Liv

Stopp å foregå for ikke å se at sjekk motorlys. Ignorerer det er kostbart

Stopp å foregå for ikke å se at sjekk motorlys. Ignorerer det er kostbart

Da jeg kjøpte min 2007 Toyota Yaris brukt, kom det med en 30-dagers garanti på motoren. På dag 31 slått sjekk motoren lyset på. Typisk hell for meg, men jeg fristet skjebnen og ignorert den i flere dager. Det slått av på egenhånd, men i flere måneder etter det, ville det med jevne mellomrom komme igjen og deretter gå av etter noen få stasjoner.

Jeg tok til slutt det til min Toyota-forhandler, og selv om spørsmålet endte opp med å være en feilaktig gassdeksel, sa mekanikeren at det kunne vært katastrofalt. Som en streng fader, han fortalte meg det aldri ignorere en sjekk motor lys: Ikke bare var jeg i fare, men jeg kunne se på dyrere reparasjoner nedover veien.

Jeg føler meg mye tryggere i 2017 Subaru Crosstrek disse dager, men jeg vet at dagen kommer når kontrollampen min lyser igjen. Så jeg søkte noen profesjonelle råd fra Ryan Kooiman, direktør for opplæring hos Standard Motor Products. I den rollen overvåker Kooiman opplæringen av 65.000 nordamerikanske teknikere hvert år.

Hva skal jeg gjøre når kontroll-motorlyset kommer på

Første ting først, jeg ønsket å vite om mekanikeren på min Toyota-forhandler var bare en dramadronning, eller om det virkelig var viktig at jeg tok bilen min med en gang. Jeg tror ikke at noen ville bli overrasket over at Kooiman var enig med min mekaniker: Hvis bilen din har en kontrollmotor på, bør du ta den til en tekniker pronto.

Kontrollampelyset er en indikasjon på at det er en utslippsrelatert feil, så det er viktig at føreren får det diagnostisert av en sertifisert tekniker så snart som mulig, Forklarte Kooiman. "Det samme kan sies for noe advarselslys på bindestrek. Produsenten satte dem der av en grunn - først og fremst sikkerheten til kunden, samt beskyttelse av kjøretøyet, sammen med regjeringens mandater knyttet til luftkvalitet. "

Kooiman understreket også bruken av begrepet "sertifisert tekniker." Ifølge ham tror mange kunder at alle som plugger inn et skannverktøy og får den diagnostiske feilkoden som utløste kontrollmotorens lys, kan diagnostisere problemet. Bruker en sertifisert tekniker gir deg trygghet ved å vite at personen som jobber med kjøretøyet har trening som kreves for å kunne lese skannerdataene riktig og utføre testkolonnen som kreves for å kunne diagnostisere problemet og finne ut hva som forårsaket feilen.

"Mange ganger har jeg sett folk behandle symptomet og ikke ta opp den egentlige årsaken til problemet. Dette resulterer i en repetisjonssvikt, frustrasjon og mulige unødvendige reparasjoner som utføres. Å finne en kvalifisert tekniker for å nøyaktig diagnostisere problemet første gang, er det beste tipset jeg kan gi noen som ønsker å spar penger på bilreparasjon.

Tegn som sjekker motorlys er et alvorlig problem

Ok, så gjorde Kooiman det ganske klart at du burde ha en sertifisert tekniker som diagnostiserer at sjekk motoren lys så snart som mulig, men er noen problemer mer presserende enn andre, og i så fall er det klare indikatorer på at problemet er presserende?

Ifølge Kooiman, a blinkende kontroller motorlyset indikerer at det er et katalysatorskadelig feil, som kan skade katalytisk omformer på bare noen få miles. Kort sagt, forlate dine ærender og hodet rett til din mekaniker eller risikere enda kostbare reparasjoner.

Uvanlig lyder og lukter eller symptomer, som mangel på makt eller jerking, kan også øke hastigheten. Når kontrollampen lyser opp, se etter andre tegn på at noe er galt.

Mest vanlige sjekk motor lys årsaker

Kooiman fortalte meg at hver merke og modell er annerledes når det gjelder kontrollmotorens lys, så en sertifisert tekniker trenger å inspisere bilen. Det er imidlertid noen vanlige problemer som en sjekk motor lys har en tendens til å peke på. Her er noen koder å se etter:

P0300 Tilfeldig feil funnet

"Denne feilkoden indikerer at det er flere sylindere misfiring eller at motorstyringsmodulen ikke klarer å finne nøyaktig hvilken sylinder som er feilaktig, forklarer Kooiman.

Det finnes en rekke feil som kan forårsake dette problemet - mekanisk motorfeil, drivstofffeil, tennsystemfeil, etc. - og en sertifisert tekniker kan utføre tester for å finne årsaken.

Hvis den ikke behandles, kan denne feilen forårsake skade på katalysatoren, og dette kan være betydelig dyrere enn å reparere feilen.

P0456 EVAP Large Leak Detected

"Denne feilkoden indikerer at det er en problem med fordampningsutslippssystemet - systemet som samler brennstoffdamp og resirkulerer dem, i stedet for å la dem fordampe seg i atmosfæren og forårsake luftforurensning eller smog, sier Kooiman.

I nyere biler kan utslippssystemet teste for lekkasjer så små som 0,010 tommer i diameter. "Det er mindre enn diameteren av en menneskelig luft," opplyste Kooiman.

Dette problemet vil vanligvis ikke føre til dårlige reparasjoner hvis den ikke behandles, men dens Miljøpåvirkning er stor nok til å fortjene en reparasjon når du har råd til det.

P0171 / P0174 Brensel Trim Lean Bank 1 (P0171) eller Bank 2 (P0174)

Kooiman forklarte at dette kontrollproblemet for motorproblemer oppstår når oksygensensorene eller sensorene til luft-til-brennstoffforholdet oppfatter en feil luft-til-brensel forholdet. Vanlige årsaker til dette problemet er forurensning av drivstoffinnsprøytning, svak drivstoffpumpe, defekte sensorer eller uoppmålet luft som lekker inn i motoren.

"Enhver av disse scenariene kan føre til en mager tilstand i motoren," sa Kooiman meg, noe som resulterte i "intern motorskade, skade på katalysatoren (er), dårlig motorytelse og for høye utslipp av utstødningsrør."

Dermed, Å adressere dette problemet umiddelbart kan spare deg for tusenvis i fremtiden.

P0420 / P0430 Katalysator Effektivitet Under Terskel Bank 1 (P0420) eller Bank 2 (P0430)

Hvis en skanning dukker opp en av disse kodene, En eller flere av katalysatorene dine feilet sin selvtest.

Fordi en hel del av disse kodene gjelder katalytikkens helse, forklarte Kooiman hvor viktig denne komponenten er for en bil: "Katalysatoren er en enhet i eksosanlegget som holder og frigjør gasser som kommer ut av motoren, blander dem i den minst skadelige kombinasjonen til atmosfæren. Hvis det er en feil, som for eksempel en feilmelding eller forurensning som kjølevæske eller olje, blir katalytikkens levetid raskt forkortet. "

Han la til: "Med mengden kjemikalier og edle metaller som er involvert i katalysatoren, blir disse relativt dyre reparasjoner. I noen tilfeller vil katalysatoren svikte så dårlig at den til slutt blir plugget opp. Siden en motor er i hovedsak en luftpumpe, kan det ikke løpe om eksosen er tilkoblet. Dette vil raskt føre til mangel på strøm eller starte og stanse tilstand. "

Kontroller reparasjonskostnader for motorbelysning

Da min Yaris 'kontrollmotor lyste opp på min 31. eierdag, valgte jeg ikke å hoppe over mekanikeren ut av latskap. Som en ansatt på en frossen yoghurtbutikk som betalte seg gjennom college, hadde jeg rett og slett ikke pengene - uten å dyppe inn i ølfondet mitt.

Reflekterende på den tiden i mitt liv spurte jeg Kooiman om de typiske kostnadene for reparasjonene han nevnte. Fordi alvorlighetsgraden av problemene kan variere, og fordi hver modell er forskjellig, kunne ikke Kooiman tildele et nummer.

Men han sa, "Forsinkelse av reparasjon resulterer ikke i en billigere reparasjonsregning. Å ignorere et problem resulterer nesten alltid i ytterligere skade på kjøretøyet og en høyere reparasjonsregning.

Kooiman la til, "Følg regelmessig planlagt vedlikeholdsplan satt av produsenten. I mine dager som tekniker ble bilene som kom inn jevnlig for inspeksjon, væskeskifting, etc., de som hadde de mindre reparasjonsregningene. I tillegg ble arbeidet gjort på grunn av eieren, snarere enn å følge en nødssituasjon eller uventet feil. Folkene som ignorert kjøretøyets vedlikehold og kjørte den til den ble ødelagt var de som endte med å betale en tauregning og en større reparasjonsregning. "

Så leksjonen jeg lærte - heldigvis ikke den harde måten, selv om det veldig bra kunne ha vært - er hvis sjekken motoren lyset kommer på, ta det til en sertifisert tekniker. Gjør alt du kan for å få det til å fungere økonomisk når det skjer, eller du kan godt finne deg i et dypere økonomisk hull på veien.

Timothy Moore, en Nashville-basert redaktør og forfatter, har skrevet for bilindustrien i fem år. Han driver for tiden en Hyper Blue 2017 Subaru Crosstrek og ville ikke bytte den til verden, men kanskje for en Tesla.

Skrive Inn Din Kommentar