Banker

Slik bygger du en sidehandel som selger på eBay

Slik bygger du en sidehandel som selger på eBay

Jeg er fast tro på at noen kan tjene ekstra $ 100 per måned. Hvem som helst. Og for de fleste vil det bare være utgangspunktet. Men hvor begynner du?

Som jeg nevnte i mitt innlegg om de vanligste flere inntektsstrømmene, er å skape en sidevirksomhet en fin måte å skape en sekundær inntektsstrøm for. Og den enkleste sidevirksomheten til alle å skape er en online salgsvirksomhet. Det er bare så mange mange forskjellige muligheter når det gjelder å selge ting på nettet (her er en liste over 50 måter å tjene penger på nettet).

De fleste (inkludert meg selv) begynner å selge på nettet for å kvitte seg med sin gamle "søppel". Jeg citerer "søppel" fordi det som kan være søppel til deg, kan være skatt til noen andre. Bare se på den gamle stygge lysarmaturen til høyre! Hvem ville kjøpe denne stygge tingen!?!? Vel, jeg satte denne dårlige gutten på nettet, og innen 24 timer hadde solgt den for $ 75!

Nå representerer $ 75 ikke stor inntekt, men hvis du konsekvent har tankegang til å selge din søppel mot å kaste den bort, garanterer jeg at du vil bygge en betydelig sideinntekt, og du vil sette deg på rett spor for å gjøre minst $ 100 per måned. I fjor, før jeg holdt detaljert spor, lette jeg lett over $ 3000 ved å selge "søppel" på nettet. Jeg ville selge min søppel, andre søppel, og til og med kjøpe søppel for billig å videreselge! Hvem vet, kanskje den personen som kjøpte min gamle lampe, vendte det og gjorde seg fortjeneste!

Her er noen enkle måter å komme i gang med å selge på nettet og begynne å tjene mer penger!

eBay

Dette er en av de mest prøvde og sanne måtene å selge ting på nettet. Du kan selge ting i enten et auksjonsformat eller "Kjøp det nå!". eBay er bra fordi det er millioner av brukere. Det er best å selge samleobjekter og andre nisjemarkedsposter, siden omfanget av markedet er så stort. eBay er også fordi det er så strukturert. Du kan se tilbakemelding og generere din egen tilbakemelding. Du kan i hovedsak se "tilliten" i markedet.

En ulempe med eBay er gebyrene. Du må betale en noteringsavgift, deretter en endelig verdi avgift, det er mange avgifter å legge til elementer i auksjonen, for eksempel reserver og ekstra bilder, og til slutt må du vanligvis betale en PayPal-avgift. I gjennomsnitt vil du gi 20-30% av salgsprisen til eBay i gebyrer.

Hvis du solgte en collectible, oppveier den høyere prisen som hentes ved å bruke eBay, vanligvis avgiftene. Men med varemerker kan dette ikke være tilfelle.

Komme i gang å selge på eBay her.

Amazon

Når det gjelder å selge ting på nettet, er Amazon ikke den første som kommer til å tenke på. Det er imidlertid markedsleder for å selge bøker, musikk og filmer på nettet, så hvorfor ikke dra nytte av dette hvis dette er markedet du er interessert i! Har du noen gang lagt merke til på Amazon-boksen "Ny og brukt fra ...". Vel, de er alle notering fra private selgere for elementet du leter etter. En Amazon selger også millioner av andre ting i tillegg til bøker, noe som er flott.

Amazon er best for varer og varer du vil selge til en fast pris. Du kan enkelt se hva selgere lader, og deretter vite om du kan konkurrere. Amazon har også vanligvis de nyeste produktene på lager, som du også kan videreselge. Amazon betaler også avgifter, men de er vanligvis gjennomsnittlige 15-20%, så det er litt billigere enn eBay.

Også, hvis du selger på Amazon i California, vil du bedre samle salgsskatt.

Craigslist

Craigslist runder ut de 3 beste måtene å selge på nettet. Craigslist er i hovedsak en gigantisk online klassifisert annonse. Som et resultat er det best egnet for ditt lokale område, siden det er hvordan de fleste søker Craigslist. Craigslist er også best egnet til å selge store gjenstander, som møbler og innredning, som ikke kan sendes enkelt over land for billig. For eksempel solgte jeg lampen jeg nevnte ovenfor på Craiglist.

Det gode med Craigslist er at det er gratis! Ingen avgifter i det hele tatt, så liste bort! Du kan også legge inn bilder av varen du selger, hvilke kjøpere setter pris på. Den største ulempen ved Craigslist er at du må møte kjøperen i person. Siden du ikke kjenner individet og kun har kommunisert på nettet, kan dette være et farlig forslag. Pass på at alle arrangementer er laget med sikkerhet i tankene, for eksempel å møte på et offentlig sted som et kjøpesenter.

Hvordan jeg bygget min eBay suksess

Jeg startet da jeg var rundt 18 år, og jeg flyttet for første gang. Jeg hadde massevis av "søppel" at jeg var usikker på hva jeg skal gjøre med. Jeg hadde et gammelt Super Nintendo-system med en mengde spill, så CDer og DVDer, og en rekke andre ting. Jeg bestemte meg for at jeg ville gi eBay en prøve.

Mine første oppføringer var ganske skitne, men de fikk jobben gjort. Det føltes utrolig å gjøre litt ekstra penger på siden for ting jeg hadde mest sannsynlig donert i stedet for flyttet. Men etter at jeg hadde solgt all min søppel, var det ikke mye igjen å selge for å fortsette denne inntektsstrømmen, så det gikk på bakbrenneren en stund.

Kjøper ting å videreselge

Etter å ha gitt opp på eBay for en stund, hadde jeg snublet over en ny kilde til varer å selge: garasje og eiendom salg. Det var den ultimate arbitrage-knep: Jeg ville kjøpe ting til virkelig billig på garasjen og eiendomssalg, og jeg ville videreselge dem på nettet til ekte samlere av produktet. Et selskap ble født.

Jeg sparket virkelig opp min eBay selger til høyt utstyr. Hver torsdag-søndag ville jeg slå opp så mange eiendoms- og garasjesalg som mulig for å finne varer å selge. Og det var nok. Jeg kunne få gamle sjeldne innbundne bøker for $ 1, og selge dem på nettet for $ 20 per stykke. Jeg tjente penger! Tider var gode.

Jeg fortsetter dette for en stund og virkelig fokusert på kundeservicen opplevelse. På eBay betyr dette at du opprettholder en 100% selger rating, og gjør alle dine vilkår og betingelser enkle å se. Jeg fokuserte virkelig på å lage en god politikk som var lett å lese og forstå. Jeg lagret det også som en mal for å gjøre mine oppføringer enklere.

Jeg inkluderte lenker til detaljerte betalings- og fraktpolicyer, som var på Min Om meg-side. Dette ga meg virkelig troverdigheten til bedriften min.

Det jeg virkelig gikk på var troverdighet som en bedrift, selv om det bare var meg i pyjamasene som kjørte det ut av huset mitt. Kundene mine behøvde ikke å vite dette, men de trengte tilliten.

Som jeg sa, var virksomheten blomstrende, men forsyningen løp ut. Med fremkomsten av smarte telefoner kunne folk enkelt gjøre forskning på produkter mens de var i garasjen og eiendomssalg, og tilfeldige individer begynte å gjøre det samme. Jeg trengte et knep for å komme foran konkurransen.

Starte et nettsted

For å ta bedriftens legitimitet til neste nivå, opprettet jeg et nettsted for det. Dette var min første nettside noensinne (det er borte nå, men hvis du vil se det, tenk på det grimmeste stedet du kan, og du ville være nær). Selv om nettstedet ikke er det vakreste og mest fantastiske stedet du noensinne har sett, fikk jobben gjort.

Selv om jeg ikke visste noe om nettsideutvikling eller SEO, begynte nettstedet mitt å få besøkende. Folk søkte etter salg av eiendom i markedet, og de ville finne nettstedet mitt og kontakte meg. Jeg ville få tilgang til disse individens varer før de var til salgs.

Du lurer kanskje på hvordan dette ville være mer lønnsomt enn å kjøpe billig og selge høyt. Nå fikk jeg i utgangspunktet første dibs på elementene, og jeg kunne tilby tilbud til disse personene for hele eiendommer, i stedet for hverandre. Dette var imidlertid stor tid skjønt. I stedet for $ 1 per bok, skulle jeg nå bruke $ 1000 per innsamling eller hus.

Min første avtale var for en samling av keramikk en kvinne hadde kontaktet meg om. Ved ankomsten inspiserte jeg samlingen og tilbød henne et beløp. Vi endte med å bosette seg på $ 1200 for ca 30 stykker Roseville keramikk. Jeg endte med å selge hele samlingen for nesten $ 3000. Jeg visste at strategien ville fungere fremover.

Hvis du er klar til å starte nettstedet ditt, kan du se vår guide til Starte et personlig nettsted eller en blogg.

Den vanskeligste delen av eBay-virksomheten

Den vanskeligste delen av denne forretningsmodellen er at det krever tid. Etter hvert som livet mitt har endret seg, har jeg hatt mindre og mindre tid til å drive denne virksomheten. Som et resultat er jeg nede for å selge noen få ting om året. I fjor nettede jeg omtrent $ 5000 fra å selge på nettet, og jeg tviler på at jeg kommer nærmere dette i år. Men alle mine verktøy er fremdeles der, hvis jeg finner tid til å starte igjen. Jeg har en eBay-profil med 700 + positiv tilbakemelding som også er en 'PowerSeller' og 'Top-Rated Seller', slik at tilliten til samfunnet vil forbli.

Selger du dine gamle ting online? Bruker du disse nettstedene for å tjene ekstra penger?

Skrive Inn Din Kommentar