Liv

Denne fyren laget sine egne Invisalign-armbånd for $ 60 - og de jobbet

Denne fyren laget sine egne Invisalign-armbånd for $ 60 - og de jobbet

Jeg liker å tro at jeg kommer opp med kreative måter å spare penger på. Håndbearbeiding av noen nødvendigheter er en stor del av det, for meg.

Jeg lager mange av mine egne skjønnhetsprodukter, fra sjøsalt spray til eksfolierende skrubbe. Jeg elsker å gi håndlagde feriegaver til alle på min liste.

Men New Jersey Institute of Technology digital design major Amos Dudley gjør meg til skamme. Hendene ned.

Eller kanskje tenner ned.

Hvor mye koster koster? Ikke mye, hvis du er Amos Dudley

Dudley hadde allerede hatt slitasje i juniorhøyde, og var ikke i ferd med å skille ut $ 8000 klokken 24 for å rette opp sitt skiftede smil. (Bruk din beholder, barn!)

Selvfølgelig tok han saker i egne hender. Bokstavelig.

Ved hjelp av en 3D-skriver, Dudley designet og opprettet en serie klare, Invisalign-stilbøyler for seg selv ... i stedet for å hjelpe en ortodontistfond henne sommerhjem.

Hans totale kostnad kom til $ 60, som han brukte på avgiften for å bruke skolens 3D-skriver og kjøpe alt materiale du bruker til å få det til å spytte ut funksjonelt medisinsk utstyr.

Og det var sikkert funksjonelt - sjekk ut hans før og etter bilder over på CNN.

det er DIY.

3D Trykte Braces: Awesome, men kanskje ikke oppnåelig for alle

Det er verdt å merke seg at Dudley hadde fordelen av tilgang til NJITs høyteknologiske utstyr - selv om han tilsynelatende utformet og bygget sin egen 3D-skriver hjemme, siden jeg antar det er en ting du kan gjøre.

Og mens det ikke var et tildelt klasseprosjekt, hadde han støtte: "Profeten min trodde det var veldig kul," sa han.

Dudley er eksplisitt om det faktum at det foregår en profesjonell ortodontist og lage hjemmelagde kroppsmodifikatorer, er risikabelt.

"Det jeg gjorde er ikke helt trygt," skrev Dudley til meg, "og krever et stort omfang av kompetanse og forskning." Du kan lese om hans omfattende prosess på bloggen hans.

Videre var Dudley ikke bare interessert i å skape braces for å spare penger (selv om det absolutt var en konsekvens). Å forestille seg et subversivt designeksperiment og følge det gjennom fra begynnelse til slutt, oppfylte også sin faglige nysgjerrighet.

Mens han forsket på Invisaligns, innså Dudley at han "hadde verktøyene og ferdighetene, men ikke kunnskapen, for å gjøre det [han] selv."

Videre motivert av det faktum at "det er et forstyrrende konsept som utfordrer mange menneskers antagelser om en industri," fortsatte han med den vanskelige oppgaven å finne ut av det.

Men selv om du faktor i brøkdel av undervisningskostnader som dekket tids- og utstyrsbruken, ble Dudley sunket inn i dette prosjektet, bygge dine egne braces tar Penny-Hoarding til et prisbelønt nivå.

Dudley måtte skanne og skrive ut modeller av tennene sine, før han studerte hvordan tennene beveger seg og hvilken økning av reisen som ville gjøre for en sikker tilpasningsbrett. Det tok en serie med 12 skuffer for å helt rette Dudley tenner.

Selv om Dudley mottok tilbud fra andre som ville ha ham til å lage sine braces, gikk han ned på grunn av ansvar bekymringer og mangel på interesse.

"Jeg er ikke interessert i ortodonti," fortalte Dudley CNN. "Det var mer av et hackerprosjekt" enn en forretningsidé.

Han har imidlertid notert at han har hatt flere jobbsøknadsforespørsler på grunn av prosjektet og hans bloggpost som dokumenterer ferdigstillelsen.

"Selv om jeg alltid er åpen for mer," sa han. "Jeg oppgraderer i mai!"

Uansett, farg oss galet, imponert. Fortsett med å smile, Dudley - du har mange grunner til.

Din sving: Kan du tro at denne fyren skapte sine egne braces?

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver også andre ting, som vinanmeldelser og dikt. Hun har aldri hatt braces, men hun kunne absolutt ikke ha 3D trykt dem hvis hun hadde prøvd.

Skrive Inn Din Kommentar