Liv

Er din tenåring bedt om å studere i utlandet? Sjekk ut dette rimelige alternativet

Er din tenåring bedt om å studere i utlandet? Sjekk ut dette rimelige alternativet

Ellesse Farner hadde ikke et typisk seniorår på videregående skole.

I stedet flyttet hun til Brasil, deltok på en portugisisk skole, bodde hos lokale familier og reiste rundt i landet.

Og her er den sjokkerende delen: Hennes år lange tur forlot ikke hennes familie brøt.

Det er fordi hun reiste gjennom Rotaryklubbens ungdomsutvekslingsprogram.

Rotary Club har et rykte for samfunnstjeneste. Navnet kan fremkalle bilder av å plukke opp søppel, servere hermetisk matstasjoner eller veiledning barn - alle klassiske gode samaritanske handlinger.

Men Farner, nå 19, tok en annen rute. Hun tok fordel av klubbens internasjonale tilstedeværelse for å støtte en tur til utlandet.

Hvordan Rotary Youth Exchange Programmet fungerer

Farner hørte om programmet gjennom hennes skole og skjønte, som en videregående student mellom 15 og 18,5 år gammel, kvalifiserte hun.

Hun hadde to alternativer: tre-ukers sommerprogram eller det år lange programmet.

Hennes distriktsformann, Doug Lobel fra District 6950 i Florida, oppmuntrer det år lange programmet. I stedet for å bare få en smak av et land, nyter studentene en mer oppslukende opplevelse under den lengre utvekslingen.

Farner valgte det år lange programmet. Det virket skremmende i begynnelsen, men etter en rekke intervjuer og gratis helg orienteringer ble hun akseptert og tildelt å bruke det følgende året i Brasil.

Foreldrene hennes, som i utgangspunktet var uvillige til å sende sin datter bort i et år, ble også intervjuet for programmet. Da de lærte mer om muligheten, ble de mer akseptert av ideen om å la henne bo i et annet land i så lang tid.

Før hun dro, Farner og hennes familie var vert for Andressa, en brasiliansk student som ble en del av familien i seks måneder. I løpet av sin tid med familien orienterte hun Farner om landet, språket og kulturen.

Så var det Farners tur til å reise til utlandet.

Hva får elevene ut av Rotary Youth Exchange?

Etter ni måneder i utlandet hadde Farner mye å legge til i hennes livsoppgave - og hennes arbeid / høyskole en også.

Hun bodde hos flere familier, deltok på en portugisisk skole og reiste rundt Brasil. Hun fikk venner fra hele verden og har nyfunnet uavhengighet.

Fordi Farner er "ung for sin karakter" - hennes bursdag er i september - hun var i stand til å delta i programmet etter hennes videregående opplæring. I bunn og grunn, Hun fikk et ekstra år med videregående skole - bare på et annet språk.

Studenter som ikke hadde fått uteksaminert, ville komme tilbake til USA akkurat der de sluttet, men med et ekstra år med internasjonal skolegang.

Og selv om de kan være "bak" når det gjelder oppgraderingskrav, har fordelene potensialet til å gjøre opp for det - og så noen.

Lobel beskrev en elev som uteksaminert videregående skole og ble ikke akseptert i hennes valgskole. Fordi hun fortsatt var innenfor utvekslingsprogrammets aldersrestriksjoner, søkte hun og brukte et år i utlandet.

Da hun kom tilbake, plukket hun opp søknadsprosessen på nytt. Denne gangen ble hun akseptert i hennes toppvalgskole - på full-rute-stipend.

Hvor mye koster Rotary Youth Exchange?

Svaret varierer fra klubbdistrikt og stat.

En ting er sikkert: Studentene er garantert gratis mat, fordi vertsfamilier forventes å mate sin adopterte student.

For Lobels distrikt koster tre-ukers sommerprogram $ 500. Den år lange reisen Ellesse kostet $ 5.200, pluss et par ekstra avgifter.

Hvordan sammenligner det med andre studier i utlandet?

Lobel sier at det er rundt 30 andre utvekslingsprogrammer for videregående studenter i USA. Disse er imidlertid ikke toveisutvekslinger, noe som betyr at du ikke får være vert. Og de er heller ikke billige, de kan koste mellom $ 18 000 og $ 25 000.

Forholdsvis, $ 5.200 Farner betalt dekket airfare, sykeforsikring og utgiftstillatelse Hun mottok en gang hun var i utlandet, selv om det ikke dekket alt.

Det er også verdt å vurdere den innebygde reiselivgiveren som jobber bak kulissene for å matche deg med et land og en familie - og håndterer wrangling de billigste flyreisene.

Farners familie var ansvarlig for noen faste kostnader, for eksempel et 80 dollar pas og et 250 dollar student visum.

En gang i utlandet sa Wanda Farner at datteren hennes ikke ba om mye penger i utgangspunktet.

"Hun hadde ikke mange venner på det tidspunktet," sa hun, ler. "Det ble virkelig dyrt da hun fikk venner" - og spiste flere måltider ute.

Farner hadde også muligheten til å reise innen landet. I løpet av hennes sommerferie tok hun en måneds lang tur til nordvest-Brasil. Programmet, organisert av Rotary, koster ytterligere $ 2000 og inkluderer transport, boliger og noen måltider.

Hvordan spare penger på Rotary Youth Exchange

Med søt, søtt ettersyn ser Farner seg tilbake og ser hvordan hun kunne ha spart penger i sin tid i utlandet. Selv om hun ikke har noen angrer, hun kan utvide noe råd for fremtidige Rotary Youth Exchange-deltakere.

1. Spør om et stipend

I enkelte distrikt kan studentene motta et reisebidrag gjennom Rotary-programmet.

Lobel sier at disse stipendene er behovsbaserte, og studentene er håndvalgte fra tilfelle til sak.

2. Hold en Fundraiser

Fundraisers oppfordres til å dekke programmets avgifter. Lobel tar det et skritt videre og krever at elevene i hans distrikt holder en.

Farner holdt en liten fundraiser hvor hun slengte av en ansiktsbehandling (høflighet av moren, hvem er en estetiker) og brakt inn $ 100. Andre studenter dykker inn, jobber full tid for å samle inn penger før de reiser.

3. Spis med din vertsfamilie

Selv om du spiser ute er en sosial begivenhet og lar deg fullt ut oppleve kulturen, er det ikke nødvendig.

Farner sier at hun kunne ha spart penger på snacks og måltider ved å spise hos homestay-familien, siden de var forpliktet til å mate henne.

4. Reise med familien

I tillegg til den måned lange reisen Farner tok, reiste hun også med sin brasilianske familie. De tok dags- eller weekendturer for å vise sine forskjellige deler av landet.

Etterpå kunne hun ha reddet den ekstra $ 2000 hun la ut for sin måned lange tur til nordvest-Brasil og fortsatt hatt muligheten til å reise for mindre penger.

5. Velg å tre-ukers tur

Tre-ukers sommerprogram koster $ 500 - mindre enn en tiendedel av kostnaden for hele året. Hvis du er interessert i bare en smak av livet i utlandet, er det ingenting galt med dette alternativet.

Det er også verdt å merke seg at når du har studentvisum, kan du ikke få jobb i utlandet. Lobel sier at det er OK å ha barnevakt til homestay-familien eller utføre rare jobber rundt huset for å tjene penger, men å holde en annen jobb er ulovlig.

Var ungdomsutvekslingen verdt pengene?

Farner - og hennes foreldre - si ja, turen var verdt hver krone.

Etter å ha tilbrakt et år på en brasiliansk videregående skole, er hun flytende på portugisisk. Hun har også venner som bor over hele verden, og hun har fått en ny følelse av uavhengighet da hun begynner å søke etter høgskoler.

Det er en annen fordel: Farner er berettiget til å motta en college studie stipend gjennom programmet. Hvem vet? Kanskje hun får en full tur til drømmeskolen sin!

Og med et solidt CV (selskaper elsker å se studie-utenlandsopplevelser), ble hun ansatt for en sommerjobber for å hente penger for å betale foreldrene tilbake.

Vil du prøve din egen utveksling?

Selv om elevene kanskje hører om muligheten gjennom videregående skoler, som Farner gjorde, Den beste måten å få mer informasjon på er å kontakte din lokale roterende klubb.

Nettstedet oppfordrer interesserte til å søke seks til tolv måneder før avreise, men Farner sier jo desto bedre. Det tok henne nesten et år å sortere ut detaljene.

Og så… boas viagens! (Det er "gode reiser" på portugisisk.)

Din tur: Har du studert i utlandet? Hvordan har det vært for deg?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.

Skrive Inn Din Kommentar