Virksomhet

Skatteplanlegging Demystified

Skatteplanlegging Demystified

Skatteplanlegging: Hva er det bra for? Den aller siste tingen på folks sinn i ferien er skatteplanlegging. Men å planlegge dine skatter kan nå spare penger på selvangivelsen din og potensielt få deg penger på en tilbakebetaling! Du kan ikke planlegge innlevering av selvangivelsen til april (finne ut hva som skjer hvis du ikke filerer du er selvangivelse), men du har kun frem til 31. desember for å sikre at du kvalifiserer for mange skattefrie fradrag og selv bedre kreditter.

Ikke bli distrahert av ferien rush. Sørg for at du oppfyller alle gjeldende krav innen 31. desember, slik at du kan betale mindre skatt i april.

Hva er skatteplanlegging?

Det er den kreative prosessen med å organisere for og dra nytte av alle fradrag og kreditter du planlegger å ta på selvangivelsen din.

Tenk på skatteplanlegging som et pengesparingsverktøy. Alle våre verktøy faller inn i to generelle kategorier: fradrag og studiepoeng.

fradrag

Skattefradrag (og skattefritak) reduserer beløpet av din inntekt som er gjenstand for beskatning. Beløpet fradrag trekkes fra skatteplikten. Derfor er den faktiske verdien av et skattefradrag avhengig av skattesatsen. For eksempel, hvis du er i 25% skatt braketten, ville et fradrag på $ 1000 være verdt $ 250.

studiepoeng

Kreditt er verdt mye mer penger enn fradrag. Kredittene reduserer mengden av skatt du skylder dollar for dollar, og de kommer i to varianter: refunderes og ikke refunderes. De fleste tilgjengelige kreditter kan ikke refunderes, og de kan redusere skatteforpliktelsen til null, men ikke lenger.

Men hvis din skattegjeld er null etter at du har brukt fradrag og kreditter, vil eventuelle resterende refunderbare kredittbeløp bli betalt til deg i din skattemessige tilbakebetaling. Pass på å registrere deg hos IRS for direkte innskudd for å få refusjonen din på kortest mulig tid.

Hvor begynner jeg?

Det er viktig å starte med organisert rekordføring. Hold alt relatert til skatter: kvitteringer, avbestillte sjekker, lønnsspor, kontoutskrifter, kredittkortregninger, medisinske regninger osv. IRS anbefaler å holde skatteoppføringer i 3 år (4 år hvis du driver en bedrift).

Det er en god ide å skanne harddiskene dine. Dette vil gjøre det lettere å henvise når det kommer tid for å fylle ut selvangivelsen din og uvurderlig, bør du bli revidert.

Redaktørens notat: Husk å sjekke ut artikkelen min om hvor lenge du skal holde regnskapet ditt.

Hvordan kan jeg spare på skatter?

1. Sjekk lønnslisten din! Hvis du forventer en tilbakebetaling av skatt, hvorfor vente til da for å få pengene dine? Eventuelle tilbakeholdte penger i tilbakebetaling er bare tilbakebetaling av et rentefrit lån du har gjort til regjeringen.

2. Har du kjøpt et hjem i løpet av 2009? Fortsatt planlegger å kjøpe en snart? Det er en skatt på $ 8 000 for førstegangskjøpere og en ny $ 6 500 kreditt for tidligere huseiere.

3. Har du mistet jobben din? Leter du etter en ny jobb? Opptil $ 2400 av arbeidsledighetskompensasjon er skattefri. Jobbutgifter er fradragsberettigede, og dermed er kostnadene ved å flytte til å være nærmere en ny jobb.

4. Planlegger å pensjonere? Bidra nå og spar på skatter. Sparerens kreditt (tidligere pensjonssparingsbidragskreditten) kan være riktig for deg. Det kan også være fordelaktig å konvertere din tradisjonelle IRA til en Roth.

5. Har du barn? Unntaksbeløp for forsørgere har økt, og det har også Adoption Credit. Du kan også redusere skattebelastningen med barneskattekreditten og barnet og avhengighetsomsorgen.

6. Betaler du undervisning for deg selv eller dine pårørende? Trekk $ 4000 fra skattepliktig inntekt for undervisning og avgifter eller påkalle $ 2500 Hope Credit (nå kjent som American Opportunity Credit).

7. Donerer du til veldedighet? Velgørende bidrag av kontanter og eiendommer er tradisjonelle måter å redusere skatteforpliktelsen på, og de er fortsatt effektive, men å gi verdsatt aksje tillater deg å trekke ut hele verdien av aksjen, samtidig som du sparer deg for å betale kapitalgevinstskatt på den.

8. Har du brukt mer enn 7,5% av inntektene dine på medisinske utgifter? Det er verdt å holde styr på, fordi du kan redusere din skattepliktige inntekt med det beløpet, så lenge du har beholdt postene for å bevise det.

9. Har du kjøpt en bil i år? I så fall er du i god form. Hvis du vurderer det, men ikke har kjøpt en enda, kan det hende du vil revurdere og kjøpe den før årsskiftet. Du kan trekke avgiften du betaler på opptil $ 49 500 av en ny bils pris i 2009. I tillegg kan du trekke fra din personlige eiendomsskatt. Hvis din nye bil er en hybrid, kan du også kreve det alternative bilkreditten.

Disse tipsene er bare begynnelsen! Lær om disse pausene og så mange flere måter å spare på skatt.

Dette er et gjestemelding fra Carl Forbes fra Efile.com. Du kan sende e-post til Carl på [email protected]

Meningene som ble uttrykt i dette materialet er kun for generell informasjon og er ikke ment å gi spesifikke råd eller anbefalinger til noen. Denne informasjonen er ikke ment å være en erstatningsspesifikert individualisert skatt, juridisk eller investeringsrådgivning. Vi foreslår at du diskuterer dine spesifikke skatteproblemer med en kvalifisert skatt eller juridisk rådgiver.

Skrive Inn Din Kommentar