha penger. Selvfølgelig!

Saken er, den magiske krone ville faktisk forlate dem mye bedre. På grunn av den magiske sammensatte interessen, vil en øre som dobler i verdi hver dag være verdt mer enn $ 10 millioner etter bare en måned!

Vi trenger studenter til å ikke bare forstå kraften i sammensetningen, men å vite hvordan man kan dra nytte av når de kan.

# 5: Hvordan bygge kreditt

Din kreditt score er en viktig del av din økonomiske helse, og det kan gjøre en stor forskjell i hvordan du administrerer din økonomi som voksen. Med god kreditt på din side er det mye enklere å kjøpe et hus eller kvalifisere for en leilighet. Med dårlig kreditt (eller ingen kreditt), derimot, kan de fleste av livets største milepæler være vanskeligere å nå.

Studentene trenger å vite hvorfor kreditt er viktig, men også hvordan man bygger kreditt mens de er unge. Mesteparten av tiden, for eksempel å få et grunnleggende student kredittkort eller studielån, kan for eksempel gi innføring i bygge kreditt for elevene trenger å komme i gang.

Men det betyr ikke at bygningskredit er enkelt. Noen ganger er det vanskelig for unge å bli godkjent for et kredittkort eller en hvilken som helst type lån.

Min gamle praktikant Kevin fant seg i dette eksakte scenariet for flere år siden. Kevin lyttet til foreldrene sine og unngikk kredittkort helt. Men da Kevin bestemte seg for å starte sitt voksne liv på solid økonomisk grunnlag og kjøpe et hus og egen bil, var hans kreditt ikke etablert nok til å bli godkjent for lånene han trengte å kjøpe disse tingene.

Heldigvis snublet Kevin inn på ideen om å registrere seg for et sikret kredittkort. Med et sikret kredittkort måtte han sette ned et kontantinnskudd tilsvarende kredittgrensen. Men når han begynte å bruke kortet regelmessig, var han i stand til å øke sin kredittpoengsum på 100 poeng innen seks måneder!

Hvordan gjorde han det?

Mens sikrede kredittkort krever et kontant innskudd for å komme i gang, rapporterer de alle dine kredittbevegelser til de tre kredittrapporteringsbyråene - Experian, Equifax og TransUnion. Over tid, Kevins ansvarlige kredittbruk lar ham bygge sin kreditt fra grunnen og bidra til å nå sine mål om å kjøpe hus og bil!

# 6: Investering og aksjemarkedet

Som finansiell planlegger møter jeg med så mange fullverdige voksne som ikke vet det første ved aksjemarkedet eller investerer generelt. Selv om vi ikke kan gjøre noe med det nå, kan vi hjelpe unge mennesker til å starte sitt eget liv med en grunnleggende forståelse av hvordan investeringen fungerer.

Selv om vi sannsynligvis vil unngå overveldende studenter med for mange detaljer, anbefaler jeg at vi introduserer dem for å investere konsepter de kan stole på når de blir eldre. De trenger å forstå hva aksjemarkedet er og hvordan investorer lager (og mister) penger. Og ja, jeg tror de trenger å forstå hvordan investeringer kan gjøre dem rike.

Her er et fantastisk eksempel:

Tidligere i år viste jeg en 16-åring hvordan man kan konvertere $ 500 til $ 520.367. Mens han trodde at jeg var gal i begynnelsen, fikk han det når jeg viste ham hvordan investeringen fungerte.

I utgangspunktet brukte jeg historiske data for å vise ham hvorvidt et crappy, $ 500-verdsatt, forhåndsbelastet aksjefond kjøpt i 1970 kunne vokse til $ 68,684 med gjennomsnittlig inntektsavkastning og så til slutt totalt $ 520,367.

Det er ganske bra, ikke sant?

Saken er at denne $ 68.684-tallet kan vokse enda mer hvis han bare legger til en nominell sum penger hver måned. Hvis han investerte $ 25 ekstra til dette fondet hver måned (eller $ 300 per år), ville den totale investeringen øke til den søte $ 520.367 over omtrent samme tidslinje.

Jeg tror jo tidligere vi lærer elevene om økonomiske grunnleggende, desto bedre blir de.

Det ville være synd for unge mennesker å gå glipp av å bygge rikdom med aksjer, spesielt siden du ikke trenger å investere mye penger hvis du starter tidlig nok.

På den annen side er det viktig for elevene å vite forskjellen mellom trygt å investere og investere svindel. Mens du investerer med et anerkjent selskap som Vanguard eller Fidelity, kan det være smart, unge mennesker trenger å vite å velge anerkjente firmaer når de investerer pengene sine.Det lønner seg å undersøke ethvert selskap du planlegger å investere i, lese anmeldelser, og sørg for at du vet hva du kommer inn på.

Jeg vil også si at det er viktig for elevene å vite hvor mye risiko de er villige til å ta på seg med pengene sine. Investering i et oppstartsselskap med lavere aksjekurser, for eksempel, kan til slutt høste store avkastninger, men kan også være mer sannsynlig å mislykkes, mens aksjeværdien faller. Dette kalles høyere risiko, høyere belønning.

De studentene som ser etter et mer konservativt investeringsalternativ bør kanskje vurdere å investere i etablerte selskaper, eller en sammenslutning av selskaper som kalles et fond. Dette er en langsiktig investeringsstrategi som kan vokse penger over årtier konsekvent.

# 7: Hvordan starte en bedrift

Jeg forstår at det å starte en bedrift kan være mye for alle videregående opplæring, men hva er ikke en bedre mulighet til å få en introduksjon.

Jeg kom ikke fra en familie som hadde forretningskompetanse. Og heller ikke mine venner. Heldigvis, noen setter bøker foran meg som Rich Dad, Poor Dad, som i det minste ga meg en grunnleggende intro til disse konseptene.

Bunnlinjen

Personlig økonomi er en så viktig del av livet som Jeg kan ikke tro Vi lærer ikke elevene mer om penger i skolen. Når du virkelig tenker på det, er det ikke rart at husholdningenes gjeldsnivåer er på toppnivå.

Når folk ikke vet bedre, gjør de ikke det bedre.

La oss prøve å gjøre en positiv forskjell i våre elevernes økonomiske futures nå ved å lære barna våre økonomiske grunnleggende grunner - og å talsmann for mer økonomisk utdanning på skolen.

Skrive Inn Din Kommentar