Liv

Bare starter ut? Dette nettstedet kan hjelpe deg med å tiltrekke deg høyskoler og arbeidsgivere

Bare starter ut? Dette nettstedet kan hjelpe deg med å tiltrekke deg høyskoler og arbeidsgivere

LinkedIns store nettverk kan være skremmende, selv for den erfarne profesjonelle.

Det kan være spesielt overveldende for en videregående eller høyskolestudent å diskutere om han skal kaste den skjelettspirerte arbeidshistorien med "quiz bowl captain." (Tips: Nei. Her er en bedre måte å sette opp en LinkedIn-profil.)

Mariana Moawad, som nylig ble uteksaminert fra Academy for Arts, Science & Technology i Myrtle Beach, South Carolina, sier at til tross for råd fra velmenende voksne har hun ikke opprettet en profil på nettverkssitet.

"Jeg har blitt oppfordret til å lage en LinkedIn-profil," sier Moawad. "Jeg har ikke ennå fordi jeg finner det veldig skremmende og jeg har ikke nok til å sette på det."

Men uten en LinkedIn-profil, kan en students online tilstedeværelse bli redusert til sosiale medier. Og hvor godt reflekterer disse bildene fra den beste vennens bursdagsbase på dine ambisjoner om å bli marine biolog?

Selv om 68% av opptaksholdere sier at det er "fair game" for dem å sjekke ut søkernes sosiale medierprofiler for å avgjøre hvem som kommer inn, respondenter til Kaplan Test Prep's 2018 undersøkelse av innrømmelse offiserer, sier også at det blir mindre av et alternativ når elevene flytter til sosiale medier apps som SnapChat som ikke arkiverer innlegg.

Så hva betyr det for studenter? Mangel på relevant, nyttig informasjon om dem, ifølge Shea Tighe, nasjonal direktør for engasjement for STEMPremier, et online profilprogram som er gratis for studenter.

"De bygger ikke nærvær," sier Tighe. Han bemerker at når han spør elevene om hva de tenker på LinkedIn, er det typiske svaret "Det er noe min pappa bruker."

STEMPremier er utviklet for studenter å vise frem og organisere sine prestasjoner på samme måte som LinkedIn hjelper fagfolk til å presentere sine arbeidsprosesser, ifølge Tighe. Han sier at STEMPremiers søkbare profil kan forbinde studenter med høgskoler, arbeidsgivere og stipendmuligheter.

I løpet av hennes ungdomsår i videregående skole, sier Moawad, en lærer tildelt sin klasse for å skape profiler. Studentene fikk lov til å velge mellom LinkedIn og STEMPremier.

Moawad sier hun er glad hun valgte STEMPremier siden Å skape en profil førte til to internship tilbud - en fra Boeing og den andre fra South Carolina's Coalition for matematikk og vitenskap - før hun endte opp fra high school.

Starter med høgskolens søknad CV

Fortsett byggingen starter godt før de fleste studenter søker på sin første jobb.

Mange høyskole- og stipendprogrammer krever et CV, noe som kan være problematisk for noen som aldri har skapt en før.

Moawad teller seg blant de som kjempet. Hun beklager at hun ikke lærte om STEMPremiers evne til å eksportere profiler som utskriftsvennlig gjenopptatt før hun hadde sendt inn søknadene sine.

"Mange av oss i videregående skole som søker på høgskoler ble stadig å lage CV for høyskoleapplikasjoner," sier Moawad. “Det var svært vanskelig for elevene å vite nøyaktig hva de skulle sette på og hvor mye de skulle ta på, og som hvor spesifikt de burde være om det.

"Men med den samme informasjonen, ville STEMPremier automatisk generere den for deg."

Etter å ha opprettet en profil, kan elevene legge til sine GPA, testresultater, karriereinteresser, ekstracurricular aktiviteter, fellesskapstjeneste, transkripsjoner, merker, talte språk og porteføljer. De kan til og med laste opp en video, som Moawad sier bidratt til å skape interesse for henne.

"Jeg hadde et prosjekt der jeg lagde en video om kvanteberegning, så jeg bare tilfeldig koblet den," sier Moawad. "Det var noe imponerende, tilsynelatende."

Programmet er utformet for å hjelpe elevene til å organisere informasjon i et format som gjør at de kan dele profiler med høgskoler, stipendprogrammer og potensielle arbeidsgivere, som betaler en avgift for å søke i databasen på 365 000 studenter etter ferdigheter og interesser, sier Tighe.

Den søkefunksjonen gjorde en kritisk forskjell til Alex Koziol, som opprinnelig planla å søke på flere store universiteter før en direkte melding kom opp i sin STEMPremier-profil.

Meldingen kom fra Webb Institute, en liten høyskole i Glen Cove, New York, hvor alle studenter uteksaminerer med en dobbel bachelorgrad i marine arkitektur og marine engineering.

"Webb-instituttet sendte meg noe som sa:" Vi så at du er interessert i robotteknikk og svømming og noen andre ting - som de faktisk så profilen min - og vi anbefaler at du søker, "sier Koziol, som ikke kjente høgskolen eksisterte før meldingen. "Det ville vært vanskelig å finne ut om de ikke hadde nådd meg."

Denne meldingen viste seg å være en verdifull en; Webb Institutt aksepterer ca 30 studenter hvert år, og de får alle stipendiat stipend.

Koziol sier at han har oppdatert kun karakterer i bestemte klasser på sin profil siden han begynte på høsten, men han vil anbefale nettstedet til videregående studenter som er trette på høgskolenes søk.

"Det er snill som en reversering fordi du normalt ser etter høyskoler," sier Koziol. “På STEMPremier ser det ut til at høgskolene ser etter deg.

Gjenopptar uten jobbhistorie

Fra high school gjennom college, studentene sliter med å skrive profiler for LinkedIn på grunn av sin vekt på arbeidserfaring og faglige forbindelser, sier Alexander Lowry, administrerende direktør for mastergrad i finansanalyseprogram ved Gordon College i Wenham, Massachusetts.

LinkedIn er strålende hvis du er midtkarriere, Sier Lowry. "Det er bygget for noen å si hva de har gjort, hva deres kvalifikasjoner er."

Lowry, som ikke var kjent med STEMPremier før The Penny Hoarder spurte om det, sier at ved å lage seksjoner for å markere akademiske prestasjoner og skoleaktiviteter, tillater STEMPremier elever å tiltrekke seg potensielle arbeidsgivere på en måte som LinkedIn ikke gjør.

Så, vil han anbefale det på sin høyskole?

"Jeg har allerede videresendt dette til hodet på innrømmelsene våre og lederen til våre karriere tjenester, slik at de kan hoppe på dette akkurat nå," sier han.

Ikke bare for STEM

Tighe innrømmer at navnet synes å indikere at nettstedet er utelukkende for matematikk og vitenskapssettet. Han sier imidlertid at STEM-relaterte kompetanser - fra beherskelse av spesifikke programmer til analytiske ferdigheter - gjelder for praktisk talt alle bransjer.

STEMPremier er utviklet for å nå studenter som ellers ville gå ubemerket, enten på grunn av deres store eller på grunn av deres avstand fra hubber for høyteknologiske arbeidsplasser, sier han.

For studentene i midten av ingensteds, setter de dem på radaren, Sier Tighe. Han understreker at tidlig engasjement med et selskap kan være til nytte for studenter ved å la dem lære hvordan de kan bruke sine talenter til en karriere som de kanskje ikke har vurdert. "De er dømt basert på ferdigheter."

Moawad sier at hun er enig i at selv om det kan være flere muligheter for STEM-spesifikke karriere, vil hun anbefale nettstedet til enhver student.

Knyttet til fremtiden

Med mer enn 500 millioner medlemmer, er LinkedIn usannsynlig å gå bort når som helst snart, spesielt siden STEMPremier har bare 200 høgskoler og bedrifter som deltar.

Og selv om STEMPremier kan være nyttig som et ekstra karriereverktøy for studenter, er det ikke en erstatning for det store nettverket som LinkedIn tilbyr, sier karriereveiledning og trener Lynn Berger.

"Det er ingen grunn til ikke å gjøre deg kjent med LinkedIn, men hvis det føles skremmende, ville jeg gjøre dette [STEMPremier] og deretter over tid, gjør LinkedIn, sier Berger. "De kan starte her, men når du har litt erfaring eller noen praksisplasser, kan du gjøre begge deler.

"Med LinkedIn får du bare tilgang til forskjellige typer mennesker."

Selv Moawad innrømmer at hun sannsynligvis vil bli med LinkedIn - en dag.

"Kanskje i fremtiden vil LinkedIn være mer gunstig for meg," sier hun. "Men for nå, for det jeg prøver å gjøre, tror jeg at STEMPremier var et bedre alternativ."

Tiffany Wendeln Connors er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar