Liv

Beskytt deg selv - Flere studentlåns sikkerhetskontroller er i ferd med å forsvinne

Beskytt deg selv - Flere studentlåns sikkerhetskontroller er i ferd med å forsvinne


Hvis du er en av de 44 millioner amerikanerne som er ansvarlig for å betale tilbake 1,4 milliarder dollar i studielånsgjeld, kan en enkeltsidsmemo, sekretær for utdanning Betsy DeVos sendt tidligere denne måneden, bety mer for deg enn du skjønner.

I notatet rullet DeVos tilbake to Obama-era mandater.

Det første mandatet var ment å gjøre låneinnsamlingen mer gjennomsiktig og effektiv for låntakere. Den andre hadde til hensikt å sørge for at studentlånstjenesteytere som ga dårlig kundeservice, ikke fikk førstvalg av nye (og lukrative) offentlige kontrakter i fremtiden.

Begge mandatene kan høres ut som flink tingene. Studentlånsadvokatene vi snakket med forstår ikke hvorfor DeVos opphever dem.

Og tidligere i uka kritiserte en koalisjon av 21 statlige advokater generelt - alle demokrater - DeVos beslutning om å reversere politikkene for å beskytte låntakere, rapporterte The Washington Post mandag.

Hvordan forklarte DeVos det? Hun kritiserte "Myriad of moving deadlines, changingkrav og mangel på konsekvente mål " og sa utdanningsdepartementet "må snarest ta opp ikke bare disse manglene, men også eventuelle andre problemer som kan hindre vår evne til å sikre at låntakere ikke opplever mangler i tjeneste."

DeVos ga ingen videre forklaring og ga ikke opp noen nye løsninger.

Hvorfor Student Loan Servicers er ikke dine venner

Før vi kan forstå hvorfor DeVos 'handlinger er så stor, er det viktig å forstå problemene med hvordan tjenestepersoner i dag samler studielånets gjeld.

Låntakere gjør ikke betalinger direkte til Institutt for utdanning. I stedet jobber de med servicere som Navient, Great Lakes Educational Loan Services og Nelnet, som fungerer som tredjeparter som samler og administrerer lånene dine.

Problemet er det låntakere med flere lån kan håndtere flere servicere, noe som kan gjøre det vanskelig å holde oversikt over lånene og betale dem.

I tillegg får låntakere ikke å velge sine servicere, og deres erfaringer kan variere mye med hvert selskap.

"Det som Obama-administrasjonen ønsket å gjøre, var å skape en online tjenesteportal for alle tjenestepersonellene å bruke, og under det nye systemet ville det ikke være noe som en låneres individuelle servicer var, sier Jay Fleischman, en advokat fra California-studielån.

Den nye prosessen skulle også gjøre det lettere å rapportere klager, gi tilbakemelding og løse problemer raskere ved å la låntakere kommunisere direkte med DOE i stedet for deres servicer.

"Ved å oppheve disse politiske memorandums, hva sekretær DeVos og Department of Education sier er," Vi forlater det ideelle. Vi forlater ideen om at låntakeren har rett til større åpenhet, større ansvar og mer informasjon med hensyn til deres evne til å tilbakebetale studielånene og mulighetene som er tilgjengelige for dem, "la Fleischman til.

Tøff kritiker. Og han er ikke den eneste.

Navient har nylig kommet til ild for å si at låntakere ikke kan stole på at de skal rådgjøre dem om tilbakebetalingstiltakene, da hovedrollen er å samle inn betalinger.

Navient gjorde dette uttalelsen i en bevegelse for å avvise det som kunne være en multibillion dollar søksmål, til tross for tidligere offentlige uttalelser serviceren gjorde at det var en ressurs for låntakere.

DeVos memo gjorde det lettere for Navient å fortsette å motta regjeringskontrakter uten ytterligere gransking i sin tidligere studentlånsforvaltning, ifølge Adam Minsky, en advokat fra Boston-studielån.

"Så langt har hvert trinn (DeVos) tatt tilsynelatende ikke vært i beste interesse for låntakere," sa Minsky. "Alt dette sier kollektivt til meg at hun ikke skal stå opp for låntakere."

Inkludert i Minskys kritikk var et tidligere notat DeVos sendte som rullet tilbake enda en Obama-era retningslinje. Det notatet gjeninnførte ekstra samlingskostnader for låntakere som standard på sine lån.

Her er hva du kan gjøre for å beskytte deg selv

Basert på forklaringene fra Minsky og Fleischman virker fremtiden for låntakere usikker. Men det er ting du kan gjøre for å beskytte deg selv.

1. Få din informasjon fra DOE Ikke Din Låntjener

Når du ringer til din servicer, må du forstå at personen i den andre enden av samtalen din "ikke ser ut til å hjelpe deg," sa Fleischman.

I stedet logger du på StudentLoans.gov. Der finner du hele studielånets historie slik at du alltid vet nøyaktig hvor mye du skylder, hvor mange lån du har og hvilke rentesatser hvert lån har.

Du kan også få detaljert informasjon direkte fra DOE på alt fra låneutsettelse for økonomisk motgang til krav til tilgivelse av lån. Informasjonen du finner her er pålitelig.

2. Gå gjennom tilbakebetalingsalternativer selv

Også på StudentLoans.gov er det en tilbakebetaling estimator med et vell av informasjon, sa Fleischman.

Mens du kan bruke den uten å logge inn for å se estimerte tall basert på statsgjeldsverdier for personer med utdanningsnivå, blir det mye mer nyttig når du logger inn. Estimatene forsvinner, og du kan foreta beregninger basert på din reelle inntekt og gjeld .

Estimatoren bruker din justerte bruttoinntekt, familie størrelse og levearrangementer for å bestemme hvor mye du har råd til å betale. Den bruker deretter informasjonen din til å bryte ned alle alternativene som gjelder for deg.

Nedtrekksmenyer angir også vilkårene for hvert betalingsalternativ: hvor lang tid tar det for å tilbakebetale lånene, hvor mye du vil betale over tid med renter og på hvilket tidspunkt vil du bli berettiget til tilgivelse, hvis det er aktuelt.

Betalingsalternativene inkluderer standard 10-års tilbakebetalingstidsplan, inntektsbasert tilbakebetaling, en pay-as-you-earn-plan og flere andre som fyller ut om de gjelder deg.

Hvis et alternativ ikke gjelder for deg, gjør kalkulatoren det også klart.

3. Hold oversikt over alt

Hvis du må kommunisere med din servicer, merk deg alt som representantene forteller deg, og få det skriftlig når det er mulig.

Ifølge Minsky er det enda en god ide å beholde en kopi av skjemaer du fyller ut fordi noen tjenere ikke kan beholde dem på filen.

Minsky foreslår også å snakke med ledelsen og, når det er mulig, holde oversikt over hvem du har snakket med tidligere og be om å snakke med samme person hver gang du ringer.

4. Forskning Student Loan Counselors og advokater

Studentlån kan være forvirrende. Hvis du trenger noen til å snakke om dine spesifikke omstendigheter, foreslår Minsky og Fleischman å gjøre egen forskning for å finne noen du stoler på, vil ha din beste interesse på hjertet. (Jeg tror vi har etablert at du ikke kan stole på din servicer for dette.)

Når du søker etter en advokat eller rådgiver for å gi deg råd om din spesielle situasjon, må du sørge for at personen du oppsøker er i god stand med riktig styrende organ, som for eksempel statsforeningen.

Før du ansetter en advokat, må du sjekke dem ut online og snakke med dem enten personlig eller over telefonen for å sikre at du føler deg komfortabel med å jobbe med dem.

Til slutt, dobbeltklikk alltid informasjonen de gir deg, og være trøtt av alle som tilbyr høye løfter om umiddelbar lån tilgivelse. Hvis et løfte virker for godt til å være sant, er det sannsynlig.

5. Filklager direkte med DOE

Når du har et problem med en servicer, bør du sende inn dine klager direkte med DOE i stedet for bare med din servicer, ifølge Minsky. Det er generelt den beste måten å få problemer løst raskt.

Du kan gjøre dette etter å ha registrert deg hos StudentLoans.gov. Gå over til tilbakemeldingsseksjonen på nettstedet, der du kan legge inn en formell klage om en servicer- eller studielånsamling.

Du kan også bruke denne portalen til å sende inn klager om søknad og mottak av føderale lån, stipend og arbeidstest. Dette er også hvor du klager over en skoles administrasjon av føderalt studenthjelp og villedende rekrutterings- eller markedsføringspraksis.

Når du har sendt inn klagen din, kan du forvente å høre tilbake fra DOE innen 15 dager og få din oppløsning innen 60 dager. DOE bør også gi deg et saksnummer som skal brukes til referanse når du kommuniserer med sine representanter.

Minsky sier DeVos snakker om skattebetalere og studielåntaktakere som om de har motstridende interesser. Å bli sivil involvert, sa han, kan gå langt i retning av å minne om valgte embetsmenn at, Äúmost om ikke alle låntakere er også skattebetalere.

Din sving: Har du noen gang hatt problemer med en studielåner? Hvis ja, ble det løst?

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er en av de 44 millioner amerikanerne med studielånsgjeld.

Skrive Inn Din Kommentar