Penger

Hvordan betalte jeg av $ 28k i studielån på 3 år mens jeg gjorde $ 30k i året

Hvordan betalte jeg av $ 28k i studielån på 3 år mens jeg gjorde $ 30k i året


Et tegn i Shopaholic-serien fra Sophie Kinsella forteller hovedpersonen, som står opp til hennes øyne i kredittkortgjeld, kan enten bruke mindre eller tjene mer penger.

De fleste prøver å bruke mindre. Så mange økonomiske bøker og blogger (selv mine) fokuserer på å kutte utgiftene dine. Men det største jeg skjønte mens jeg betalte min gjeld var det å bruke mindre var ikke nok.

Hvis du bare lager $ 28 000 i året, kan du bare kutte så mye før du når ditt brytepunkt. Det er da hvor mye penger du kan spare blir mindre verdifullt enn det du kjøper med det.

Hvis du ikke kan bruke mindre, tjene mer penger

Jeg betalte $ 550 i måneden for leiligheten min, jeg kjørte seks timer hver helg for å se kjæresten min (og betale $ 300 for gass) og jeg bidro hver måned med $ 250 til min sparingskonto, og prøvde å bygge opp et nødfond.

På et tidspunkt, da jeg gikk på ferie i 10 dager, ringte jeg Internett-leverandøren min og spurte om jeg kunne koble fra tjenesten mens jeg var ute. På den tiden satte jeg $ 10 ekstra i måneden mot min gjeld, som var nok til å slå av ett års verdi av betalinger. Men å betale min studielån i ni år mot 10 var det ikke nok.

Det var da jeg innså at mindre utgifter ikke kunne være min eneste plan. Jeg måtte finne en måte å tjene mer penger.

På grunn av timeplanen min var en deltidsjobb ute av spørsmålet. Jeg jobbet som journalist, og de tilfeldige timene i jobben min gjorde det umulig å finne en annen konsert.

Jeg bestemte meg for å begynne å sette noen ekstra penger mot lånene mine. Da jeg besøkte min bestemor og hun ga meg en sjekk, la jeg den til min månedlige studielånsbetaling. Hvis jeg hadde en freelance-konsert, satte jeg alle pengene til lånene mine. Hvis jeg fikk en heftig skattefradrag, setter jeg det mot mine lån.

For å holde meg fra å bli gal, Jeg holdt vanligvis ca 10% av alt jeg tjente og brukte det som en liten splurge. På den måten kunne jeg fortsatt feire uten å glemme mitt mål.

Få lønnspålegg? Sett det mot din gjeld

Et år etter min første jobb flyttet jeg til byen der kjæresten min bodde. Min nye konsert kom med en liten lønnsøkning, og jeg behøvde ikke lenger å fylle opp en tank med gass hver uke. Jeg la til min nye besparelser mot lånene mine, og plutselig var jeg mer enn doblet på min månedlige betaling.

Det var på det tidspunktet at jeg ønsket å se hvor raskt jeg kunne betale min gjeld. Hvis $ 10 per måned barberes av et helt år, hvor mye vil $ 400 gjøre? Jeg satte meg et mål om å betale ut studielån innen tre års utdannelse.

Da leien min avsluttet, flyttet jeg inn med kjæresten min og en felles venn. Å ha romkamerater for første gang siden college betydde enda lavere levekostnader. Vi valgte en billig tosidig, og min leie kostet bare 14% av min hjemlønn. Du kan sikkert gjette hvor jeg legger resten av pengene mine.

Mens jeg betalte lånene mine, fant jeg også andre måter å spare på. Jeg klipper kuponger og kjøpte varer i salg, oppdaget jeg Goodwill og andre butikkbutikker og jeg har alltid forsket på et produkt før jeg kjøpte det.

Litt mer enn et år etter det flyttet, gjorde jeg mitt siste studielånsbetaling - tre år etter min første.

Hvor mye du gjør saker mindre enn hva du gjør med det

Gjennom denne reisen lærte jeg at hvor mye du gjør, spiller ingen rolle som hva du gjør med det. Jeg kjenner folk som gjør dobbelt enn jeg gjør som har mer gjeld og færre besparelser. Jeg kjenner folk som gjør flere som reiser mindre. Jeg kjenner folk som bor på seks figurer og føler seg blakk.

Selv om jeg fortsatt har å gjøre mye mer enn $ 30.000, føler jeg meg ikke dårlig. Jeg kan kjøpe alt jeg trenger og de fleste ting jeg vil ha.

Få mest mulig ut av lønnen din ved å finne ut hva som virkelig gjør deg glad og hvordan du kan spare penger på resten. Jeg elsker å reise, så jeg skinner ikke der. Jeg bruker kredittkortbonuser for å kjøpe flyreiser med rabatt, og jeg forblir på Airbnb for å spare penger. Reise er dyrt, men jeg vil heller gå til et nytt land enn å kjøpe hyggelige vesker eller slå opp barene. Så jeg hopper over dem.

Uansett hvor mye jeg tjener, har jeg fortsatt vaner som jeg har utviklet de siste tre årene for å bære meg gjennom.

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Zina Kumok skriver om å betale ut $ 28 000 av studielån på tre år på gjeldfritt etter tre. Hun har vært omtalt i DailyWorth, LifeHacker og Time.

Skrive Inn Din Kommentar