Investere

Vil nyttår bringe noen bedre nyheter for kull?

Vil nyttår bringe noen bedre nyheter for kull?

Investorer i kull bør være spesielt fornøyd med at 2013 er over. "Krigskriget" som forvaltes av Obama-administrasjonen, sammen med en rekke andre faktorer, har ført til at sektoren ble decimert de siste 12 månedene. I løpet av den perioden steg Standard & Poor's 500 Index (NYSE: SPY) mer enn 30 prosent. Derimot falt det børsnoterte fondet for kull, Market Vectors Coal (NYSE: KOL), mer enn 20 prosent.

Det var enda verre for enkelte børsnoterte selskaper i kullindustrien.

Kullaksjer ble decimert i 2013

Peabody Energy (NYSE: BTU), regnet som den blå brikken i sektoren, falt mer enn 30 prosent i 2013. Over samme periode gikk Arch Coal (NYSE: ACI) nesten 40 prosent. James River Coal Corp. (NASDAQ: JRCC) er utenfor nær 60 prosent.

Til tross for denne forestillingen brukte Westmoreland Coal (NASDAQ: WLB) bare rundt 300 millioner dollar til å kjøpe kullprodukter fra Sherritt. Som rapportert i en uttalelse fra Sherritt, vil "Westmoreland Coal Co. skaffe Sherritts operative kullgruer for 312 millioner dollar i kontanter og forutsetningen om kapitalforpliktelser til en verdi av 153 millioner dollar."

I stedet for at aksjekursen faller for Westmoreland Coal, som ofte skjer i et oppkjøp, hoppet det nesten 9 prosent i uken. I samme periode var Market Vectors Coal flatt. Så det var ikke et bullish tidsrom for kullindustrien.

Kjøp Lav, Selg Høy

For investorer, det er et eksempel på "smart penger" å kjøpe inn, i stedet for å selge, kullaktiver. Westmoreland Coal brukte hundrevis av millioner på kullressurser. Investeringssamfunnet reagerte positivt ved å ta aksjekursen høyere.

Det kan sikkert bli tatt som et bullish tegn for investorer som ønsker å kjøpe inn i en sektor som har blitt pummeled.

Kullindustrien går ikke ut av virksomheten. Det er fortsatt den mest brukte drivstoffkilden i verden. I fremvoksende markeder, der det store flertallet av verdens befolkning er bosatt, er kull brensel av valg. Etterspørselen etter det vil øke på grunn av brukervennlighet.

Vil det være nok å gjøre kull til en god investering?

Westmoreland Coal tror det sikkert, slik det fremgår av overtakelsen av eiendeler fra Sherritt. Markedet er sikkert godkjent, på kort sikt. Men investorer bør alltid kjøpe på lang sikt.

For disse formål er kvaliteten på investeringen avgjørende.

I kullsektoren er det to måter å gå på. Den første er med det beste selskapet. Det regnes generelt som Peabody Energy. Den har en lang vei fra toppen. Det er ikke mye som er attraktivt i sin økonomi, men, for øvrig, enn prisen til salgs er 0,70.

Det betyr at hver dollar av salg for Peabody Energy selger med 30 prosent rabatt i aksjekursen.

Hvis du kjøper en enkelt kvalitetsvare ikke appellerer til deg, så gå for mangfold. For kull betyr det det børsnoterte fondet: Market Vectors Coal. Som Peabody Energy, er den nede i 2013. Men det har begynt å stige, opp over 6 prosent de siste seks månedene. Det har også steget over 2 prosent for den siste uken av markedsaksjon.

Gjennom kvalitet og mangfold kan investorer dra nytte av oppgangen i kull.

Hva er tankene dine om å kjøpe kull i 2013?

Skrive Inn Din Kommentar