Banker

Slik holder du det finansielle nyttårsoppløsningen

Slik holder du det finansielle nyttårsoppløsningen

Å holde et økonomisk nyttårs oppløsning tar ... vel, løse. Så mange mennesker tar sikte på månen, bare for å gi opp før de er ferdige med å bygge et rakettskip. De som lover deg selv hver januar, kan virke som en ferdig avtale på den tiden, men spør deg selv: Hvordan går det med forrige års vedtak?

For å si det enkelt, holder et nyttårs oppløsning unntaket i stedet for regelen. Faktisk gjør bare 64% av folk den første måneden.

Men det er ikke umulig, og det er mange ting du kan gjøre for å til og med oddsen. Hvis du ønsker å gjøre - og holde - en økonomisk løsning i år, les videre for noen tips om hvordan du skal lykkes.

Gjør det automatisk

Å lage og holde oppløsning krever mer selvkontroll - en vare som ofte har begrenset tilgang. Gjør målet ditt automatisk og det blir lettere oppnådd.

Hvis du for eksempel vil investere 5% av lønnen din i 2017, endrer du lønnsinnstillingene slik at beløpet automatisk trampes inn i en IRA eller 401k. Ikke bare antar at du skal gjøre det manuelt hver måned. Å gjøre din økonomiske oppløsning automatisk tar selvkontroll ut av ligningen helt.

Hvis du ikke vil endre lønninnstillingene, kan Apps som Digit også gjøre dette for deg. Digit er en kul app som automatisk sparer penger for deg. Det analyserer utgifter og flytter penger til en sparekonto. Det er en fin måte å lagre automatisk på. Sjekk ut ciffer her (det er gratis).

Hold det realistisk

Å lage et nytt års oppløsning er ofte som lovende å slutte å drikke etter en dårlig bakrus. Det er et løfte laget i øyeblikket med lite hensyn til hvordan du vil beholde det senere.

I stedet for å proklamere at du vil spare $ 1000 i måneden eller betale av boliglånet ditt i løpet av et år, skape et realistisk mål. Se for eksempel på budsjettet ditt og avgjøre hvor du kan gjøre endringer. Se hva du kan realistisk kutte, og bruk summen for å bestemme hvor mye du kan spare eller betale.

Vi snakket nylig om hvordan man skal betale $ 10 000 av gjeld på ett år. Det kan ikke virke som et realistisk mål først. Men hvis du bryter den ned i måneden, skjønner du at du bare skyter for $ 833 per måned. Det er mer gjennomførbart.

Uansett hva ditt realistiske mål er, må du bruke de riktige tallene. Pass på at du har et system på plass for å spore din økonomi. Vi anbefaler det gratis verktøyet Personal Capital. Det er en app og et nettsted som gjør det mulig å koble til bank- og investeringskontoer, og det overvåker dem for deg. Det er enkelt å bruke, og det er gratis. Sjekk ut Personlig kapital her.

Husk på

Undersøkelser viser at folk som skriver ned sitt nyttårs resolusjoner, er ti ganger mer sannsynlig å beholde dem. Etter at du har skrevet ned oppløsningen din, legg den inn der du vil se påminnelsen daglig. Ta en titt på Roberts innlegg her for inspirasjon.

Michelle Schroeder-Gardner of Making Sense of Cents anbefaler også å skape et visjonskort og plassere det på et fremtredende sted, slik at du blir tvunget til å se på det ofte.

Du kan også angi kalenderpåminnelser for å sjekke inn på målet ditt og se om du fortsatt er på sporet. Det som fungerer best for deg er bra; Det viktigste er å finne en måte å minne deg på konsistent.

Bruk teknologi til din fordel

Å opprettholde en finansiell oppløsning er enklere enn noensinne, takket være lagrings-, gjelds- og budsjetteringsprogrammer som har blitt allestedsnærværende de siste årene.

Apper som Personal Capital, Digit og Qoins kan hjelpe deg med å holde deg over økonomien din. Hvis du for eksempel har problemer med å budsjettere, sender Personal Capital deg utgifter til varsler. Så lenge du har telefonen, har du muligheten til å sjekke budsjettet.

Finn en ansvarlig partner

Å holde en oppløsning er vanskelig - spesielt hvis få av dine venner og kjære støtter eller forstår målet ditt. En ansvarlig partner med en lignende oppløsning kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert, og minne deg om hvorfor du opprettet oppløsningen i utgangspunktet.

Utover bare å holde deg ansvarlig, kan en "accountabilibuddy" være noen å lufte med og sammenligne frustrasjoner. Deling av kampen vil bidra til å lette belastningen, som tjener som en konstant påminnelse om at du ikke er alene i reisen din.

For å finne en partner, kan du bli med i en gruppe på Facebook eller spør noen du vet hvem som prøver å gjøre det samme. Finn en vanlig tid til å møte personlig eller praktisk talt å gå over målene dine.

Frugalwoods har for eksempel hatt enorm økonomisk suksess som praktiserer frugality uten å føle seg fratatt. Denne måneden er de vert for en Uber Frugal utfordring i en måned. Denne utfordringen kan hjelpe deg med å redusere kostnadene dine og oppdage alternative måter å utnytte pengene dine på.

Du kan registrere deg for utfordringen her.

En annen online utfordring er vår venn Stefanie O'Connells Cash Confidence Challenge. Det er en gratis utfordring som er utformet for å inspirere til ansvarlighet når du utarbeider budsjettet.

Siste tanker

Å holde ditt nyttårs resolusjoner kan være tøft. Men husk - du lovet deg selv dette av en grunn. Disse resolusjonene var nok ikke for noen andre - de var for deg personlig. Ikke la deg ned. Gjør handling i år for å få det til å skje.

Hva er den største hindringen du har måttet overvinne for å nå dine mål?

Skrive Inn Din Kommentar