Penger

10 høyt betalende karriere som bare krever en tilknyttet grad

10 høyt betalende karriere som bare krever en tilknyttet grad

Sett på det, college kan være en ekte dra.

Vi vet. Derfor ønsker vi å kutte tiden i akademia i halvparten.

Å få din assisterende grad lar deg flyte ut i arbeidsstyrken raskere og kan gi gode muligheter for høyt betalende og tilfredsstillende karrierer. Så The Penny Hoarder gjorde en analyse for å vise deg de 10 beste jobbene du kan lande med bare en toårig grad.

Det bør ikke være en overraskelse at helsepersonell dominerer listen, for med en aldrende befolkning trenger vi mange av disse jobbene i de kommende årene.

10 høyt betalte jobber med en assisterende grad

Ifølge de nyeste tilgjengelige dataene fra US Bureau of Labor Statistics er her de 10 beste høyt betalende jobbene som også ser mye vekst.

Vi inkluderte også statene med den høyeste konsentrasjonen av hver jobb.

1. Radioterapeut

Median lønn: $80,160

Jobbvekst gjennom 2024: 14%

Som barn av en brystkreft overlevende, har jeg stor respekt for alle som er involvert i behandlingen av sykdommen - spesielt de usunne helter.

Stråle terapeuter er bak-scenene operatører av maskiner som sprenge røntgenstråler på kreftceller i pasientens kropp. Med en tilknyttet grad og sertifisering, Denne karrieren kan blomstre i en rekke helsetjenester, fra sykehus, til medisinske kontorer og til polikliniske sentre.

Med en aldrende befolkning er helsepersonell jobber som noen av de raskest voksende i løpet av det neste tiåret. Den amerikanske registret for radiologiske teknologer, en organisasjon som sertifiserer stråle terapeuter, har mange ressurser på hvor du skal begynne hvis du er interessert i denne karrieren.

Det er viktig å merke seg at noen strålingsterapeuter kan forfølge en bachelorgrad som betaler mer og støter opp median lønn for yrket som helhet.

Hvor jobbene er: New York, Texas, Florida, California, Illinois

2. Diagnostisk medisinsk sonograf

Median lønn: $69,650

Jobbvekst gjennom 2024: 26.4%

Det er en munnfull, men i utgangspunktet er diagnostiske medisinske sonografer ansvarlig for de første glimtene som forventningsfulle mødre får av sine babyer.

De opererer også avbildningsutstyr som brukes til å undersøke muskel- og senetrær, forekomst av brystkreft eller stort sett alle andre interne problemer i kroppen din.

Det er mer enn 350 levedyktige programmer for deg å velge om du skriver inn dette feltet, ifølge kommisjonen om akkreditering av allierte helseopplæringsprogrammer.

Hvor jobbene er: California, Texas, Florida, New York, Pennsylvania

3. Arbeidsterapeutassistent

Median lønn: $59,010

Jobbvekst gjennom 2024: 42.7%

Bilde arbeidstidsassistenter som Dorothy oljer opp Tin Man i Wizard of Oz. De hjelper deg med å flytte den, flytte den. (Ja, det var to film referanser i på avsnitt. Sue meg.)

De hjelper deg med å komme tilbake til jobb.

Disse karrierer er basert på sykehus, pensjonister, hjemmet helseforetak og kan leveres av lokale myndigheter. Det er mye fleksibilitet når du leter etter en jobb.

Når det gjelder hvor du skal begynne, sjekk ut den ergoterapeutiske og ergoterapeutassistentens sentrale søknadstjeneste for ledere på hvor du skal finne en skole i nærheten av deg.

Hvor jobbene er: Texas, Ohio, Illinois, Pennsylvania, New York

4. Tannhygienist

Median lønn: $72,910

Jobbvekst gjennom 2024: 18.6%

Så dette er ikke en jobb for alle, men tannhygiene er de virkelige arbeidshestene i enhver tannpleie. De renser tennene, tar røntgenstråler og snakker deg mens du drar gjennom massive kuler med bomull i munnen.

I likhet med de tidligere oppgitte jobbene krever denne jobben en sertifisering etter eksamen, og noen studenter velger å forfølge en bachelor- eller mastergrad også. The American Dental Hygienists Association har ressurser på hvor du skal begynne hvis du er interessert.

Hvem vet, en dag kan du ha R.H.D. etter ditt navn

Hvor jobbene er: California, Texas, Florida, New York, Michigan

5. Webutvikler

Median lønn: $66,130

Jobbvekst gjennom 2024: 26.6%

Den første ikke-helsepersonell jobben på listen er også den som har den laveste adgangsbarrieren og mest fleksibilitet: webutvikler.

De designer og oppretter nettsteder akkurat som den du leser akkurat nå (og vær så snill, vær så snill). Mens du kan lære å kode på det billige, kan du velge et fellesskapskurs for din tilknyttede grad gi deg praktik og hjelp med å bygge en portefølje.

Fordi det er så mange ressurser der ute for å lære det grunnleggende om webutvikling på egenhånd, kan det være lurt å ta noen timer for å se hva du synes før du går til en toårig grad.

Hvor jobbene er: California, New York, Texas, Florida, Illinois

6. Fysioterapeutassistent

Median lønn: $56,610

Jobbvekst gjennom 2024: 40.6%

I likhet med nr. 3 på listen, er fysioterapeuter assistenter støttepersonell som hjelper folk med å få deres spor tilbake.

Denne jobben innebærer å sikre pasientsikkerhet samtidig som behandling av fysioterapi og innsamling av data på pasientens fremgang.

Kommisjonen for akkreditering i fysioterapiutdanning har godkjent 331 skoler i USA.

Hvor jobbene er: Texas, Ohio, Florida, California, Illinois

7. Kardiovaskulær tekniker eller tekniker

Median lønn: $55,570

Jobbvekst gjennom 2024: 22.2%

Disse kombinerte feltene representerer begge helsepersonell som fokuserer på å diagnostisere og behandle problemer med hjerte og blodkar.

Kardiovaskulærteknologer er livreddere, bokstavelig talt. De er involvert i lag som behandler hjerteinfarkt, men hjelper også med å installere stenter og pacemakere. Teknikere driver stresstester og elektrokardiogrammer.

Som de fleste helsepersonell jobber de med sertifisering etter oppgradering.

Hvor jobbene er: Texas, Florida, California, New York, Pennsylvania

8. Respiratoriske terapeuter

Median lønn: $58,670

Jobbvekst gjennom 2024: 12.3%

Respiratoriske terapeuter hjelper pasienter med den essensielle livsfunksjonen: puste.

De bryr seg om alle fra spedbarn til eldre, og de hjelper også leger i nødsituasjoner, for eksempel drownings, pasienter i sjokk eller hjerteinfarkt.

Etterspørselen etter disse jobbene er den høyeste det har vært, og de tilbyr stabile karrierer, ifølge American Association for Respiratory Care.

Sjekk ut dette ferske kartet som sammenligner hver skole med åndedrettsprogrammer.

Hvor jobbene er: California, Texas, Florida, Ohio, New York

9. Geologisk og petroleumstekniker

Median lønn: $56,470

Jobbvekst gjennom 2024: 11.8%

Gitt president Donald Trumps press for energi uavhengighet, jobber geologiske og petroleum tekniker med enda mer enn de 11,8% som US Bureau of Labor Statistics spådde i 2014.

Disse arbeidstakere ganske mye gjør alt. De samler prøver for forskere til å teste, registrere data, installere laboratorie- og feltutstyr, overvåke oljebrønner og til og med gjøre egne vitenskapelige tester.

Når du har funnet en skole, tar du for det meste vitenskap og matematikk.

Hvor jobbene er: Texas, California, Oklahoma, Louisiana, Pennsylvania

10. Radiologisk Teknolog

Median lønn: $57,470

Jobbvekst gjennom 2024: 8.7%

Radiologiske teknologer vedlikeholder røntgenutstyr, driver røntgenbilder på pasienter og registrerer resultater.

Men tenk bare på dem som noen maskinjockeyer, de skal kjenne alt om menneskets anatomi, strålingssikkerhet og pasientbehandling.

Klikk her for å finne et akkreditert program for denne karrieren. Som de andre helsepersonellene ovenfor, krever det sertifisering etter at du har uteksaminert.

Hvor jobbene er: California, Texas, New York, Florida, Pennsylvania

metodikk

Ved å bruke US Bureau of Labor Departments ansettelsesprosjektdatabase, trakk vi ut jobbene som krever en tilknyttet grad.

Deretter så vi på median lønn og projisert jobbvekst gjennom 2024, og brukte en nerdy matematisk metode utviklet av disse to gutta til å kaste ut dårlige data og rangere jobbene basert på disse to beregningene. Og voila!

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar